Аууу голям прогрес щото, научих се да прикрепвам изображения.
Това е Бог Коледа. Предишната също. При отсъствие на наши талантливи художници ползвам руски.
Редактирал съм ги с невронни мрежи, и ледактоли -
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.niksoftware.snapseedТова е истинското значение на празника, който си има Име - Бог Коледа!!!
Бог се роди - Коледо!!!
- като ударението е на "е"
Празника е подвижен, астрономически, обаче веселията почват от 25 ти нататък, Слънцето е вече укрепнало, на 21 - 22 са празнували тихо веди хора - "ведающие люде"
За всеки сезон си има Бог - управител на Слънцето - пролетта - Ярило, лятото - Купало - есента - Авсень
Управител на зимното Слънце е Бог Коледа
Това Сме Ние!!! - нашата същност!!!
И е Български, не измисления там компилиран...(като чуя христмас музика, и всякакъв бълвоч на тази тема ми става зле бягам, като от ..."тотален фалш цивилизационен")
Христос се е родил лятос (по моя информация 16.07.) дори Библията говори, че овцете са хрупкали тревица...
църквата нещо са нагласили, и донякъде работи, защото Христос е Слънце, както казва Леля Ванга, освен тове е проект на древните Богове, освен това от Тях е получил цялото Знание, и той е в Тях, и те са в Него. Църквата, и християните са неграмотни по подразбиране...(ми събрали са се там, и кво да правиме - еми ше нагласиме там, пък нали смислово се връзва, пък народа постепенно ще забрави) - забравил е!!! С изкючение на малък процент - "пак тези руснаци бе"!!!
(запознах се с едни руски немци - викат - като се заселихие в Германия от Русия - какво да видим - нито грам следа от германската култура, и традиция, дето нашите деди, и ние сме я съхранявали!!!...)
Там (Русия) яко информират и за бъдника, и за цялата традиция (доколкото са се докопали)...все нашите си български традиции...
един от източниците:
https://vk.com/severnay_skazkaне ги приемам безрезервно, но все пак е нещо съществено
А аз се ограмотих да поставям снимки. Направо прогрес.
Още веднъж Честита Коледа, и празнувайте добре!!!