Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.  (Прочетена 286713 пъти)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4144
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
..
Ако не бяхме в ЕС, в момента щяхте да се тръшкате как сме изпуснали влака и щеше да се реве как сме изолирани. Смешковци.  ;) :P Да, знам колко е модерно в България да сме кахърни евроскептици. Това, за което не си давате сметка, е че бъдещето на всяка страна все още си зависи главно от нея, не ЕС.
..

Щяха да се тръшкат една шепа жълтопаветна (или, от тяхна гледна точка, умна и красива) измет и толкова.
Неслучайно никой от управляващите през всички тези години не направи и намек относно референдум за ЕС и НАТО. Защо ли? Ами защото щеше да се види колко "много" са тръшкащите се. Модерното тук е на последно място, ако не и зад него.

За останалото от поста ти съм съгласен, с леко допълнение- в Брюксел не са идиоти, а са зависими от САЩ. Примери- баба Лайен и ваксините за ковид.
Вече става почти невъзможно отделната държава в ЕС да провежда политика в свой интерес. Напр. съда на ЕС- последното, касаещо България решение е в смисъл, че не можело държавата ни да субсидира държавните Български пощи. Защо да не може, за да фалират и такива като Еконт да завземат нишата, правейки услугата по-скъпа ли? Държавата е именно затова- за да е в услуга на гражданите (всички), а не на няколко частни субекта. И именно наличието на държавен субект в тая сфера, държи цените поносими. Но не- не можело така. В тоя съюз ролята на отделната държава отива към нулата. Което не е добре, по мое мнение.
Та така, хубава вечер  [_]3
« Последна редакция: Oct 26, 2024, 20:03 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7787
    • Профил
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5479
    • Профил
пътят на Европа е един -- обединение, най-малкото като противовес на САЩ. Това, че в Брюксел има идиоти е друг въпрос който трябва да се реши, но не за сметка на разпадането на ЕС. Ако не бяхме в ЕС, в момента щяхте да се тръшкате как сме изпуснали влака и щеше да се реве как сме изолирани. Смешковци.  ;) :P Да, знам колко е модерно в България да сме кахърни евроскептици. Това, за което не си давате сметка, е че бъдещето на всяка страна все още си зависи главно от нея, не ЕС. И трябва всяка страна да си защитава интереса, включително и пред Брюксел. Пример искате ли? Преди години, когато Финландия е започнала преговори за присъединяване, от ЕС рекли че е гоуем проблем това че атомните им централи са с руски реактори. Тяхната стратегия е да купуват руски самовари и да ги оборудват с тяхна си електроника. Е, отговорът на Финландия е бил "ебете се в гъза, ние без ток от АЕЦ ще изпукаме за 1 зима". Е, приели са ги с все реакторите. Миналата година пуснаха най-големия реактор в Европа, който този път не е руски а френски, и въобще не се водят по свирката на олигофрени като тези в Германия.

Цитат
... пътят на Европа е един -- обединение ...

Баткоооооооо,ама ти ставаш направо за брюкселски бюрократ бе !

Какво вдъхновение,какъв апломб !
Все едно чета партиен секретар.

Всъщност,има ли някаква принципна разлика между:
"Вечна Българо-Съветска дружба"
и
"Вечна дружба с ЕС" ?
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6683
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Ама и рашъните и котайчоците не стоят със скръстени ръце:

https://news.bg/int-politics/rusiya-razviva-tayna-orazheyna-programa-v-kitay.html
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

kuunlaaksot

• Напреднали
  • Публикации: 252
  • Distribution: CRUX
    • Профил
Цитат

и
"Вечна дружба с ЕС" ?

Никакъв батко не съм ти на тебе.

Значи ти се захвана за едно изречение, за една фраза от това което написах, игнорирайки всичко останало. И ми лепна етикет за какъв ставам. Много плоско, дори за тебе. В източните техники дето ги "владееш" нема ли поне една за концентрация и усвояване на информация? Или са главно за ебане?

Искаш да ми кажеш, че според теб мижави държавици, като тея европейските могат по отделно да се противопоставят на САЩ, Руската Федерация, или гигантска държава като Китай? Толкова обичната ти Русия не е ли именно федерация? Толкова омразната ти америка, какво е? Или понеже в черно/белия ти свят аз съм "враг"  още от времето на ковид, за всичко което напиша ти си автоматично на контра?

Иначе е умилително, как няколко страници дръстите от къде зеленият темерут (да, не съм му фен и на него) знаел че северна корея щяла да праща войски, но не се съмнявате във вестник Труп щом става дума за лошия ЕС.
Активен

lunarvalleys

spec1a

• Напреднали
    • Профил
Цитат

и
"Вечна дружба с ЕС" ?

Никакъв батко не съм ти на тебе.

Значи ти се захвана за едно изречение, за една фраза от това което написах, игнорирайки всичко останало. И ми лепна етикет за какъв ставам. Много плоско, дори за тебе. В източните техники дето ги "владееш" нема ли поне една за концентрация и усвояване на информация? Или са главно за ебане?

Искаш да ми кажеш, че според теб мижави държавици, като тея европейските могат по отделно да се противопоставят на САЩ, Руската Федерация, или гигантска държава като Китай? Толкова обичната ти Русия не е ли именно федерация? Толкова омразната ти америка, какво е? Или понеже в черно/белия ти свят аз съм "враг"  още от времето на ковид, за всичко което напиша ти си автоматично на контра?

Иначе е умилително, как няколко страници дръстите от къде зеленият темерут (да, не съм му фен и на него) знаел че северна корея щяла да праща войски, но не се съмнявате във вестник Труп щом става дума за лошия ЕС.

Не те смятам за враг, не знам откъде ти хрумна.
По скоро те смятам за  опонент.

Ама наистина изписа много глупости за ковид "пандемията".
И за други неща ...
Аз не се отричам от думите си и възгледите ми са твърди.
И пак ще го напиша,този път в прав текст.

Не е мой проблем,че този или онзи живее нездравословно
(цигари,алкохол,наркотици,заседнал живот и т.н.) и в резултат
на това имунната система не е достатъчно ефективна.
   Аз не съм виновен за това и не искам да ограничават правата ми
(напр. право на свободно придвижване),да ми налагат маски и т.н.
>:D

Надявам се,че схвана.
Ако нещо не ти е ясно,пиши,ще обясня допълнително...

Въпроси ?  :o
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
Полека-лека рашъните напредвали:

https://novini.bg/sviat/rusia/874032
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

Acho

• Напреднали
    • Профил
А Зеленския пак с неговите призиви за помощ:

https://novini.bg/sviat/rusia/873911
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Американци на служба в армията на САЩ гинат в Украйна.

НАТО почти официално е във война с Русия.

https://www.youtube.com/watch?v=ipYedVWZ6B0
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
Хайде и Чечня-та влиза в играта :

https://novini.bg/sviat/rusia/874514
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил

:D

Тоз не го интересуват глупости като свобода, цивилзационни ценности и демокрация.
Направо си казва, че ще отмъщава.

Вече ми е любимец. ;D
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4285
    • Профил

Да ама... по бели гащи (и малко свалени)
--
Взрывы в Чечне - Кадыров в ярости!
https://www.youtube.com/watch?v=8kDc4IxjeGM
Кадыров требует от Путина защиты. В Чечне "полыхнет" в ближайшее время.
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил

Да ама... по бели гащи (и малко свалени)
--
Взрывы в Чечне - Кадыров в ярости!
https://www.youtube.com/watch?v=8kDc4IxjeGM
Кадыров требует от Путина защиты. В Чечне "полыхнет" в ближайшее время.

И какво чудно има (това за "малко свалените бели гащи") ?  :o

В исляма има многовековни хомосексуални традиции (а уж е забранен),
Анадола е достатъчно показателен пример.
Та, Кадиров може да се е надявал да му излезе късмета ...
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4285
    • Профил
Ония дето ги нямаше..
https://t.me/gruz_200_rus/13227
Е вече наистина ги няма

Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022