..
Ами тук си говорим за ГНУ/Линукс и политика, точно две теми, които никоя жена не би обсъждала.
..
Жена ми си ползва линукс отдавна и е много доволна- няма ги екстрите на уиндоуса, там крашване, BSOD, саморестарти, вируси, яко лагване и забавяне след няколко ъпдейта и т.н. Даже отдавна не се налага да й инсталирам аз разни неща през мирърите, тя се оправя сама и си намира там каквото й трябва

Да не говорим, че понякога си човърка из разни приложения като офис-пакета, видеоплейърите и ми показва някакви неща, дето не съм ги знаел.
Майка ми е на линукс от може би десетина години- пак заради мен, на нея й трябва интернет, офис-пакет и да може да си пусне телевизия през нета. Беше ми писнало през няколко месеца да й преинсталирам отново сриналия се уиндоус, нахаках магея на нейния комп, настроих го и тя само го ползва, не съм го пипал с години (като изключим някакви дребни неща). Чете си там новините, гледа си ТВ-то, нета върви. Браузър съм й ъпдейтвал 3-4 пъти последните 2-3 години, че някой сайтове пищят и не пускат много стари версии.
П.П. Понеже на майка ми магеята е доста стара версия, след спирането на поддръжката там ми се наложи преди време да пренастроя мирърите към архивните, но всичко си работи, тя доволна, аз още-повече- че не се занимавам през няколко месеца с преинсталации я на програми, я на цял уиндоус