Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2029 год.  (Прочетена 594671 пъти)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 9007
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Гога, не мога да разбера причините зад мнението ти за Путин.

Съвсем откровено казано, дори не знам, от къде да започна. То се е трупало, трупало, чак забравям някакви неща.

По начало не харесвам всеки един политик. Политиката е най-мръсното нещо, което може да съществува. Директно продължение на ада.

Но в случая на този човек се събира от двадесет и седем години. По начало не го харесах.

Във времето на промените той оцелява по същия начин както и тукашните малоумници. Превръща се в мутрофон. От тогава продължават връзките му с подземния свят. Особено нашумя случая с мафиота Пригожин. Точно в тези дни стават съдружници.

И тук има много странен момент, на който едва ли някога ще бъде постигнато осветяване. Докато тоя боклук се мотае в петроградското кметство и прави далаверки и корупцийка, как така на пл. Лубянка решават точно него да командироват в Кремъл.

Повече от известно е, че ФСБ още от дните, когато се е казвало КГБ, е подчинена структура на ЦРУ. Сиреч това е решение взето във Вашингтон. Защо изведнъж американците решават да „спасяват“ РФ от разпад?

Имам силно спекулативна теорийка, която е доста слаба и не издържа. Но нямам как да имам информация, която не е публична.

Работата е там, че в деветдесетарските холивудщини непрестанно присъстваше мотива, как руска борчага продава атомна глава на произволен терорист, който след това заплашва световното добруване, а някой рамбовец спасява работата. Това го има в десетки, ако не стотици филми.

Понеже атомното оръжие хич, ама хич не е шега, то не е невъзможно в Пентагона наистина да са се попритиснили и да са започнали да въртят телефони (някога телефоните бяха с шайба).

Разбира се, има го и момента, че РФ и САЩ винаги са били близки съюзници, каквото и да са приказвали, винаги действията им са били силно координирани. Повече от очеизвадно е. Тези страни са като огледални една на друга, свързани са като сиамски близнаци. Едната без другата не може да оцелее.

Но не като да е нямало американски президенти, които ненавиждат Русия. Особено важи за демонократите, а по време на възкачването му, на власт е… наркопласьора от Аризона.

Няма логически път, по който да се стигне, защо в Ленгли решават да го назначат за президент. Ако да е било управление на ръбо(главо)ликанците някак по̀ би било обяснимо.

Този човек измъкна странат от блатото, в което я натика Елцин и спря разграбването ѝ от западните компании.

Такова нещо никога не се е случвало. Защо винаги е бил в добри отношения с „европейските партньори“? Ами защото до такава степен им даваше на безценица руските богатства, че на практика им ги подаряваше. ЕС оцеля последните тридесет години благодарение на РФ. Това е истината. И е толкова видно, че дори в Кремъл не си правят труд да го крият.

Което винаги е била и една от целите на англичани и американци.

Не случайно наричам англичаните паразити. Те благодарение на това ги има. Паразитират върху другите. Същото правеха и другите бивши, велики сили, особено Франция, но на практика всякак колониална империя. Французите напоследък се опитват да ги изтласкват от Африка, което им причинява големи проблеми, но английските колонии са непокътнати.

Естествено винаги са пробвали същото в Русия и горе-долу им се получаваше. Бритиш петролиум и до днес държи целия нефтодобивен сектор на Русия.

Американците наследиха много от тези болести (Сити се разраства и си създава нов град, който ние знаем като Нови Йорк, името не е случайно, преди това е Нови Амстредам, още по-показателно).

Така, че да Източно индийската компания си има една колония, която се казва САЩ, но за радост на всички, те не са само източния бряг. Има западен, а по средата на двете има нещо наречено Америка (по думите на най-великия комик, лека му пръст), което същите тези колонизатори наричат презрително „червени вратове“.

Но пак се отклоних. Думата ми беше, че нищо такова не е правил женския полов орган, а колонизаторите не са си тръгвали. На всичкото отгоре отиде на крака в американска база на изконна руска земя (всичко до сама Калифорния) и допредаде, каквото още не е заграбено от руските ресурси оценявани на трилиони.

Пък нека министъра му носи тениска със СССР ☭. Предатели. Децата им живеят в същия този Нови Йорк.

Но, както казах и преди, това е хубаво. Колкото повече предатели има в Русия, толкова повече се отдалечава момента на самоунищожение на западния свят. Само дето не може да е завинаги. Няма как.

Другото е, че ако погледнеш какво се е случва с БВП на страната след идването на власт на Путин..., ами всяка страна би си пожелала това.
И туй за период от само 20 години.

За това имаше термин в икономиката, но не мога да се сетя. Старост не радост, забравих вече, кога завърших.

ЩЕ го обясня накратко. Това е, когато имаш много „безплатни“ пари (най-често) от природни ресурси. Опияняваш се от тях и не развиваш конкурентно способността си. Ти сам си казал нещо по въпроса в следващите си изречения.

Най-често като пример за това преяждане се сочат арабските монархии, но и в Русия е същото. Норвегия беше може би единственото чудесно изключение, което използваше тези приходи за инвестиционна експанзия, но и там спихнаха нещата. Оказа се, че колкото и пари да имаш, ако не можеш да управляваш реален бизнес, то винаги ще си на загуба.

Жалко за което. Повече от десетилетие говорех по кръчмите за Норвегия и я възхвалявах на висок глас.

Икономиката е стабилна, след като Русия намери нови пазари. Пазари, които са независими от SWIFT.

Самите руснаци слагат като най-голямата опасност за националната си сигурност, прекалената зависимост от КНР. Това родиха тия мъдреци в Брюксел. Всеки можеше да им го каже, само те не го знаеха.

Хубаво е SWIFT да не е монопол. Стига им на мръсните англета толкова. Обаче новото нещо е просто негово копие, не е принципно ново. Аз не искам още от същото. Искам си глобалното село.

И преди някой да е заговорил за руската икономика и как е пред фалит, ще кажа, че те не могат да фалират.
Това е може би единствената страна в света, която не може.
Имат всичко.
Вноса им е основно високотехнологични продукти, луксозни стоки и храни.
Но могат без всяко от тези неща.
Могат да произвеждат сами дори компютърни системи и даже да им се присмивате на по-ниската производителност, могат да оцелеят сами и да се справят доста добре, ако им се наложи.
Никоя друга страна не разполага с това. Възможността за напълно затворена икономика.

Няма да фалират. Могат, не да не могат. Ситито няма страна, която да не може да фалира, както знаем на собствения си гръб. Правят го редовно и непрекъснато. Плячкосват, каквото падне.

Но е сигурно, че, колкото и зле да стане, руснаците ще оцелеят. Собствената им власт ги калява хиляда години в мизерия. Русия няма да се разпилее поне докато не бъде превзета от Китай. И след това пак руснака ще оцелее. Руснака винаги оцелява. Случвало им се е и пак ще им се случва. От запад никой никога няма да може да ги покори, но не така стоят нещата от другата посока. Но и това ще е временно. Може петстотин години (не е случайно това число, правя алюзия), но ще се преродят.

=*=

Да се върна на него, че пак се разписах. Не е самодържец, но е диктатор. Аз не просто не харесвам Spybook, Гългъл, Crimeflare и компания, смятам ги за заплаха за човечеството. Но не бих ги забранил и няма да ги забраня, ако зависи от мен. Правото на свободен избор е това, което ни отличава от другите животни. Ако искаш да си роб, бъди роб по собствен избор. Не искам някой да ме поробва, за да ме пази от робство. Той това прави. Забранява youtube, та да ме поробва още по-злия rutube на негово приятелче. Скарва се с мутофона дето държи триклетата Телеграма, за да даде парички на друг негов мафиот с max.ru. Забранява достъпа до чужди източници, за да неговите да ми казват, за какво да мисля.

Не искам да живея в Русия. Лошото е, че мечтания ЕС се превръща в същото. Група плутократи вземат едновременно парите ми (нямам предвид €!!!) и свободата ми.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9456
    • Профил
Играеш го на чувства най вече, ми се струва.

БВП за тези 20 години е х10 нагоре.
х10.

Друго също на разбирам.
Нормално е, човека да не ти харесва.
Твой си предпочитания.
Но с кой го сравняваш?
Добре, лош е.
Спрямо кого?
Каква е базата за сравнение?
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 13282 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
Acho 1492 205617 Последна публикация Jun 23, 2022, 09:21
от remotexx