Каквото и преди това са им доставили. Унищожиха 80% от ПВО системите на Украйна, та няма голяма опасност. Това гледат да го парвят - да чистят ПВО отбраната на Украйна. Може би са се готвели за по-сериозна намеса на авиацията. До този момент и без това не я използвапа сериозно. А започне ли се с авиация, отива се към сериозна война вече. Досега се лигавеха и пазеха инфраструктура и избягваха по-сериозни щети да нанасят. Но самолетите удрят здраво. Явно им е писнало.
Или има и друг вариант. Искат окончателно да се разправят с фашагите и Зеленски и да знаят, че за известно време от там няма да има такава опасност. Защото в Полша се трупат натовски войски и военна техника и не се знае, онези дали няма да решат да ги нападнат. Съвсем наскоро нали пратиха войници и техника в Беларус, а Лукашенко мобилизира 60 000 запасняци. В Полша НАТОвския контингент в момента наброява около 50 000. Една ядрена детонация някъде на територията на Украйна е прекрасен повод за незабавен отговор от страна на НАТО, а мръсниците искат от доста време разрастване на конфликта.
Русия им пречи.
А вече и Китай. И с тях искат да се сбият и принуждават и китайците да нападнат Тайван. Байдън съвсем наскоро обяви, че всеки американски гражданин останал да работи за китайска компания сферата на полупроводниците на място в Китай, ще загуби гражданството си. И американските специалисти се изнесоха, като направо обезглавиха по този начин китайските компании. На Китай му остаава единствено да нападне Тайван. Нямат друга възможност толкова бързо да намерят специалисти. Те сигурно и без това не са толкова много в тази индустрия, въпреки бурното ѝ развитие.
Та и там става много напечено.
Струва ми се, че Путин иска да си тестват самолетчетата. Сигурно са решили, че са готови. И аз съм леко любопитен.
За контраст, американците приеха на въоръжение техния F 35 и се започна с изчистването на проблемите. Над сто и двадесет или и тридесет бъга по софтуера. Проблеми имаше с двигателите. Тези може и да не са ги поизчистили, щото оня ден един се разби при кацане. Паднал изведнъж като круша, а това става само заради загуба на тяга. Картечницата им не можеше да уцели мишените. Една камара неща имаха за оправяне. Не съм се интересувал, докъде са я докарали с всичко това. Може и вече да са горе-долу наред. А руснаците дълго-дълго не ги ползваха техните освен за демонстрационни полети и какво са правили, си нямам на идея. Четох скоро, че им правели още подобрения. Аз съм любопитен повече за Су 75. Този с единия двигател и по какво се различава. Четох тези дни, че имало изказване на някакви анализаторчета - американски генерали - че може би е по-добър от F 22.
Саудитска Арабия иска да се присъединява към BRICS. И тези им е писнало от глупостите на американската администрация и се карат сериозно помежду си. Нещо Байдън тези дни им се заканваше, тея не му обърнаха никакво внимание

Купуваха сериозни количества оръжие от САЩ, та явно изобщо не ги е страх.
А няма и защо. Единствения начин да водиш конвенционална война далеч от държавата си, е като пратиш войски там. САЩ транспортират войските си със самолети. Което означава, че ще кацат в някоя съседна държава. Но войските имат нужда от поддържаща техника, ако ще и лекомоторизирана да е. Също от някое и друго самолетче и хеликоптерче. Последните идват от самолетоносачите. По-тежката техника не зная, с какво я превозват. Както и да е. Проблемът е, че корабчетата са си уязвими и сравнително лесно може да се справи някой с тях. Когато си потготвен, няма да имаш никакви проблеми с тези самолетоносачи. Но основният въпрос е, че знаеш, за какво да се потготвиш. И можеш сравнително успешно да блокираш изпращането на военна техника до държавата ти или в съседство. Но пък американците нямат голям избор. Телепортацията все още не съществува, а политиката им е империалистическа. Което означава, че трябва да си разхождат войските напред назад. Няма как другояче. Което превръща всичко в логистичен кошмар.
Както и да е... Това са общи приказки и дори не зная, защо си хабя клавиатурата.