Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 513766 пъти)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 9041
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #5760 -: Днес в 13:33 »
Ачката е така добър да ни снася новините наготово (при това преди телевизиите), което поне на мен ми спестява страшно много време, макар например HQ да не мисли като мен.

Ненавиждам новинарски портали и ги посещавам насила.

Та снощи проверявах новинка оставена през деня от Ачо и отстрани в полето, нещо ми хвана погледа:

БНБ излезе с позиция за българските 2 евро, срещу които възразява страна от ЕС

Възможните противници, евентуално са:

Цитат
Австрия, Словения и Гърция

Австрийците нямам идея, защо ни мразят, макар тяхното благородничество в далечно минало да е произлязло от българското. Възможно е да помнят, че неотдавна са губили воини от нас, когато са били империя.

Не знам точно причината, но редовно ни подливат водица в ЕС от чиста злоба, не печелейки нищо. Друга такава, както знаем е Холандия.

Гърция по принцип може да претендира, защото по официалната история, пък и в действителност, тези двамцата са на имперска служба при тях, дори да спорим по въпроса за произхода им, български ли е или не. Но досега не са го правили. Оставили са ги напълно на нас.

Най-интересни са Словакия. Вярно е, че последната мисия на светиите е била в Панония. Но още докато е бил жив Методи, вече е била провалена. И до днес в Словакия пишат на латиница, а не кирилица.

Единствените страни, западно от нас, където се пише на кирилица, са Сърбия и Македония. Като знаем, че в Сърбия паралелно се ползва и латиница. Не съм проверявал, но вероятно е заради югославското наследство, че и по-рано, заради другата голяма страна в съюзната държава и кралството преди това — Хърватия.

Не е някаква тайна, че съм глобалист и противник на всяка проява на патриотизъм. Още повече, че това с „българицата“ ми се струва пълна простотия дори без това. Така наречената кирилица дори по официалната история нито е изобретена в България, нито за България, в най-добрия случай от българин.

Но този българин вече е дал име. Как ще се почувствате, ако някой дойде и прекръсти собственото си дете? Точно същото се води най-голямото ни престъпление в най-ново време — възродителния процес.

Но от друга страна, никой няма право да се бърка във вътрешните ни работи. Това си е наш, вътрешен въпрос. Още повече Словакия няма отношение по него, защото те доброволно са се отказа ли от кирилицата и то не сега, а преди повече от хиляда години. При това по официалната история дори не са се отказали от кирилицата, а от глаголицата.

Никой, който не ползва кирилица няма право на глас.

Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9501
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #5761 -: Днес в 14:08 »
Хайде, хайде!
Да не забравяме, как американските медии бяха снимали манекени с кислородни маски и болнични одежди в болнични легла и обясняваха, колко страшен бил Covid…

Тези медии изобщо не ги давайте за източник.
Няколко са в България, няколко десетки в чужбина - разните медии на английски. Британски и американски.
Същите нещастници като тукашните.
Важни са броя посещения в сайта, от там и приходите от реклами и затова и бомбастичните заглавия и за най-дребното нещо, което съобщават.
За лъжите да не започвам...
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.