Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2029 год.  (Прочетена 721744 пъти)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 5856
    • Профил
А бе какви са тия вести да ге т.е. вести.бг - само на мен ли не ми се отварят или по принцип са си така.. явно нещо ги цензурират(е) за чужбина (както и да е безплатни уеб проксита бол)

Гогата уж старо счети а пък тактически забрави да спомене че едното там 320 ли беше е за цял ден а другото 375 е за половин ден т.е. един вид почасово му плащат два пъти повече (от минималната ли беше средната ли.. там не знам обезщетенията за безработица ..може и върху максималната да ви ги смятат вече)

А за икономкиката и динамиката на войната ..какво да ви кажа дето да не е известно вече...
https://www.youtube.com/watch?v=QMz4NttioPs
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 9112
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Обезщетението е за месеци според трудовия стаж. Мисля, че най-много е девет, най-малко четири, аз имам стаж като за шест. Изчислява се като процент от възнаграждението, мисля беше 60%. Изчислява се на брой работни дни в месеца. Аз бях на минимална заплата (всички в частния сектор работят на минимална) и съответно и обезщетението ми е такова. Мястото, за което кандидатствах има причина да не може да е по-малко от 125% от минималната заплата, а като е на половин ден и заплащането е наполовина. Иначе е незаконно да ти плащат под минималната заплата. Иначе работодателите без притеснения биха ни плащали по двеста леви.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

remotexx

• Напреднали
    • Профил
Гога а тая теория изучава ли се (в бизнес вариант естествено) или още е прекалено нова и банските старци още не са се изокали по нея дал да е осанна или анатема... и на тая тема
https://www.youtube.com/watch?v=IOfxvsdBpDQ
« Последна редакция: Днес в 01:02 от remotexx »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Теорията на игрите не е нещо ново. У нас се учи най-малко от седемдесетте години, ако не и от шейсетте. Тя е част от т.нар. ИГМ. Игеме означава „избрани гадости от математиката“, което е другото име на част пета от висшата математика. Пет математики учат само инженерите. Икономистите учим две математики. Та отговора на въпроса ти е --- не, икономистите не учат теория на игрите.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

remotexx

• Напреднали
    • Профил
Жалко.. а математиците твърдят че най-добрите книги по иконимика са писани от математици - има ли нещо вярно
Склонен съм да повярвам в това - там поне имат и по някоя формула (понякога и доказателства) а икономистите повече я кярат на вервайте ми, звездите ми го говорят.. а балъците ги копират: https://www.daytrading.com/copy-trading

а (по темата) документалки гледате ли
https://www.youtube.com/watch?v=Nf4Cgy56slU
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Жалко.. а математиците твърдят че най-добрите книги по иконимика са писани от математици - има ли нещо вярно

Не просто е вярно. Единствените читави икономисти са математици. Който не е математик, член на Менса, а твърди, че е икономист е нищо повече от безполезна, кожена торба, раздрана от каракал и не ставаща даже за изхвърляне на бунището.

п.п. Не съм член на Менса.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 16886 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.