« Отговор #766 -: Apr 19, 2022, 09:02 »
До тази сутрин разглеждах потапянето на „Москва“ като поредния от неизброими случаи на героизъм проявен от украинците. Ето ве, вижте се, колко сте жалки! Потопихме ви флагмана. И другите ще потопим, само да ни се отдаде възможност.
Междувременно разбрах, че „Москва“ е кораба заплашил онзи остров със змиите, където стана пък една от най-големите украински измами. Сега научавам, че това е втория кораб участвал в превземането. Дори не знаех, че са пратени два кораба за парче скала.
Но тук нещата завиват рязко. Ако веднага след първия, потапят и втория, това вече не прилича на героичен акт, а на долнопробно отмъщение при това за нещо, което не се е случило. Виждаме дребни душици вместо високомотивирани герои.
=*=
Вчера отново е имало удари с искандери. Било е доста масирано, като за втори път се удря Лвов. Не знам защо за известно време нямаше удари. Или по-скоро знам. Та да може американците и европейците (сиреч ние) да успеят да доставят оръжие.
За съжаление една от ракетите е ударила сервиз за коли, където има седем жертви, сред които има и едно дете. Несъмнено това е трагедия. Но кмета на Лвов го бил нарекъл геноцид. Този човек знае ли, какво е геноцид? Ако не знае да се радва, че не е научил. А междувременно да не използва думички, чието значение не знае.
Лошо впечатление ми направи и репортера на Нова. Според мои близки, отивал за трети път в Украйна. Той не казваше Лвов, а нещо от сорта на Льове или някакво такова. И за други, укрински градове съм го чувал. Това са установени понятия, не може този младеж да си измисля.
Вярно е, че и аз го правя с името на Мариопул, като сменям местата на две от гластните. Но пък поне не съм в национален ефир, ако не нещо друго и не ми плащат.
Това е по същия начин, както знаем, че американците произнасят нещо от сорта на Уошингтън, но столицата им за нас е Вашингтон. Трябва особена промяна в обстоятелствата, за да го сменим. Такава не е налице. А изглежда този репортер и други, негови колеги се опитват насила да внесат такава.