Не мога да кажа "няма да воювам" ..и не само аз - всеки който е ходил в казрмата и е давал клетва не може да го каже това (с чиста съвест) ...но, пък.. от друга страна вече попрехвърлих оная възраст там къде ти прибират военната книжка и не могат да те вземат даже в запас така че... ем не могат да ме вземат, ем аз сам няма да отида. Но със или без клетва това няма никакво значение - както казваше един старшина в казармата от тия волнонаемните (т.е. местен тип без никакво образоввание /и не само военно/ и като такъв най-много можеше да стане старшина, без военно училище стигаш само дотам, а там вече за големите лампази и у-щето не стигаше, искаха и военна академия) та той казваше (като го хващахме в издънка - пиян по време на учение и го питаше: Ами ако това беше наистина и.. ей не съм виждал човек по-бързо да изтрезнява и да каже) - Аз.. имам жена и деца там отзад (зад нас беше родното му село) само ме завържете за стола ако трябва (да не пада от отката) и аз ще си свърша работата...
Та ... ако въпреки всичко , ей тъй "случайно" ме вземат (мобилизират както му викат сега) - вероятно ще (гледам/е да) е там нещо дистанционно

я оператор на дрон, я от ония дето управляват ракетите (дистанционно), я нещо там ИИто да им оправя/ъпгрейдвам - те така
П.П. Че то сега и много жени има в армията, ся чекам да излязат на пазара и тия новие вибратори (с вградено ИИ), че и тях някой ще трябва да оправя....
https://venturebeat.com/business/lioness-ai-sex-toy-can-teach-you-about-your-orgasms/макар, че... за който не може да си го позволи
и канабиса много помага