Джет, беемве i3 дали ще са рентабилни като стари, защото батерията им трябва да се смени, а то е половината кола (и то като нова)? И дали въобще ще ги има след 10 години в състояние да се движат, с всичките им пластмасарии и компютри? За моята ти гарантирам, че и след още 10 години ще е в работно състояние. Както казах, правил съм си сметка.
И напротив, не съм съгласен с теб, че не мога да сравнявам стара и нова кола- наистина не върви да сравнявам беемве i3 с моята кола, защото, макар и дърта, моята е здрава, надеждна, удобна и маневрена, а беемве i3 е една сапунерка. Но това са различен клас коли и не бих сравнявал качествата на моята с i3. Но като сравня моя мерцедес с тесла модел 3 да речем, не намирам причина да си сменям колата- както писах по-горе, цената не ме кефи, също и зарядката. Не ми пука, че можело от хола да се пусне климатика в колата.
Всеки си има индивидуални изисквания за колата, освен разходите по нея (което въобще не е маловажно, нали с портфейла гласуваме), моите са климатик, хубава возия, маневреност, здравина и по-малко електроника, по възможност. Всичко това е налице. И работи нормално, ще работи още много години в моята кола. Никакъв шанс да я сменя за електричка, струваща 30-40 000 евро. Да не говорим въобще за лимитирания живот на батерията- хич не ме кефи идеята дълготраен актив като МПС да има предварително заложен живот 6-7-8 години(не само при електричките е така, и новите с ДВГ ги таманят да се скапват, като минат гаранцията). Аз и сега мога да си купя нова кола, но за мен е неоправдан разход, а глупостта "екология" (по основната тема) е за широката публика с широко отворени очи пред големия таблет в колата- електродвигателят не отделя емисии, но производството на батерията му хич не е екологично.
П.П. И на теб една
![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
, постът ми не е заяждане, а мнение.