Това можеш и сега да го направиш. Само ти трябва антена с избраните разстояния между жиците, за избраната честота, да я насочиш евентуално, ако знаеш някакъв по-силен източник и това е. Получаваш електромагнитни импулси по кабела, но колко точно е тока... Сигурно е много слабо поради ред причини, една от които е проводника и съпротивлнието. Дори не съм си играл да видя, какво точно може човек да извлече.
По същество фотоволтаичните преобразувателни елементи са същото нещо. Светлината е електромагнитна вълна, но с дължина на вълната, която е видима за нас. И доста голяма честота. Почти 10¹⁵ Hz. Затова имат и доста по-голяма енергия, която преобразувана в електричество си струва да я уловиш. Енергията на радиовълните е много по-малка, но може би и тя би ни послужила, ако можехме да я преобразуваме без загуби.
Да допълня за един много интересен ефект при водата. Отрили са, че от нея също може да бъде извлечено електричество, без да правиш нищо. Само трябва да напълниш един голям съд с вода и се оказва, че ако много близо до стените на съда поставиш единия полюс, а в центъра на съда или по-навътре другия, може да извлечеш ток.
Не безкрайно. Но водата се презарежда сама. Ако я оставиш на слънце.

Решил съм, да го пробвам когато имам време и когато си купя нещо като аквариум за целта. С плоски стени. Решил съм, да залепя алуминиево фолио по стените, което да ми е единия полюс ( този полюс трябва да е много близо до стените, защото на много кратко разстояние от тях вече потенциала рязко се променя - милиметър само или дори по-малко ) и да потопя кабелче в центъра му, за другия полюс.