Автор Тема: Руско-Украинска война от 2022 год.  (Прочетена 124858 пъти)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4290
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #765 -: Apr 19, 2022, 07:13 »
Между другото и двата кораба нападнали остров Змейни са аут.
Единия беше москва а другия е по-модерен.

https://youtu.be/UNA2100J_2k

Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #766 -: Apr 19, 2022, 09:02 »
До тази сутрин разглеждах потапянето на „Москва“ като поредния от неизброими случаи на героизъм проявен от украинците. Ето ве, вижте се, колко сте жалки! Потопихме ви флагмана. И другите ще потопим, само да ни се отдаде възможност.

Междувременно разбрах, че „Москва“ е кораба заплашил онзи остров със змиите, където стана пък една от най-големите украински измами. Сега научавам, че това е втория кораб участвал в превземането. Дори не знаех, че са пратени два кораба за парче скала.

Но тук нещата завиват рязко. Ако веднага след първия, потапят и втория, това вече не прилича на героичен акт, а на долнопробно отмъщение при това за нещо, което не се е случило. Виждаме дребни душици вместо високомотивирани герои.

=*=

Вчера отново е имало удари с искандери. Било е доста масирано, като за втори път се удря Лвов. Не знам защо за известно време нямаше удари. Или по-скоро знам. Та да може американците и европейците (сиреч ние) да успеят да доставят оръжие.

За съжаление една от ракетите е ударила сервиз за коли, където има седем жертви, сред които има и едно дете. Несъмнено това е трагедия. Но кмета на Лвов го бил нарекъл геноцид. Този човек знае ли, какво е геноцид? Ако не знае да се радва, че не е научил. А междувременно да не използва думички, чието значение не знае.

Лошо впечатление ми направи и репортера на Нова. Според мои близки, отивал за трети път в Украйна. Той не казваше Лвов, а нещо от сорта на Льове или някакво такова. И за други, укрински градове съм го чувал. Това са установени понятия, не може този младеж да си измисля.

Вярно е, че и аз го правя с името на Мариопул, като сменям местата на две от гластните. Но пък поне не съм в национален ефир, ако не нещо друго и не ми плащат.

Това е по същия начин, както знаем, че американците произнасят нещо от сорта на Уошингтън, но столицата им за нас е Вашингтон. Трябва особена промяна в обстоятелствата, за да го сменим. Такава не е налице. А изглежда този репортер и други, негови колеги се опитват насила да внесат такава.
« Последна редакция: Apr 19, 2022, 09:06 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5502
    • Профил
« Отговор #767 -: Apr 19, 2022, 10:19 »
   Я нещо за разведряване.
Така и така става дума за евроГейски "ценности"

офффффффффффффффффффффтопик бе
-----------------------------------------------------------------

Семейна вечеря: майка,баща,син и дъщеря
щерката: тате,трябва да ти призная нещо: лезбийка съм.
таткото(отчаяно): еееее,няма ли кой да ми доведе зет ?!?
синът: аз,тате !
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6696
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #768 -: Apr 19, 2022, 10:33 »
Може и майката да доведе някого.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #769 -: Apr 19, 2022, 11:09 »
Може и майката да доведе някого.

Това беше много добро  [_]3  [_]3  [_]3
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7819
    • Профил
« Отговор #770 -: Apr 19, 2022, 11:48 »
Ами няма смисъл руснаците да обстрелват, преди доставките на оръжие да са пристигнали и така да го превърнат в скрап. Иначе си е чиста загуба и  похабяване на амуниции.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

malin1

• Напреднали
  • Публикации: 695
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: Openbox
    • Профил
« Отговор #771 -: Apr 19, 2022, 21:50 »
Не е. На теория най-големите загуби в жива сила и от двете страни са се случили от това. Освен това е сравнително евтино /артирелията/ да пуца. Коствените жертви са повечко така, но на кого /от потърпевшите/ вече му пука, нали печелят дивиденти пред когото трябва така.

В добавка - комшуту (бившия, военен е, мой набор) казваше "всичко което е от женски род, минохвъргачка, гаубица, всичко което стреля по парабула, е мръсно оръжие, много разсейва и не се знае къде ще падне/ въпреки изчисленията" /и гаубиците ни ги махнаха кога влезохме в НАТО, нападателно ружьо било/.
« Последна редакция: Apr 19, 2022, 22:08 от malin1 »
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4290
    • Профил
« Отговор #772 -: Apr 20, 2022, 07:00 »
и вицовете на деня:

https://www.youtube.com/watch?v=7ZuPZpnkGok&t=25s
– Альо, диспетчер, мы падаем, падаем…
А диспечерът му отговаря с досада:
– Понял, понял! Вычёркиваем!

А вы знаете, о чем думал экипаж крейсера «Москва», когда шёл ко дну: «Лучше бы пошли на х*й!».

П.П. и нещо по-сериозно

https://zonanews.bg/razkritia/samoletat-s-prezidenta-na-polsha-leh-kachinski-e-vzriven-2010-g-ot-rusiya
« Последна редакция: Apr 20, 2022, 07:03 от remotexx »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #773 -: Apr 20, 2022, 08:13 »
П.П. и нещо по-сериозно

https://zonanews.bg/razkritia/samoletat-s-prezidenta-na-polsha-leh-kachinski-e-vzriven-2010-g-ot-rusiya

Всичко е много добре, ама това е най-несериозното от нещата дето написа. Другите бяха по-сериозни.

Русия е толкова тъпа, че да свали граждански самолет над собствена територия (при положение, че например може да го направи над полска и поляците дори няма да разберат) или да трови някой с новичок (вместо просто да го застреля, куршумите не оставят следи). Те просто са тъпи и правят такива неща.
« Последна редакция: Apr 20, 2022, 08:16 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #774 -: Apr 20, 2022, 11:10 »
Може да са поставени бомби. Възможности в доклада само.
Ма писалите статията и оригиналната публикация много добре знаят, как се разпространяват слухове и новини сред хората и  как това "може би" и "възможностите" отиват в небитието и се превръщат в нещо съвсем друго и лавинообразно, което няма спиране. Сред хората. Много от тях, ако не и повечето, ще са убедени, че Русия е гръмнала самолета.

Присъствал съм на такъв експеримент и всъщност бях част от него. Изведоха ни пет души от залата и дадоха на един  да прочете наум една кратка статия. След това вкараха един от нас и му казаха, да му я преразкаже. След това вкараха вторият от нас и казаха на предишния, де преразкаже също на влезлия, след това влезе третия и втория също му преразказа статийката. Петият я преразказа на всички в залата, които през цялото време слушат и гледат всичко това и не можеха да сдържат смеха си. Но не беше смешно. Накрая прочетоха статията на глас на нас петимата и вече всички видяха, че последно преразказаната статия нямаше  нищо общо с действителната. Напълно изкривена и неразпознаваема. Смеха замлъкна много бързо, когато осъзнахме, какво всъщност се случва в медии, преса, помежду хората. За мен беше стряскащо.

Казвал съм го този виц тук. Където секретарят на Путин му прошепва внимателно на ухо, че дъщерята на американския президент е бременна,  а Путин смръщва лице и след половин минута размисъл пита, само него ли обвиняват или цяла Русия.

Впрочем, в статията не е посочен източник. За да се убеди човек, че такова нещо наистина е публикувано, най-вероятно трябва да разбира полски, след това да прекара неизвестно колко време в търсене.
« Последна редакция: Apr 20, 2022, 11:15 от 4096bits »
Активен

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
« Отговор #775 -: Apr 20, 2022, 15:38 »
Те затова руснаците се отказаха от гражданско самолетостроене  (щото падат като круши). Всичко е Боинг и Еърбъс, понеже не могат и да ги поддържат са на лизинг. Сега като национализираха самолетите, очаквам падане на круши 2.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6696
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #776 -: Apr 20, 2022, 15:43 »
Сакън, кофти работа е това. Хората си заминават курбан.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4147
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #777 -: Apr 20, 2022, 16:04 »

Присъствал съм на такъв експеримент и всъщност бях част от него. Изведоха ни пет души от залата и дадоха на един  да прочете наум една кратка статия. След това вкараха един от нас и му казаха, да му я преразкаже. След това вкараха вторият от нас и казаха на предишния, де преразкаже също на влезлия, след това влезе третия и втория също му преразказа статийката. Петият я преразказа на всички в залата, които през цялото време слушат и гледат всичко това и не можеха да сдържат смеха си. Но не беше смешно. Накрая прочетоха статията на глас на нас петимата и вече всички видяха, че последно преразказаната статия нямаше  нищо общо с действителната. Напълно изкривена и неразпознаваема. Смеха замлъкна много бързо, когато осъзнахме, какво всъщност се случва в медии, преса, помежду хората. За мен беше стряскащо.

4096, в абсолютно същия експеримент участвах и аз, в един семинар, аз бях от статистите (зрителите) - тука, във Варна. И резултатът беше абсолютно същия- първо смях, после осъзнаване. Беше преди 5-6 години, може би и повече.

И в университета, във връзка със съдебната практика, сме правили друг вид експерименти- пред половината курс, зрители, колега цапна шамар (режисирано, естествено, не реален здрав шамар) на друг колега и му тегли 1-2 обиди. Имитирахме дело за лека телесна повреда и обида. После всичките "свидетели-очевидци", т.е. ние останалите, зрителите, излязохме, и после написахме всеки на един лист какво е видял. Ами бяха 20-ина листа, като един с един нямаше еднакви в детайлите- единия видял шамар, не чул думите, другия не можеше да каже с коя ръка бил шамара, третия пък чул само обидите.. четвъртия видял, че си разменили взаимно по един шамар.. като самата сценка я изиграха,  без да ни предупреждава преподавателя- какво ще правят, знаеха само той и двамата колеги- влизат и само гледайте.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #778 -: Apr 20, 2022, 19:58 »
Понеже се разкъсвам на много места, не мога да следя войната изкъсо, пък и ми е противно. Но все пак започна това, което очаквах от 25-и февруари (предния ден се надявах да си останат само с въздушни удари, артилерия и да не ходят по-далеч от р. Дон).

Работата е там, че от осем години седи и непрестанно увеличава броя си украинска армия в половината територия от непризнатите републики ДНР и ЛРН. Обаче до тук се случи всичко в тази война, освен бойни действия между тази армия и руснаците. Чак по някое време се почудих възможно ли е армия да се изпари. Всъщност е възможно. Точно това се случи с армията на Садам Хюсеин — разбяга се.

Та от два или три дни се случва това, което трябваше да стане от самото начало.

Но се обаждам за друго. Според Пентагона (ако те не знаят, няма кой) в навечерието на тези събития, руснаците са вкарали между осем и единадесет хиляди нови воини. Още хиляди чакат на границата.

Това (според мен) значи, че това са реалните загуби на руснаците до тук. Но не мога да твърдя, че са заменили само умрелите (каквито са спекулативните ми сметки по около десетина хиляди на страна) или и ранените. Второто е за предпочитане, защото ранените може или не може да са годни да носят оръжие, но поне са живи.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #779 -: Apr 20, 2022, 20:41 »
Предпочитам да изчакам, преди да хващам вяра на оценките за загуби и други статистики.

Пентагонът е заинтересована страна.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 7388 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
(безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
go_fire 4095 288894 Последна публикация Днес в 17:12
от Nik123