Гога, мислиш ли, че разполагаш с цялата информация, че да правиш толкова категорични заключения, приятелю?
Знаеш ли, защо ще победят руснаците? Всъщност, защо вече са победили? На света му се повръща вече от американската политика. Буквално. Това виждал ли си го:
https://www.youtube.com/shorts/JLcWenUWGGsОбърни внимание, как е посрещнат Байдън и как Путин. Колко страни си чул вече, че искат да се присъединяват към BRICS?
Мислиш ли, че Путин и Русия са забравили историята? Защото изглежда западът я е забравил. Помниш, как и защо нацистите и Хитлер бяха спряни. Просто дойде зимата. Руската зима. Така беше спряна Германия. А преди да стане това, по пътя германците са подминавали изоставени села и градчета, празни хамбари и обори. Да правиш аналогия със сегашната ситуация? Протестите из Европа против военната подкрепа на Украйна и за преговори са постоянни. Какво ще стане в Европа, като дойде зимата? Вече официално има призиви руските торове да извадят от ембаргото. Идва глад. А с глада идват и разгневените тълпи по улиците и площадите. Мислиш ли, че ще обвинят Путин за това, както се надяват държавниците им? Аз не мисля. Гледах интевюта с американци. Никой не обвинява Путин за цените на горивата, без значение малоумния старец в Белия дом, какво говори. И европейците са наясно, какво се случва и защо. Започнаха да се сещат, че са били твърде лениви и погрешно са си мислели, че прекраасния им живот ще продължи вечно, щото управниците им са загрижени за тях. Е, оказа се обратното. И започват да го осъзнават. Та Европа сама се набута в капана. САЩ няма да ни спасят с танкери с газ, защото няма да стигне за нищо. Просто не могат да доставят толкова. Нито на такива цени.
Нещата са прости. Торовете, газта, много храни, се движат в една посока. От Русия към Европа. Специално за торовете и към САЩ. Не обратно. Русия може и без Макдоналдс, Адидас и Старбъкс. Руснака знае и две, и двеста. Западняка отдавна е забравил, какво е немотия. Него го отглеждат като цвете в саксия. На германеца проблема му е, че обществените сгради ще се отопляват само до 20 градуса температура. Нека да видим, какво може германската икономика без евтина руска газ.
Очаквам тук пак някой да излезе с приказки за това, как и откъде Русия ще се снабди с чипове и елетроника. Ами това никой няма да го интересува. Когато няма да можеш да си платиш сметките и да си купиш храна, защото рафтовете са празни или не ти стигат парите, не мислиш за телевизори, телефони и лаптопи:
https://www.dnes.bg/eu/2022/08/03/spad-na-prodajbite-na-drebno-v-bylgariia-i-celiia-es.539015А проклинането на Путин не го мисли. Ние имаме много повече причина да проклинаме нашите, но да виждаш да нещо да се променя към по-добро? Няма и да видиш. Войната, ковид и всичко друго ще използват, за да ни държат в подчинение. Ще ни обясняват, как само те могат да се оправят с тези кризи - "експертите" сигурно така им казват.

Впрочем, това може да ти е много интересно:
https://youtu.be/JrMiSQAGOS4?t=1979Обърни внимание, кога е говорил този. От коя година е видеото. Все едно е било миналата седмица или преди месец. Нищо не се е променило. Един западен професор ( от истинските интелектуалци, не политик ) не съм чул, да казва нещо различно от това - те са причината за войната. Те я предизвикаха и направиха така, че Русия да нападне.
Обърни внимание, какво ще се случи сега на черния петък на пазарите в България, ЕС и САЩ. Ще е показателно, накъде вървят нещата. На мен също ще ми е интересно - колко ще похарчат тази зима хората за глупости.