Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 100   Надолу

Автор Тема: Руско-Украинска война от 2022 год.  (Прочетена 143175 пъти)

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #75 -: Feb 28, 2022, 06:41 »
Мишките напускат потъващия кораб.
Чакат помощ от свише:
https://www.eatliver.com/blessed-death-tools/
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4263
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #76 -: Feb 28, 2022, 08:56 »
П.П.П. Ник а т'ва истинско ли е или Тея моряци не са моряци
https://m.youtube.com/watch?v=AOCWY0rv_n4

Ремотекс, много си се нахапал с пропаганда.  ;D

Посмях се доста, благодаря.
Мостик на кораб е, и са моряци (че и подпийнали). Не им разбрах много какво говорят, освен, че уж с руски кораб. Е, и онова "На хуй", бяха се постарали да се чуе, дубъл направиха.. че и канала смениха, да се пръснеш от достоверност ;) Да, ама... този кораб, от който говорят, не е на ход. Забележи, нито един от мониторите не свети. Няма и рулеви, който поне автопилот на наблюдава- той не е и включен. Няма го характерния шум от движението на винтовете и корабните двигатели. Нито вибрациите поне, и шум, от корабен генератор. Въобще освен от двама подпийнали моряка, в кадър, и оператора, други признаци на живот няма. На пулта светят само копчетата на станцията (стационарна е) и само тя работи на мостика.
Защо пиша всичко това- корабът е някъде на стоянка. Когато е на стоянка (демек в пристанище), няма за какво да си говори по радиостанцията и няма да търсят този кораб за помощ. Ако беше на рейда (това е на котва пред пристанището), щяха да му работят ARPA-та и другите "телевизори" на мостика. Забележи, на кадър 0:05 през филистрина (П.П. -корабният прозорец) се виждат пристанищните съоръжения.
Двама-трима моряци, гледали оня фейк клип с украинските граничари, въодушевили се, разпечатали украинския флаг и "путин хуйло", без него закъде, ударили по едно-две (или в обратен ред- първо пили, после печатали) и решили, докато корабът им е в пристанището и си нямат работа, да направят и те клип. И направили, освен тия тримата (с оператора в тая бройка), четвърти е взел една ръчна радиостанция, излязъл някъде на палубата и докарали шоуто..
Поредната глупост. Ако това, което чух, и разбрах, от видеото, е вярно- бедстващ кораб търси помощ и му я отказват- имаш ли си идея каква солена глоба ще отнесе компанията-собственик на отказалия съд и че капитанът му никога повече няма да помирише кораб? Дори и между две воюващи държави се спасяват оцелелите от бедстващ кораб (а случая тук е уж за граждански съдове между две невоюващи страни).
Пийнали си моряците в пристанището, решили, че са солидарни с Украйна, някой гледал клип "Пашол на хуй" и решили да стават звезди и те :D  П.П.П. Вероятно са офицери, не палубна команда моряци, последните нямат работа по мостика, особено пък в пристанище.

Като пуснеш още 2-3 такива клипа, непременно ще ги направиш истински ;)

Допълнение: Четох из сайтовете, че тука нашите власти в БГ щели да филтрират някакви руски сайтове. Ако е вярно, що за кретенизъм? Нашата истина е вярната, димокраси, няма да слушате другите, те лъжат..  и това при провалила се съвсем наскоро тука каква ли не интернет-пропаганда за масова ваксинация с американските препарати. Който иска, пак ще си чете там, по руските сайтове, интересно ми е на кой гений му е дошла идеята за цензурата, или са я подсказали като препоръка от американското посолство.. От какво се притесняват толкова?
« Последна редакция: Feb 28, 2022, 13:24 от Nik123 »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #77 -: Feb 28, 2022, 17:03 »
П.П.П. Ник а т'ва истинско ли е или Тея моряци не са моряци
https://m.youtube.com/watch?v=AOCWY0rv_n4
(а случая тук е уж за граждански съдове между две невоюващи страни)

Но пък е хитро да ги представят за грузинци, защото се знае, колко грузинците обичат руснаците, почти, колкото украинците. Народите спечелили най-много от СССР, най-силно мразят Русия.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #78 -: Feb 28, 2022, 17:32 »
Да, много хитро.. за олигофрени. Пък те може и да са си грузинци, подпийнали, ентусиазирали се.. морски забавления на кораб в пристанище. Да, сигурно пред евроатлантиците върви за чиста монета. И без грам идея какво се прави на кораб, се вижда, че е фейк. Като другата простотия, дето уж мангали отмъкнали поразен руски танк, глупости на квадрати за зомбирани УНИАН-ци и зрители на Зеленски ТВ.
Всяка техника, даже и поразената, на първо място, подлежи на отчет- евакуира се, ако собственикът на техниката задържа контрола на бойното поле. Ако е изтласкан оттам, повредената бойна техника я прибира победителя, тя може да бъде ремонтирана, или пак претопена, но в никакъв случай няма да я остави на мангаля. Визирам другото, което е писал Ремотекс-
"Украински роми пък успели да отмъкнат цял танк от окупаторите. Това се е случило тази нощ, на 27 февруари край Каховка, в село Любимовка, Херсонска област."
Мангалите сигурно с брадви и оксижени са нарязали танка и са го качили на каруците. Или някой от тях го е подкарал с ромската тумба на купола отгоре.
« Последна редакция: Feb 28, 2022, 17:41 от Nik123 »
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5891
    • Профил
« Отговор #79 -: Feb 28, 2022, 17:33 »
   Всъщност Крим винаги е бил руска територия до момента,в който
Никита Хрушчов (украинец) го дава на Украйна.
   А и населението му е предимно руско.
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4485
    • Профил
« Отговор #80 -: Feb 28, 2022, 19:03 »
най-после нещо дето не е фейк  :D
на Динамо Киев младежите
https://www.fmkorea.com/index.php?mid=football_world&category=181831933&document_srl=4383230515
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 7022
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #81 -: Feb 28, 2022, 19:17 »
Егати и йероглифите...............
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #82 -: Feb 28, 2022, 19:32 »
Ремотекс, поздравления за усилията ти, упорит си  :D Чудесна фронтова снимка от напрегнатите сражения през последните няколко дни. За фейсбука ли е, или за пред новините? Тоя най-вляво на снимката героично е сложил пръст на спусъка, както оня зад дясното рамо на Порошенко, като му падна пълнителя на автомата. Седналия в средата и той пъхнал пръст в спусъковата скоба, дано не са зареждали, и са с празни пълнители, че ще се избият сами.
Кой идиот е режисирал тая смешна пропаганда, ми е интересно? Спортистите от "Динамо" Киев да ги направиш фронтоваци? Окей, ултрасите им отидоха във фашисткия батальон "Азов" още 2014 година- на тоя батальон знака му е СС-овски. Чисти нацисти. А дали някой от тия хора е чул, че нацистите през Втората световна война след два "приятелски" мача, в които "Динамо" Киев, под немска окупация, е спечелил на стадиона в Киев, после са разстреляли целия отбор? Пише го в книгата "Бабий Яр", и о, чудо, авторът е съветски дисидент, избягал от СССР- Анатолий Кузнецов. Не е от ведомството на Щербаков.
Ремотекс, гледаш през сините очила :) Изкривяват картинката.
Наздраве  :D  [_]3
« Последна редакция: Feb 28, 2022, 19:34 от Nik123 »
Активен

malin1

• Напреднали
  • Публикации: 700
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: Openbox
    • Профил
« Отговор #83 -: Feb 28, 2022, 23:38 »
Ок, снимката е фейк, снимка просто. От де знаеш, пък и се вързваш на история, дето е станала предии...
И аз имам снимки от границата - там тия дето не ги слушаше главата са по същия начин, пръста е на спусъка. За наряда ни даваха по 2 пълнителя по 25 патрона, а въпросния индивид (един от няколкото) тръгваше с 5 лентовани до горе (аз пък бях от другата категория - тръгвах само с един, тежи просто, сори). Идеята ми е, че "безопасност" не важи кога се правиш на мъж за пред хората.
За двете години имаше само няколко случая само на нашата застава в които "само някой" е помогнал да няма смъртни случаи при боравенето с калашниците. Отделно - и аз съм жив все още, но от друга случка, а те тия случки ми се случват непрекъснато и в днешно време.

Сега ще кажа една фейк истина - ефрейтор е старши на трима младши сержанти. Няма как да стане, но се е случило. Вероятно по документи не аз съм бил старши, но на практика си беше така.
« Последна редакция: Mar 01, 2022, 00:09 от malin1 »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #84 -: Mar 01, 2022, 00:30 »
Малин, никъде не писах, че тая снимка е фейк. Писах, че е идиотска пропаганда.
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4485
    • Профил
« Отговор #85 -: Mar 01, 2022, 06:49 »
И вицът на деня:

Голяма група руски войници в покрайнините на Киев 2022 се движат по пътя, когато чуват от една малка височина
– “Един украински войник е по-добър от 10 руски”. Командирът праща 10 войника да идат да видят. започва престрелка, “ох”, “ах”, “бляааад”. Затишие, и пак
– “Един украински войник е по-добър от 100 руски”. Командирът праща 100, пак престрелка, “ох”, “ах”, “бляааад”. Затишие, и отново същият глас
– “Един украински войник е по-добър от 1000 руски”. Командирът изпраща 1000, престрелка, “ох”, “ах”, “бляаада”. Един руски войник се довлачва на обратно и казва:
– “Недей да пращаш повече хора, лъже, това е капан! Не е един – двама са”
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #86 -: Mar 01, 2022, 08:10 »
най-после нещо дето не е фейк  :D
на Динамо Киев младежите
https://www.fmkorea.com/index.php?mid=football_world&category=181831933&document_srl=4383230515

Не знам дали цигани могат или не могат да отмъкнат танк. На мен ми се струва, че са способни да откраднат и совалка. Нищо расистко, просто циганите навсякъде по света са бедни и поради това, био-логично са лешояди. Вземат, каквото успеят да докопат.

Не знам измама ли е грузинец да ругае руснак и да му отказва помощ, въпреки всякакви морски закони. Струва ми се възможно. Грузия е в подкавказието в близост до такива, „приятни“ места като Чечня и Дагестан. Сиреч е достатъчно възможно в Грузия да се родят пълни диваци. Грузия по принцип е древна и цивилизована страна, но нека не забравяме, че от тридесет години се управлява от завършени психопати и сатрапи тип Саакашвили. За тридесет години са възмопжни всякакви извращения.

Съответно не знам лъжа ли е, че са пратили футболистите на фронта. Но знам едно със сигурност. Това е напълно малоумно. Пращаш няколко стотин милиона просто да ги убият за един час. Ами по-умно е да изтеглиш един огромен кредит от банката и да го запалиш. Ще загубиш невъзстановимо много, но поне няма да са заклани двадесет и няколко напълно беззащитни, повечето деца на по 18-21 години.

доп.
===

Имаше един американски екшън от преди десетина години. За съжаление, не се сещам, как се казваше. Там военните организират преврат във Вашингтон, а групичка наркопласьори и гангстери, чиито прадеди са стояли повече на слънце в Африка* се опитват и успяват (!!!) да ги спрат. Та в една сцена, един от тези каза, че ако нещо има гуми, може да го открадне. В резултат на това се промъкна в една шахта за отходни води, мина под един танк и го открадна.

Смешното е, че танковете нямат гуми. А как този епизод е минал цензурата на неофашагите, не ми е много ясно. Струва ми се така, като режисьора и сценариста на този филм вече да трябваше, да са обесени.

====
* надявам се този израз да е достатъчно политически правилен.
« Последна редакция: Mar 01, 2022, 09:34 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #87 -: Mar 01, 2022, 08:45 »

..Съответно не знам лъжа ли е, че са пратили футболистите на фронта. Но знам едно със сигурност. Това е напълно малоумно..

Това имах предвид и аз.

Честита баба Марта на всички. Тя май по традиция си показа характера с тия снегове и лед..
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 7022
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #88 -: Mar 01, 2022, 08:54 »
Честита.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #89 -: Mar 01, 2022, 08:55 »
Ремотекс, гледаш през сините очила :) Изкривяват картинката.
Наздраве  :D  [_]3

Признавам си без бой, че първо си написах мнението и едва сега прочетох твоето. Ако беше в обратен ред, нямаше да го напиша. Ти си казал всичко.

Но, все пак не е невъзможно. Истината е, че Украйна е една безкрайно разделена страна. Не са виновни самите украинци. Жертва са на историята. Хората населяващи днешна Украйна, никога няма да се разберат по между си.

Съответно и тогава е било така. Половината са били на страната на Хитлер, предвождани от популярния Бандера, а другите са били против. Киев е в зоната, където са били против. Но днес не е. Тези, които подкрепят Русия се намират дълбоко зад Днепър. Почти са изтласкани.

Още преди войната го писах. Украинците се опитват да направят с руснаците това, което ние с македонците. Само дето за тяхно нещастие има много повече руснаци извън Украйна, отколкото вътре в нея. И това нямаше как да продължава безкрай.

Днес гледаме смъртта на украинския шовинизъм, но за съжаление от няколко години наблюдавам друг.  Това е полския. И той съвсем открито иска цяла Галичина и колкото е възможно да вземе от Беларус. Тази война може да и е доста вероятно да доведе до първия етап на полските амбиции. А случи ли се това, Европа не я чака нищо добро.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 100   Нагоре
« назад напред »

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 8254 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
(безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
go_fire 4384 338285 Последна публикация Днес в 10:11
от 4096bits