Автор Тема: Руско-Украинска война от 2022 год.  (Прочетена 125582 пъти)

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5523
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #735 -: Apr 16, 2022, 09:33 »
...
 Но не може наистина самолет струващ милиард да се вижда като ярко светеща точка на лампов радар от шестдесет и коя година
...

Е как да не може !

Ебаси,писах,писах...
Хайде,пак ще го напиша:
Сърбите свалиха Ф-нещо-си-стелт през 1999 г. със ... съветска
зенитна с-ма от 1961 г.

Толкова за великата Хамериканска военна техника...
« Последна редакция: Apr 16, 2022, 09:35 от spec1a »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #736 -: Apr 16, 2022, 09:53 »
До колкото си спомням модела е Ф-117, това е предното поколение стелтове, онези черните дето мязат на триъгълник.

=*=

Ремо допълнил си мнението си, както винаги с интересни статии. Видях едва сега. Ще ги прочета, но ще се наложи да им направя копие в архива, защото като всяка неуважаваща себе си медия, са зад фашистите от Клаудфлеър. Благодаря!

=*=

Ние от два дни обсъждаме крайцера. Тук аналогиите с „Аврора“ са си на място. Потапянето му е сравнимо с това кмета на Киев да вкара круше на руския президент. На мястото на Шоигу сигурно инфаркта щеше да е най-малкото, което бих получил при подобна новина.

Преди крайцера пък обсъждахме нашия си кораб.

А на фронта стават и други любопитни работи. Например, украинците за втори път обстрелваха руска територия. Този път бяха няколко села. Наистина Ал Кайда в православен вариант е все повече на път да се оформи. Руснаците отговориха подчертавайки, че именно с любимите им четири стотата, са свалили въпросния въртолет, дето е атакувал.

В тая връзка Малин разправяше, че украинците не са сваляли самолети, ама това се оказа, че не е така. В статията на Ремотех са изредени сума самолети от най-различни видове, свалени от украинците. И аз не го знаех.

Друго интересно е, че украинците си позволиха да откраднат руски, цивилни кораби, включително танкери. От една страна съм успокоен. Не сме единствената европейска държава, която в това хилядолетие пиратства. Много ми тежеше на душата тоя печален факт. Сега има и други пирати, та не сме единствените черни гологани. По-леко е да не си единствен простак.

От друга страна, отново виждаме типичната, хилядолетна, украинска смелост. На тия хора просто не им пука от последствията. Не мислят. Направо действат.

И последното в „сводката“ ми, което е от политическата арена. За да направят Джонсън още по-велик, Зеленски отказа на австрийския канцлер среща. Предлога беше, че бил приятел на русите. А човека просто се опитваше да води преговори. И е много показателно два дни по-ранното му посещение в Москва, като част от дипломатическата совалка. След срещата той избълва толкова страшни змии и гущери на дипломатичен език, че ми настръхна косата дето я нямам и ми се подкосиха краката.

Но докато смогна да го изкоментирам, зеления натропа и немеца, като и на него отказа. Така единствения европеец все още в играта е Макрон. Ако напъдят и него, незнам с какви очи ще искат помощ и солидарност от ЕС. Не се прави така с хора, които те подкрепят, навличайки си гнева на една от двете най-мощни военно държави, която може да те приключи за десет минути.

Зеленски е не просто опасен за Украйна, той вече е заплаха за ЕС, а това ни касае.
« Последна редакция: Apr 16, 2022, 09:57 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7840
    • Профил
« Отговор #737 -: Apr 16, 2022, 10:23 »
@jet, това, което виждаш да се случва в Украйна в момента, както казах, не е война и ако беше наистина, вярно щеше  да свърши за един ден. Мисля, че го знаеш. И да, цената щеше да е много погубени невинни животи.

Но такива решения ние взимаме всеки ден. Аз например искам да сваля правителството, щото са ми меко казано противни, ходя да гласувам по избори и общо взето, правя което мога с наличния инструментариум. Ако исках да ги премахна на всяка цена, нищо не ми струва да си намеря  оръжие, да си набавя една камара амуниции, някоя и друга гранатка и да вляза в парламента или министерския съвет. Нямаше да има кой да ме спре, защото никой там няма да очаква такова нещо. И повярвай ми, България след това ще има ново правителство.

Ще се съгласиш, че това са крайни мерки. Но крайни мерки ще са и пълномащабни военни  действия, които наистина щяха да сринат Украйна и армийката ѝ за ден. Ако не се броят косвените жертви. И в двата варианта - премахването на  продажното българско правителство, както и продажното украинско такова от Русия с подобни агресивни действия - са неприемливи по редица причини. Не споря, дали техниката е добра или не. Говоря, че човек определя действията си, според целите си. Ако целта ми на всяка цена беше да премахна предателите в правителството, като при това се откажех и захвърлех собствения си  живот, нищо  нямаше да ме спре да го направя и щях да успея. Защото нямаше да жаля средства и усилия.

Затова казвам, руснаците имат определена цел. И тя не е разширяването на територията си, нито завладяването на Украйна. Иначе щяха да действат по различен начин. Защо не се запиташ, защо не предприемат елементарни действия, за които ще се сети дори дете. Като например да изпратят малки групи, които да прекъснат доставките на оръжие от държавите на НАТО и американците? Прост и логичен въпрос. И има много такива въпроси, на които отговорите вероятно ще намерим едва, когато всичко това свърши.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5523
    • Профил
« Отговор #738 -: Apr 16, 2022, 10:25 »
...
Зеленски е не просто опасен за Украйна, той вече е заплаха за ЕС, а това ни касае.

Много добре !

Остава да споменеш и факта,че е евреин и работи за ... познай кои ...
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #739 -: Apr 16, 2022, 12:51 »
След като влизат в Букурещ, българските войници предприемат едно странно действие - засаждат чесън пред румънския парламент, така както са се заклели при вероломното нападение на румънските войски в Междусъюзническата война 1913 г.

Продължавам да не го разбирам това с този чесън. Иначе тази статия ме отказа още със заглавието си. Четох я насила по диагонал, за да намеря чесъна.

Тия смотаняци да си гледат билките и да не се занимават, с каквото не разбират. А силно подозирам, че и от билки не разбират. Имаше един дето разбираше, ама почина. Търновлия беше човека.

Наскоро и аз си припомних тази случка и разбира се, няма как да не поместят и вазовото стихотворение. Сега да лягат спокойни.

А някой изобщо да се занимава ли, да им обясни на тези харсъзи, че ПСВ е един от най-срамните ни моменти в цялата история. Че бяха стигнали вече на София и ако не беше мира в Ньой, нас нямаше да ни има. Че вътрешно и външно страната бушува и се разпада в нечувани класови конфликти и кръв. И всичко това заради шовинизъм на един австрийски немец и бандата политически плазмодии около него.

И заглавието. Истина, която лъже. Юридически СССР подписва договора, в който ние сме победители. Но истинската история няма нищо общо с това. Болшевиките, които са откровени сатанисти, свършват и едно добро. Това добро е да излязат от войната. В интерес на истината и други добри дела свършват като  например  пълно отказване от имперското минало, което днес се завръща.

Но не са болшевиките започнали тази война. Те единствено помагат тя да свърши по-бързо. И на тоя малоумник дето го е писал да му кажа, че ако не го бяха сторили, дори славните конници на ген. Колев до Москва да бяха стигнали, пак Русия щеше да е победителка, а ние загубили. Защото сме си боклуци и трябва да проклинаме нас самите и дедите ни, че сме в това положение — и тогава, и днес.

А както сам е написал въпросното „достижение“ е отменено само няколко месеца, след като е подписано.

Гнусна твар.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #740 -: Apr 16, 2022, 13:08 »
Погледнах и втората статия. Стигнах само до второто:

Цитат
Заради България. Те изпълняват дълга си. Докрай.

За разлика от първата статия не е лъжлива, улична изцепка. Но пак ми стана неприятна, защото е изпълнена със същия този патриотичен патос, довел ни до национална катастрофа и безброй беди. Нищо от това не трябваше да се случва, а воловаря трябваше да си гледа воловете, а не да умира за болните амбиции на шмекери.

Изобщо един от безкрайно многото проблеми на цялото родолюбство е и това. Войната е представена като нещо прекрасно, поетично, блян, а не безкраен низ от адови ужаси и нещастия, каквото в действителност е. Кара те да искаш да воюваш. В това отношение тази статия е дори по-гнусна от предната, защото втълпява грешни идеали. Идеали, които не трябва да съществуват изобщо.

Но поне вече не съм толкова ядосан.

За съжаление обаче, нищо не пише за тоя ми ти чесън. Защо са обещали, защо са го сяли и какво означава това според тогавъшните съвременници. Защото аз за чесъна само добрини мога да изброявам. Китайците имат народна мъдрост, че лекувал всички (сто) болести. И т.н., и т.н.

Но изглежда шопите не са имали нещо положително в предвид. А в тия двете статиии, дето трябва да ни надъхват, показват колко тесногръди сме. От Искъро…, от Витоша… Дори не искам да ги довършвам, толкова са жалки. И те такова животно няма. Храбри, ама не могат да преплуват шестстотин метра. Резил след резил. А те се хванали за преклонената главица. Онова е пак добре, ама това, какъв срам е.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #741 -: Apr 16, 2022, 16:41 »
Отваряли ли сте Youtube през инкогнито? Няма новини за войната, няма коментари, няма нищо. Няма новини за пандемията, няма новини за кризата в Белия дом, няма новини за икономическата криза... Нищичко! Едни и същи глупости. Бистър Бийст бил дал на някой Ламборджини, един куп видеа за игри, разни компилации на падащи хора, прецакващи се хора, лайк а бос хора и всякакви подобни глупости. Все едно света е един безкраен празник и забавление.

То бива цензура, ма това е прекалено.
Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4150
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #742 -: Apr 16, 2022, 19:32 »
Аз нямам акаунт там (ако това визираш под "инкогнито"). Според айпи адреса, с който вляза, да позяпам нещо, ми вади клипове и рекламки на съответния език. Вече като си избера нещо за гледане (или си потърся), ме засипва по темата. Вчера влизах, явно съм бил с украинско айпи, напълни ми екрана със Зеленски. Наполовина му хващам какво говори, но писменият украински не го вдявам (надписите под и по време на клипчетата). Прави ми впечатление, че като ме попитат нещо украински бежанци на улицата (случи ми се няколко пъти, последният път обяснявах на една мадама, че няма как с украинската карта да пусне есемес, да си плати синята зона- може да пусне, ама не го отчита нашата система), езикът, който говорят, е почти едно към едно руски (П.П. някои думи ги произнасят различно, но ги разбирам). А тоя, който Зеленски говори, ми бие на полски.
« Последна редакция: Apr 16, 2022, 19:44 от Nik123 »
Активен

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
« Отговор #743 -: Apr 16, 2022, 19:53 »
@jet, това, което виждаш да се случва в Украйна в момента, както казах, не е война и ако беше наистина, вярно щеше  да свърши за един ден. Мисля, че го знаеш. И да, цената щеше да е много погубени невинни животи.

Путин никога не са го вълнували животите. А на неговите морони и ракетите са им свършили - толкова за великата армия.
Ако много се дърви, ще загуби и Донбас и Крим.
Аз се чудя на украинците как не са ги подпукали тези конвои още в руско и да избомбят входящите жп линии, тогава ще трябва да идва конната кавалерия.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

malin1

• Напреднали
  • Публикации: 695
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: Openbox
    • Профил
« Отговор #744 -: Apr 16, 2022, 19:54 »
Не съм виждал в Тубата да свалят самолети, това като уточнение. Пък и напоследък не стъпвам там, не остава време.

Зеленски - викам си, тая физиономия ми е позната от някъде, жена ми провери - бил водещ на некво руско предаване, университетите им състезават комиците си, забравих му името, навремето го гледах редовно, имаха много добри попадения, някои от онова време имат свои шоута днес.
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #745 -: Apr 16, 2022, 20:19 »
Аз се чудя на украинците как не са ги подпукали тези конвои още в руско и да избомбят входящите жп линии, тогава ще трябва да идва конната кавалерия.

А де, и аз се чудя, колко му е няколко клипа в ютюб  ;D
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #746 -: Apr 17, 2022, 16:15 »

..Друго интересно е, че украинците си позволиха да откраднат руски, цивилни кораби, включително танкери. От една страна съм успокоен. Не сме единствената европейска държава, която в това хилядолетие пиратства. Много ми тежеше на душата тоя печален факт. Сега има и други пирати, та не сме единствените черни гологани. По-леко е да не си единствен простак...

Файър, какво наше пиратство имаш предвид?
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #747 -: Apr 17, 2022, 16:27 »
Файър, какво наше пиратство имаш предвид?

Малко имам семейни ангажименти в момента и не мога да ти отделя време. Пусни в някоя търсачка думите „танкер Бадр“ и ще ти излезе за какво става дума. По принцип скандала тръгва от публикация на bivol.bg преди няколко години, замесена е пряко държавата, а в лично качество, мафиоти, любимите ти съдебни изпълнители, мутри, служители на ДАНС и дори един евродепутат от ГЕРБ. Изобщо гнусна история.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #748 -: Apr 17, 2022, 16:35 »
А саудитите открито се подиграват с Байдън и Камала. Направо си правят смях с тях.  ;D
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #749 -: Apr 17, 2022, 17:26 »
Файър, случая с танкера го знам, сега разбрах какво имаш предвид. Там има много мътни моменти.
4096, саудитците не бяха ли съюзник на дядката? Че и във войната с Йемен американците помагаха доскоро на саудитците, даже операците им на Саудитска Арабия бяха с имена по американски тертип-
26 March 2015 – 30 March 2022
(7 years, 3 weeks and 2 days)

Operation Decisive Storm
    26 March – 21 April 2015
    (3 weeks and 6 days)
    Operation Restoring Hope
    22 April 2015 – 30 March 2022
    (6 years, 11 months, 3 weeks and 6 days)

(от англоезичната уикипедия).
« Последна редакция: Apr 17, 2022, 17:29 от Nik123 »
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 7405 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
(безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
go_fire 4103 290336 Последна публикация Днес в 02:18
от remotexx