Нискън а как е законово уредено това "двете страни могат да подпишат меморандума онлайн по-късно през деня." - като всеки може да каже по-късно че нищо не е подписвал, нека извадят документ(и) с негов подпис после...
Ремотекс, меморандумът, или както му вика Кирчо, "мумурандум", не е договор, или нещо подобно (обвързващо), а просто едно пожелание- един (двама, трима, без ограничение бройката) субект(и) си пожелава(т) нещо. И евентуално, може би, ще го направи (направят). Имаме намерение, ама ще стане ли..
Затова е без значение как ще го подписва(т). И дали изобщо ще има подписи. Много искам да стане нещо си, ама не ща да подписвам обвързващ документ, като договор, например. Затова меморандум ще подпиша.. защото не се обвързвам с нищо. Сега така мисля, ама после знам ли.. много искам баш така да стане, но еб@ ли му мамата какво ще излезе и как ще мисля след време

П.П. Ние с теб двамата можем да приемем меморандум, и да го публикуваме тук дори, че имаме намерение да не постваме повече в този форум. Без значение как ще го подпишем, на хартия ли, с КЕП ли, това е просто едно намерение. Ами, утре-вдругиден решаваме пак да пишем тук.. да, имахме намерение да не пишем, ама се промениха нещата

Ние меморандум сме подписали, не договор, не сме обвързани с нищо, освен с някакви пожелания към момента. И да сме го подписвали, и да не сме, все тая.
Меморандумът е документ с декларативен характер. Т.е. подлежащ и на корекция, и изобщо на оттегляне (на декларираното) във всеки един бъдещ момент.
П.П.П. Конкретно за украинските полезни изкопаеми (абе защо тъпанарите го превеждат "минерали", да им таковам евроатлантическия език, на български е "полезни изкопаеми") - то си го пише в прав текст:
"Юлия Свириденко, първият вицепремиер и министър на икономиката на Украйна, написа в социалните мрежи, че меморандумът е подписан, съобщава "Ройтерс".. ..Щастливи сме да обявим подписването с нашите американски партньори на Меморандум за намерения, който проправя пътя за споразумение за икономическо партньорство и създаването на Инвестиционен фонд за възстановяване на Украйна", написа тя."