Повече от половината ръководители признаха, че внедряването на изкуствен интелект не носи ползи за бизнеса
Аз защо имам чувството че тия са оная половина дето само си търсят оправдание за да не го ползват/внедрят (тип гроздето е кисело - дай да не пробваме, само ще кажем че не /ни/ става /от/ ИИ)
и понеже знам че не ги четете целите новини дето ги пущате
Най-често фирмите използват ИИ, за да генерират търсене на своите продукти и услуги- те тия и без ИИ си бяха пак там на дъното.. от тия реклами за удължаване на оная работа досега да ми е станал 100 метров

--
освен това - сега.. не знам дали и MIT не ви е при Харвардите т.е. през оная работа, но:
Проучване на MIT от август установи, че само 5% от компаниите са внедрили успешно изкуствен интелект в голям мащаб, докато останалите 95% не са видели финансова възвръщаемост.
тук също имам усещането че те тия т'ва го замерват само откъм "бе не ми вдигна много печалбите от проджабите" и почти никога откъм "а бе спести ми едиколко си милиона от заплати /айде барем да си признаят колко кол-центъра закриха. па макар и в Индия/"
--
За шефовете не носи ползи
баш за шефовете носи ползи, но те още не са го разбрали щото ще са последните които ще го внедрят - особено ония дето само си клатят оная работа и се чудят в кой крачол да си го преместят и единственото им задължение е да си направят там отчета за тримесечието/полугодието/годината и се почва една борба със пауърпоинта като прасе с тиква /по нанадолнище/, още не са разбрали че може просто да накарат ИИ-то с едно изречение да им обобщи ако ще и за 100г. назад че и 100 пъти по харна перзентация да им напрви. Е.. или ще се научат или ще бъдат изме/с/тени от по малди(те) меринджеи които го могат и владят това (ново изкуство - управлението на ИИ)