Ами да ти кажа моите впечатления не са такива, връщат се само разни... нелегали т.е. дето не са дошли с редовна виза или редовна но не работна, или редовна но им е изтекла.. бая познати ..обикновени шофьори и в БГ въртяха геврека и тука пак така и ..не се връщат.. сега ако има некой нелегали, мързеливи и т.п. дето сакат само да си лежат и зеленото сам
о да им капе.. ем те тия и у БГто са миячи на чинии и тука и накрая обик. решават да се върнат отново на хранилката при мама и тате... да си припомним стария шлагер - Мамо, тате айде погледайте ме още малко вий , че да поотраснат децата и да ме поемат те

П.П. Даже май наскоро некой пита у форума и даже май вече си взе сертификата и сега е админ нейде (май нещо за мрежар сертификат беше) ..та и той от шофьор се преквалифицира на мрежар за некой лев в повече, а не се върна (но който си е бил мързеливичък у БГ ..си е мързеливичък навсякъде, а има и една друга група ..които просто са неконвертируеми а чинии не им се мият , те също се връщат - напр. такива като Никсъна т.е. адвокати /поради разликата в правната област/ или па хора с по 2-3 висши ама от сорта българска филология, БГ история, право и т.п. и като всеки уважаващ себе си вишист казват "Аз тука чинии няма да мия" и.. те така връщат се да карат такси у БГто)
А тука местните - кореняци т.е. вече амнайсто поколение емигранти, гледаш го шеф на отдел, на фирма, CEO, CTO и т.п. а като го попиташ каква беше първата ви работа ..най-често ще чуеш "келнер/ка в някой крайпътно заведение". И Роналд Рейгън е започнал като спасител на плажа, така че то това не е до националност ами е до мързел (има си и добри и лоши хора навсякъде, ей го с'я Путин като е тръгнал за Украйна - дали ще остане или ще се върне)
П.П.П. А пък аз да ти кажа честно имам един познат дето (като си мерихме пломбите веднъж и) ми каза че не ги разбира тия дето си идват до БГ да си оправят зъбите - той па иска да дойде тук да си ги направи , но .. като за него т.е. без застраховка е скъпичко, затова ти казах че тия нелегалите им е тежко да ама кой ги е карал да минават в нелегалност , да беха дошли легално да видим дали ще се върнат.
Между дурогото единственото по-хубаво нещо при вас е/бе (т.е. бе) храната ама вече... доматито турско, халапенята китайска, чесъна китайски, киселите краставички индийски при това в многои отровни Е-та ...не знам само смилянския бобец откъде е вече

Плюс това каквото и да си купя от БГто - не храна (а техника, обувки) БГ цена = 1.5 до 2 или 3 пъти по тукашната, ще кажеш че НЕ БГ е на половината път от Китай (до САЩ) ами че САЩ е посредата на пътя Китай->БГ та затова там е 2-3 пъти по-евтино (вземете напр. цена на един лаптоп че по видимо като цената е по голяма)
Тук само който не е искал само той не е останал..и само още няколко примера за сравнение
- БГ книжка (навремето) към 1000 лв. с курсове, с 1ва помощ, с поне едно скъсване за нищо т.е. инструктори и изпитващи там си делкат "надценката" за дообучението за вземане на изпита, САЩ - $20 (взех я от раз - БГ книжка нямам, без курсове без нищо , направо се явяваш на изпита като 20 кинта са за издваането)
- НЕ знам в момента колко е мин. инвестиция за да си регистрираш компания на твое име в БГ (отначало беше бая кинти) а тук е 150 и може и онлайн
https://howtostartanllc.com/illinois-llc/cost-to-form- между другото тук правят по-хубаво българско сирене (само че го продават като гръцка фета) от по бугарско (то там при вас ако не е бяло като тебешир и в без палмово масло не се брои вече за сирене)
- кисели краставички също, но ако си купуваш от евреите (или арабите) и гледаш да кошер или халал - инак те всичките са правени в Индия, но по заявка на клиента (у БГто забелзах че за по-по-най евтинджос замества оцета с едни Е-та дето са и канцерогенни та.. един съвет и то мен не преклявайте с киселите краставички също)
освен това е нормално да си фалираш фирмата когато не върви т.е. докато още е на печалба, да си изплатиш задълженията на всички и останалото си ти е чиста печалба, а после правиш нова фирма но си с чисто минало, а не като по БГто да виждаш че не върви но да къприш положението и накрая (на Гого любимците) съдия изплънителите да ти вземат всичко не само от фирмата ами и от вкъщи....
--
Само да уточня че не знам от/по Европата как е, аз говроя за отсам/отатък голямата вода.. ами така е да са внимавали като са избирали къде да минат в нелегалност - в Европа да минеш от един щат/държава в друг и трябва сменяш/учиш езика, а тук 52 щата с един език минаваш
(50 щата и няколко т.нар. територии, но да не придиряме - единствената разлика че само нямат право да избират Тръмп т.е. президент)