Файър, не ползвай такива извратени цветове и размер шрифт, моля

Аз съм живял в София, вярно, не много- около 2 години, но съм свидетел от категорията "очевидец" как в махалата с административен адрес "ул. "Градините" № 3 (това е един трансформатор на Енергото, с огромно гето, развивало се с годините около него) в кв. "Орландовци" си горяха печките през септември, при по-хладни вечери. Че даже и за шоуто, или някоя кирия, по полянките и купчини с кабели съм виждал да горят.
Старите коли са последната дупка на кавала по отношение на замърсяването. Ама нали педалите от кой да е общински съвет искат да събират парички, та да ги разпределят чрез обществени поръчки на своите фирми, ето го разковничето- глоби, забрани и т.н. за старите коли няма да подобрят въздуха, нито пък сини, пембени и лайнени зони, но виж пък ти, носят пари, които трябва после да се разпределят.. От джугалята няма как да събират глоби, ни за пушеците, ни за каквото и да било (повечето от тях официално нито имат собственост, нито получават заплата), от топлофикацията не върви- те някъде си плащат, ама виж, от средностатистическия работещ българин със собствен автомобил може.
П.П. И проблема според мен, не е че се ползват печки за отопление. А какво се гори в тях.
https://www.dnes.bg/sofia/2017/11/20/vyv-fakulteta-se-greiat-s-drehi-vtora-ryka-kubikyt-30-lv.359767Има достатъчно инфо по този въпрос. А ако някой си мисли, че от 2017 година (статията в линка) до настоящата 2024 нещата са се променили, бърка.
Не твърдя, че само горенето на боклуци в печки създава проблем с чистотата на въздуха в София (и въобще в големите градове)- горното го давам само за илюстрация, че не автомобилите са главния виновник за този проблем. Но е по-лесно да гърбим средностатистическия гражданин с абсурдни забрани (и, разбира се, парички от глоби за неминуемото нарушаване на абсурдните забрани- каквато е и същината на всякакви подобни "еко", "зелени" и прочие лицемерни инициативи, според мен).
Хайде приятна вечер!