Себестойността на ел.енергията от гнусните ВЕИ -та (солари и
ветрогенератори) е над 2 пъти по-висока от тази на АЕЦ "Козлодуй" 
Засега.
По-добре да бяхме извън шибания евроГейски съюз и да си бяхме
запазили и останалите блокове от АЕЦ -а. Щяхме да сме много
по-конкурентоспособни и с много по-висок жизнен стандарт.
С и без ЕС, никой нямаше да ни позволи да държим реактори ВВЕР 480. Сещай се защо. Нещо да ти говори словосъчетанието „реверсивна технология“?
Ха познай, защо сега ще ни вземат ПВО-то.
Има нещо,за което много-много не се приказва,но ще ни го стоварят на
главите от 2026 г. - цената на тока за бита се "освобождава" - т.е. ще хвръкне над 2 пъти 
По нареждане на мастиите от Брюксел 
Специално това е нареждане на банкстерите от Wallstreet, а не на брюкселчани. И от няколко години е вече реалност. За битовите потребители също щеше да е реалност, ако коронования вирус не удари тъкмо навреме, за да го отложи.
ми не се сещам, я ни светни, о мислителю. Финландците като имат ВВЕР, какво им направи лошият ЕС?
https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power_in_Finland
апропо, ще ме пуснеш ли да пиша, или ще оставиш пстаналите да се чудят кво му е на умрелия форум?
Поради някаква причина, която ми е все още неизвестна, темите (отговорите) на Лунар стават изтрити, вместо да се пускат.
=*=
Той ми писа за това преди около месец. Но както знаете, имам проблеми с апаратурата. Гаси се сама. После чакам по пет часа да зареди живия Девуан. Между другото преди два дни влизах в него и apt-get ме уведоми, че има вече нов. Проверих и вярно. Да е честит, който го ползва, ама май бях само аз.
А бях само аз, защото приех за неприемливо да чакам живия диск да се зареди. Почти месец по семейни причини не съм пипал лаптопа. От около седмица, две съм отново с него, но вече съм с Тайнито. А както знаем той не е точно шир-потреба и ми трябваше малко борбица.
И да, все още не съм му сложил пастата.
=*=
Закъснелия отговор към Лунар е, че ВВЕР 480 има двойно предназначение за разлика от ВВЕР 1000. Но това вече го написах и преди.