И аз го мярнах това в туитър, да си заврът license agreement-a там дето слънце не огрява. В такива моменти искрено съм щастлив, че ползвам Inkscape.
На мен не ми побира главата, как може такава наглост.
А, тея далеч не са единствени. Има едно, Biorender се нарича, за да си правиш илюстрации свързани с биология или медицина. Много народ го ползва, аз никога не съм го харесвал поради ред причини: искат регистрация и акаунт, щото искат от тебе да правиш фигурата на техния сайт. Който е тромав и на мен ми е неудобен, има ограничения за форматите в които експортваш фигурата, непрекъснато ти обяснява какви опции са достъпни в платената им версия и пр. Големият му плюс е, че има всякакви готови картинки, за каквото ти душа иска: клетки, рецептори, белтъци, лабораторно оборудване. Аз съм го ползвал (с отвращение), но се изхитрих, така че си запазих каквото ми трябваше в голяма резолюция, направих белия цват да е алфа, демек прозрачен и след това си сглобих всичко в Инкспейп. И знаеш ли защо ти го написах тоя пасквил? Щото някой беше посочил, че фигурите дето си правиш с Биорендер, ако ще да са публикувани, те запазват някакви права върху тях. Безумие.