Автор Тема: Руско-Украинска война от 2022 год.  (Прочетена 115110 пъти)

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5135
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #1275 -: Jun 04, 2022, 15:44 »
   Путката,тa путката...

Със сигурност е по-адекватен от чучелото Байдън.
Последният наближава 80 (с 10 години по-възрастен от "Путката"),и е
все по-сериозно предизвикателство да го поддържат поне на приемливо
ниво - да може да държи речи и да изглежда приемливо пред камерите...
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #1276 -: Jun 04, 2022, 15:44 »
И резултатът е винаги разпадната Русия - или и това ще оспориш. Дори вожда ти го признава - веднъж за най-голямата геополитическа катастрофа - разпада на СССР и втори път - възстановяването на руската империя, очевидно разпадната, щом трябва да се възстановява. И сега води към третия фал и то убедително.

За оня, може това да е провал, но за целия останал свят, това е най-голямото добро сторено от руснаците.

Ако Горбачов не се беше предал, от около тридесет години този свят нямаше да съществува. Американците толкова бяха натегнали пружината, че е чудо, как не се скъса.

Межу другото в момента правят същото. Ето, ако мога да кажа нещо лошо за американците (или поне политиците им) това е самоуверността им и хазартния им характер. Хазарта никога и никъде не е довел до добри резултати. Временно може да изглежда печелившо, но в дългосрочен план винаги резултата е трагичен.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1277 -: Jun 04, 2022, 15:55 »
И резултатът е винаги разпадната Русия - или и това ще оспориш. Дори вожда ти го признава - веднъж за най-голямата геополитическа катастрофа - разпада на СССР и втори път - възстановяването на руската империя, очевидно разпадната, щом трябва да се възстановява. И сега води към третия фал и то убедително.

За оня, може това да е провал, но за целия останал свят, това е най-голямото добро сторено от руснаците.

Ако Горбачов не се беше предал, от около тридесет години този свят нямаше да съществува. Американците толкова бяха натегнали пружината, че е чудо, как не се скъса.

Межу другото в момента правят същото. Ето, ако мога да кажа нещо лошо за американците (или поне политиците им) това е самоуверността им и хазартния им характер. Хазарта никога и никъде не е довел до добри резултати. Временно може да изглежда печелившо, но в дългосрочен план винаги резултата е трагичен.

Предателят  Горбачов трябваше да бъде съден за държавна измяна !
Беше необходимо още 80 -те години да му спретнат преврат от ЦК на КПСС,да го
изхвърлят,да го съдят,и на негово място да сложат някой читав.
Който щеше да проведе необходимите реформи,и сега щеше всичко да е 6.
И сега в България щяхме да се радваме на благоденствие - ниска престъпност
(както беше преди),висок стандарт на живот,ниски лихви по кредитите и т.н. и т.н.

П.С. Имаше само 2 путки на върха в Русия/СССР - Горбачов и Елцин
(последният не можеше да изтрезнее с дни ...)
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6486
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #1278 -: Jun 04, 2022, 15:57 »
Демек след Брежнев, тия другите двама са маскари и пияндури...........
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1279 -: Jun 04, 2022, 16:04 »
Демек след Брежнев, тия другите двама са маскари и пияндури...........

Абсолютно !

Лека корекция: след Брежнев имаше други двама на върха - Андропов
(евреин,по майчина линия е Фликенщайн) и Черненко,но и двамата бяха
сериозно болни и изкараха само по няколко месеца.
   След Черненко дойде гнусният предател Горбачов ...
Активен

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
« Отговор #1280 -: Jun 04, 2022, 16:24 »
Ген. Дворников (герой от Сирия) устиска много малко - няма и седмица. Заменя го следващия герой от Сирия ген. Г. Жидко.
На фюрерчето блицкрига съвсем отиде у ряката и се чуди кой да обвини за провала и некадърността си.

Ако Путин беше адекватен, руската икономика нямаше да е колкото на Бразилия (а вече сигурно е по-малка от на Холандия), а армията им да бъде унищожена от една 4-то разрядна държавица.
И изобщо да не се пъне да сравнява с американците, а с банановите республики (няма нито един показател по който да са сравними освен по територия и нефтени залежи - които нямат нищо общо с възможностите на руснаците). Този филм/сериал вече сме го гледали.

Следващия вожд на Русия ще плюва Путин как е съсипал империята (пак).
Всички си мислят, че Горбачов е предал СССР, ама той си беше вече литнал към пропаст-та (те затова и направиха десетина рокади за отрицателно време). Ако Горбачов беше удържал разпада, следващия щеше да изпусне топката.

Какви реформи ще направят като от 1917 само това правят. Накая се борят за изходното положение от където тръгнаха (Руската империя) - това е за 100г. "прогрес", а реформите една от друга по-ялови. Опитват се да избегнат Капитализма на всяка цена, а вече не могат да я плащат. Вече не могат и да пръднат без Капитализма. А те дори не знаят в какъв вид икономическа система живеят. Не знаят и каква им е идеологията - макар, че за нас е ясна Национал Фашизъм.
Сори за русофилите, ама е време да махнете розовите очила.
« Последна редакция: Jun 04, 2022, 16:27 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1281 -: Jun 04, 2022, 16:50 »
Ген. Дворников (герой от Сирия) устиска много малко - няма и седмица. Заменя го следващия герой от Сирия ген. Г. Жидко.
На фюрерчето блицкрига съвсем отиде у ряката и се чуди кой да обвини за провала и некадърността си.

Ако Путин беше адекватен, руската икономика нямаше да е колкото на Бразилия (а вече сигурно е по-малка от на Холандия), а армията им да бъде унищожена от една 4-то разрядна държавица.
И изобщо да не се пъне да сравнява с американците, а с банановите республики (няма нито един показател по който да са сравними освен по територия и нефтени залежи - които нямат нищо общо с възможностите на руснаците). Този филм/сериал вече сме го гледали.

Следващия вожд на Русия ще плюва Путин как е съсипал империята (пак).
Всички си мислят, че Горбачов е предал СССР, ама той си беше вече литнал към пропаст-та (те затова и направиха десетина рокади за отрицателно време). Ако Горбачов беше удържал разпада, следващия щеше да изпусне топката.

Какви реформи ще направят като от 1917 само това правят. Накая се борят за изходното положение от където тръгнаха (Руската империя) - това е за 100г. "прогрес", а реформите една от друга по-ялови. Опитват се да избегнат Капитализма на всяка цена, а вече не могат да я плащат. Вече не могат и да пръднат без Капитализма. А те дори не знаят в какъв вид икономическа система живеят. Не знаят и каква им е идеологията - макар, че за нас е ясна Национал Фашизъм.
Сори за русофилите, ама е време да махнете розовите очила.

Сигурен съм,че си роден в България (според мен,по косвени данни,някъде
между средата на 70 -те и началото на 80 -те) и си имал относително щастливо
детство - по соц време. Нямало е сериозна криминална активност (като сега),
майка ти и баща ти са имали апартамент,като изплащането не е тежало на
семейния бюджет .
Един двустаен тогава е струвал около 12000 лв,при средна заплата от около 260 лв,
заем от ДСК при 2% годишна кихва; сега такъв струва над 100000 лв при средна
заплата около 1500 лв, и лихва в най-добрия случай 4% ...

Та,защо плюеш по соца ?  ???
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #1282 -: Jun 04, 2022, 17:52 »
   Та,защо плюеш по соца ?  ???

Въпросът не е към мен, но и аз критикувам социалистическия строи.

Парите не са всичко. В една песен от втория за миналото столетие преход у нас се казва:

Цитат
Развод ми дай и повече не ме търси. Вземи панелите, трабанта. Но въздуха ми остави.

Свободата, Санчо…
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
« Отговор #1283 -: Jun 04, 2022, 21:32 »
Сигурен съм,че си роден в България (според мен,по косвени данни,някъде
между средата на 70 -те и началото на 80 -те) и си имал относително щастливо
Грешка

детство - по соц време. Нямало е сериозна криминална активност (като сега),
майка ти и баща ти са имали апартамент,като изплащането не е тежало на
семейния бюджет .
Грешка

Един двустаен тогава е струвал около 12000 лв,при средна заплата от около 260 лв,
заем от ДСК при 2% годишна кихва; сега такъв струва над 100000 лв при средна
заплата около 1500 лв, и лихва в най-добрия случай 4% ...
Грешка

Няма смисъл да продължавам.

Но, има голямо но - сега живея в капитализъма и мога много добре да сравня системите (а не по картинка) и вече няколко десетилетия.
Пример:
* наборите ми тука започват да се пенсионират с 10-15г. по-рано от 65-тата година.
* имат изплатени жилища, студентски заеми етц.
* имат хубави къщи (не ми пробутвай твоите апартаменти)
* имат второ жилище (обикновено апартамент за даване под наем за доход).
* в сититата се бутат само имигранти и младежи от село тръгнали да градят професионална кариера или да учат (тук не е престижно да живееш в сити)
* Столицата не е центъра на вселената тука и дори не е от най-големите градове.
* Много центрове за обработка на кредитни карти, банкиране, шофьорски книжки, застраховане, данъчни са разхвърляни в малки градчета за да имат какво да работят местните и да не се тъпчат всички в големите градове.
* имат натрупан собствен пенсионен фонд (допълнителен към стандартния)
* никога не са оставали безработни дори за ден
* някои в една фирма само
* всички имат инвестиции в бонове и акции (от години)
* всички са обикаляли по курорти като Хавай, Канкун, Азорските острови, Куба, Солун, етц.
* на всички първата им кола е била на 18годишна възраст и не помнят колко коли са сменяли.
И това не са някакви изпълнителни директори, дори не са мениджъри, някои нямат висше.

* селата тук нямат нищо общо дори с градовете у нас.
* за инфраструктура да не говорим
* вие сега научавате за кредитни карти, чекове, телефонно пазаруване, телефонно банкиране - дядовците им са ги имали тези неща
* електронни избори, елетронно правителство - вие сега ги проектирате, тука си работят.
* Здравеопазването е безплатно (мислите че е ваш патент)
* руснаците тук са по-низки от тревата, стойките им минават само в БГ
* тука има работещи фирми от турско време

Нямаш представа колко БГ е назад благодарение на психическите отклонения по някакъв утопичен строй превърнал се в затвор.
Дори не показвате признаци на развитие, та се налага Европа да ви влачи насила.
Данъците не се разпределят правилно, както и инфраструктурата и това води до обезлюдяване на цели региони и концентриране в столицата.
Социализма е равен, ако не и по-зле от фашизма (през фашизма поне е имало частен бизнес).
Нямало е престъпност, щото всичко се е зачиствало и покривало.
Образованието е в киреча - освен СУ на няколко стотно място в световните класации, друго не се наблюдава.
Липсва политика за насърчаване на раждаемостта (50 лева детски е като базик).
Продължителността на живота е също в киреча.

Соца харесва само на партийната номенклатура, на мен не ми липсва.
Радвам се, че си се радвал на знаменцата и пионеркстат ти връзка от соц-а.
Думите ми се потвърждават от емиграцията и раждаемостта/смъртността в страната.
Това разбира се няма да те убеди в нищо.
Факта, че няма нито една развита социалистическа държава не можеш да отречеш

Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #1284 -: Jun 04, 2022, 23:39 »
Факта, че няма нито една развита социалистическа държава не можеш да отречеш

Макар да съм съгласен с огромна част от точките, тази (с мъка на сърце) няма как да я подкрепя.

Най-развитата страна в света за съжаление е социалистическа. А втора (Виетнам) търчи зад ъгъла.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4044
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #1285 -: Jun 04, 2022, 23:41 »
Демек канадците се пенсионират на 50 (или 55 максимум). Всички (набори на Джет) имат инвестиции в бонове и акции (от години). Всички (набори) имат кола от 18-годишни и всички са обиколили Канкун, Солун и т.н. Без дори да са мениджъри, някои и без висше.
Красива работа.

П.П. Файър, на мен ми прави впечатление, че част от PC техниката (стационарни компове, която съм виждал разглобена от 2-3 години насам- говоря за секънд хенд), има елементи мейд ин виетнам. Явно като се поскараха с китайците, американците са преместили някои производства.

« Последна редакция: Jun 04, 2022, 23:51 от Nik123 »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #1286 -: Jun 05, 2022, 01:04 »
Казах, че хвърлям по някое оченце на руската преса. По принцип съм разстроен, какви глупости се пишат там и дори призовах да им спрат водката. Но се оказа, че не всички руски журналисти са в умопомрачително опиенение подобно на депутатите си, които са дори по-големи комедианти и срамно безмозъчни от Зеленски.

Открих поне един с доста трезва преценка. Предлагам една от статиите му, която е повече от актуална за ситуацията.

Какую угрозу несет России польская армия
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4122
    • Профил
« Отговор #1287 -: Jun 05, 2022, 02:48 »
Демек канадците се пенсионират на 50 (или 55 максимум). Всички (набори на Джет) имат инвестиции в бонове и акции (от години). Всички (набори) имат кола от 18-годишни и всички са обиколили Канкун, Солун и т.н. Без дори да са мениджъри, някои и без висше.
Красива работа.
...
Горе-долу и при нас, малко по на юг е така - ако си изиграе човек правилно картите...
Имах колега който още около тридесетака (ама отдолу) почваше втория си милион - е верно в пенсионен фонд (от доброволното осигуряване) и си правеше сметката към 40-45 (като станат 3 млн) и да се пенсионира че да има време да си ги похарчи, ама баща му - старият евреин го назначил на работа в семейната фирма още на 16 с легално  разрешение колкото да може да си изкара номер за соц. осигуровка и да почне да внася за пенсия и той 100% там, до 28г. на издръжка от мама и тати (и да въпреки че са в пенсионен фонд може да си ги менажерираш и инвестираш лично ако искаш може даже да теглиш с 20% наказателни лихви или пък с 0% лихва след некой ураган - а не кат наште - дето каже вожда, обик. отиват нанякъде откъдето по-лесно се източват) Иначе другите колеги си беха нормални и към 60-65 и те по същия път, техния по-дълъг щото са с една кола деца а и втората жена и втората къща обик. излизат по ташкън (ама на меракът умирал последен) - угаждат си до последно...

А за колите какво да кажа - караш кола според къде си в йерархията, щото още на интервюто за работа гледат с каква кола си дошъл и ако требе взимаш под наем щото ако те видят с някоя трошка (па и убава да е ама ако е 10 годишна) и ...следващия. Само индийчетата се пазарят като цигани за 5-10К отгоре, напр. питат може ли да бачкат от вкъщи (това преди ковида) - Не може! -Ами тогава ако може 1-2-5К отгоре за транспортни разходи  :o (понеже знаят че щом е допряло до обсъждане на заплатата и се канят да ги цанят) А има го и други момент че на каквато зпалата те назначат и ...обик не компенсират или ако нещо то не е съобразено с инфлацията, а новите на същата позиция си ги назначават с по-висока заплата (заради инфлацията), после стария кадър напуска и ония се чудят защо такова текучество и все нови/начинещи трябва да обучават (тамън го изучим и тои изфиряса) ама тъй де "от акъла си пати" казват старите хора.

П.П. И аз съм много доволен от виетнамските нещица... децата имат едно двойно легло корабче (долната 'палуба' се прибира под горната) и аз чак не повярвах ама ги изкара до ...а бе то както е  тръгнало май до висшето ще изкара че и после на ибей. Откъде такава качествена дървесина след толкоз напалм - ама на получават им се нещата... само мерак да има

П.П.П. А да - ходи се на почивка особ. по чужбина особ. ако си шеф е задължително да е по чужбина инак за какво ти ги дават тея бонуси, и а си пропуснал /щото после ще те поразпитат тоя големия бонус къде си го похарчил/ и почват да ти търсят заместник... А от едно ниво нагоре вече требе да се ходи и по голф игрищата - там па те гледат с к'ви железа ходиш /стикове за голф има за по 10-100 а и за по няколко хил. единия а и требе да имаш пълния комплект нищо че 80% от него почти никога не се ползват/
« Последна редакция: Jun 05, 2022, 02:56 от remotexx »
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1288 -: Jun 05, 2022, 09:53 »
   Малииииии,реактивно-дистанционните как са се разпенили.
Ма то там текат реки от мед и масло бе !  ;D

Е,аз правих сравнение между България преди и сега,но както и да е ...

И нито дума не написаха за абсурдно високите цени на недвижимите
имоти и наемите,надутите лихви по ипотеките,каква част от заплатата
отива за горепосочените разходи и т.н.
   А за престъпността ?
« Последна редакция: Jun 05, 2022, 09:56 от spec1a »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7541
    • Профил
« Отговор #1289 -: Jun 05, 2022, 11:37 »
Не зная, как изобщо можеш да сравняваш икономиката на държава, която е дълги години по някакво ембарго, с тази на други, които нямат такова, @jet.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 7083 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
(безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
go_fire 3857 257945 Последна публикация May 10, 2025, 18:59
от Nik123