Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2029 год.  (Прочетена 620200 пъти)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 5674
    • Профил
Тротила е доста стабилен и му трябва детонатор, за да гръмне.
Даже съм виждал такова нещо.  ;D
Мисля, че детонатора е електрически, но не съм на сто процента сигурен, какво точно е.
Беше калъп, не пресован тротил.

Това нещо дори го разтапят и леят на калъпи.  :D
Може и да гори дори, без да се взриви.

Ако ще слагат конвенционален заряд, може да е това и да го взривят метри над повърхността или пък да ползват нещо друго.
Тротила си е мощен, но има и по-мощни.
А не вярвам, ако ще изстрелват Орешник, да го товарят с тротил.
Те си знаят.
Не съм спец по взривовете, но онези са.

Да бе да - високата температура ще стопи метала а няма да стопи електрониката, при атомите там само си требе по як сблъсък за достигане на критина маса и всичко си е механично (па ако ще и да сблъскваш 2 кофи течен уран)  ;D
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 6869
    • Профил
   В казармата съм палил тротил, гори като пластмаса,с черен пушек.
За да експлодира, е нужен друг експлозив, за да инициира реакцията.
   Тротиловите шашки имат отвор, през него минава шнур, който е пълен
с някакъв маломощен експлозив, барут или нещо друго.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 9289
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Иранците ужким са се спазарили с Тръмпа, ама тия нямат спиране. Все повече нападения и постоянно жертви и разрушения. Кога ще се договорят и да се спира всичко:

https://www.vesti.bg/sviat/istoricheski-manastir-v-ukrajna-plamna-sled-masirana-ruska-ataka-6262353
Активен

Без подпис - най-хубу. Че тука разни цървули мрънкат като дървени философи.

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9517
    • Профил
Тротила е доста стабилен и му трябва детонатор, за да гръмне.
Даже съм виждал такова нещо.  ;D
Мисля, че детонатора е електрически, но не съм на сто процента сигурен, какво точно е.
Беше калъп, не пресован тротил.

Това нещо дори го разтапят и леят на калъпи.  :D
Може и да гори дори, без да се взриви.

Ако ще слагат конвенционален заряд, може да е това и да го взривят метри над повърхността или пък да ползват нещо друго.
Тротила си е мощен, но има и по-мощни.
А не вярвам, ако ще изстрелват Орешник, да го товарят с тротил.
Те си знаят.
Не съм спец по взривовете, но онези са.

Да бе да - високата температура ще стопи метала а няма да стопи електрониката, при атомите там само си требе по як сблъсък за достигане на критина маса и всичко си е механично (па ако ще и да сблъскваш 2 кофи течен уран)  ;D
Чак такава температура не се вдига.
Дори да започне да се топи метал, той ще е външния слой на проектила, който ще отнася топлината, след като го отнася и въздуха, през който минава.
Така охлаждат и навлизащите обратно совалки.
Колкото до електрониката, тя дори няма да усети температурата.
Има невероятни изолации, такива, които и ти можеш да си направиш за без пари.
Със захар, нишесте и какво още там се слагаше - сода май.
Правиш го на палачинка, слагаш си го на дланта, хващаш горелката и със синия пламък го овъгляваш.
На ръката ти няма нищо.

Намерих го
https://www.youtube.com/watch?v=aqR4_UoBIzY

Част 2
https://www.youtube.com/watch?v=0IbWampaEcM
« Последна редакция: Jun 15, 2026, 14:10 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

• Напреднали
    • Профил
https://www.vesti.bg/sviat/istoricheski-manastir-v-ukrajna-plamna-sled-masirana-ruska-ataka-6262353
Отново се хвалят с убийствата на цивилки - или навярно под манастира е имало я букнер я тайно летище ли що ли или шахта за ракети с ядрени бойни глави (или някой е гледал прекалено много филми)

или може би мощите на някой много як светец като някой там от индийските дето били по-мощни от атомно оръжие та явно ударът е бил превантивен
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 9054
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Отново се хвалят с убийствата на цивилки - или навярно под манастира е имало я букнер я тайно летище ли що ли или шахта за ракети с ядрени бойни глави (или някой е гледал прекалено много филми)

или може би мощите на някой много як светец като някой там от индийските дето били по-мощни от атомно оръжие та явно ударът е бил превантивен

Не ги оправдавам и громко ги ругая за това, но в интерес на справедливостта, не идва от нищото. Това е отговор на фашагите в Киев. Те миналата седмица бомбардираха панорама подобна на тази в Плевен. Последните, които са го правили, са били нацистите. Сега беше ред на наследилите ги, днешни бандеровци, мелниковци и всякакви карикатури.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Не само аз съм на мнение, че не трябва да слизат на нивото на зеления комедиант.

Например в сряда срещу огледален отговор се беше изказал Александър Коц. Споменавам точно този военен кореспондент не случайно.

Той е от най-крайните. Например, какъв отговор мислите, че той предлагаше на терористичните дейности на украинците в последно време като стрелби по граждански линейки, автобуси и влакове, където няма нито един военен, но безчет цивилни жертви, включително деца.

Една от мерките беше да бъдат обстреляни пречиставателните станции (това се прави за няколко часа), така, че в Украйна да тръгне дизентерия, холера и всякакви ужасни болести, което да я направи непригодна за живот. А това беше от по-лекичките огледални отговори, които предлагаше.

Дори такъв човек беше против стрелбата по исторически/културни обекти.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

remotexx

• Напреднали
    • Профил
и дрононвете вече имат ескортници  ;)
https://www.youtube.com/watch?v=sHEcpHPTTa4

а вече и заглушката на ГПС не помага и не не е от новите ГПСи - оказа се ИИто излиза по-евтино...

--
интересно, къде са руските филмчета, къде унищожават нещо голямо и украинско (и дето не е цивилно)
« Последна редакция: Днес в 09:05 от remotexx »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9517
    • Профил
На руснаците не им пука да спечелят войната по медиите, а на бойното поле.
Където всъщност е от значение.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 9289
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
И сега - нова среща и нови очаквания. Или пък нищо:

https://novini.bg/article/2026061603143492004
Активен

Без подпис - най-хубу. Че тука разни цървули мрънкат като дървени философи.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Говорили сме си за Кръстьо Раковски и как институционалната религия е един от способите да държиш населението в робство. Това и Ботев го е писал в най-великото (според мен) стихотворение „Борба“.

Затова, вчера като разбрах, че са взривили печорската ларва („в“ и „р“ са на точните места), се почудих сериозна, тия такива непукисти ли станаха. Щото путяка е взел много сериозно и много отдавна на въоръжение православието, а въпросната църква е православна (повечето украинци са или православни, или униати). Той даже и мохамеданството включи активно в арсенала си.

Да тръгват срещу думата на царчето обикновено не е прието в Русия. Прави се непрекъснато, но подмолно, никой да не разбере, а не публично. Иначе във всеки двор има сплетни, политика.

И снощи взеха да дават заден. Ама то не бяхме ние. Това мяза на някакви отсколки. Не, по-точно това е запалителна ракета, демек ПВО. А бе направо си е от дефектните, патриотични ракети, дето комедианта, донесе от Лондон.

Ние не стреляме по ритуални места, само дето от нашата СВО остана цяла само една църква и ние я давахме като чудо. А сега те първа ще превземаме манастир и там също ще е страшно, ама няма как, той ни е пътьом за Славянск.

Харесвам руснаците, но не се отнася за тези нелепи оправдания за нещо, което очевидно и нарочно е твое дело.

Кажи си пич — те бомбиха наша светиня, ние тяхна.

интересно, къде са руските филмчета, къде унищожават нещо голямо и украинско (и дето не е цивилно)

Руските филмчета няма как да бъдат, защото това е столицата на Украйна, а не столицата на Русия. В Украйна дават 10 год. затвор за това, точно, както в Израел. В Русия има има стотици филмчета за ударени военни обекти, въпреки, че по-малко от един процент от атаките на украинците успяват.

Но дори в толкова деспотична страна като Русия няма наказание за публикуване на такива неща.

Но, ако се разтърсиш ще намериш. И от вчерашната ще намериш. Имаше едни много интересни кадри, как Киев се събужда сутринта целия обвит в гъст дим, много приличаше на персийската столица. Тия облаци от черен пушек бяха само и единствено от детски площадки. Защото детските площадки в Киев ги правят от взривни вещества.

Та повтарям, укрофашагите дават 10 год. затвор за това и въпреки това, малко, но има. Ако не можеш да си намериш в телеграмата, аз ще ти ги намеря.

А да, имаше клипчета, как все пак украинците успяват да свалят някакви ракети. И къде ги сваляха? Над самия град. До толкова не им пука за населението.

После имало ударени детски площадки. Никой не хаби скъпа, високоточна ракета да стреля по катерушки.

На руснаците не им пука да спечелят войната по медиите, а на бойното поле.
Където всъщност е от значение.

А бе пука им и се опитват да правят нещо по въпроса. Ама отсреща имат медийна машина свикнала двеста години да лъже целия свят. Трудно ще я победят. Нямат този опит. Техните лъжи са плоски и се хващат бързо.

Но ми харесва, как чат-пат си признават. Оня ден на изпроводяк Тулси Габърт пусна доклад, как имат лаборатории за биологично оръжие по целия свят, като само в Украйна са над 40. Да, ве сега ми кажете, че във ВМА насред София няма такава. Кажете ми, че Путин излъга за Украйна, че е заплаха за сигурността на РФ.

Интересно, ако ГРУ направи лаборатории в Канада, американците, какво точно ще направят.

=*=

Иначе тази сутрин наминах и по друга причина. Направо се учудих, с каква скорост се разваля фронта. Говорех, че Константиновка на практика е превзета (има там едно голямо предприятие, но то е в пълно обкръжение), а вчера взеха да пристигат новини от Лиман и Купянск. Това е точно там дето са негодниците, дето селска тоалетна не могат да превземат. Западняци. И въпреки това, дори те вървят уверено.

Северняците от началото на годината работят много сериозно, което значи, че май-май все пак са решили да вземат Харков и то още тази година. А него по принцип не щяха да го взимат, нищо, че е част от Донбас.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 13870 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости