Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 197066 пъти)

kuunlaaksot

• Напреднали
  • Публикации: 252
  • Distribution: CRUX
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #1815 -: Sep 21, 2024, 11:08 »
Очаквах някой от вас да се опита да ми ги обясни.

Когато снимаш Земята, тя отразява много светлина, на чийто фон звездите обикновено няма как да ги хванеш, понеже светлината им е много по-слаба. Тоест, дали ще ги видиш на снимката зависи от експозицията. За атмосферата -- дали ще я видиш, зависи главно от ъгъла на снимане и от ъгъла под който пада светлината. Тук, измежду снимките има и по-дълга експозиция:

https://universemagazine.com/en/why-are-the-stars-not-visible-in-space-photos/

Знам, че и това няма да хване дикиш. Ти си мислиш, че те лъжат дори за международната космическа станция, но смяташ че немците имат база на обратната страна на Луната. :)

Предвид колко си бос по всякакви природни науки, не смятам да се занимавам повече. Не го казвам с цел да те обидя. Понеже *ти* не разбираш нещо не означава, че непременно има някакви конспирации.
Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7778
    • Профил
« Отговор #1816 -: Sep 21, 2024, 12:32 »
Това, което ми казваш е ясно още от училище.

Обаче на не малко снимки, има тъмни участъци от обурудване, които имат светлосила в пъти по-малка от някоя звезда и въпреки това се виждат.
Когато няма какво да заслепява камерата, отново е същото. Какво обяснение ще дадеш за това?
Не даваш отговор и на въпроса, защо един път атмосферата е тънка в горните слоеве и прозира на кадрите, а друг път има ясна разграничителна линия с космическото пространство.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1817 -: Sep 21, 2024, 13:15 »
Ако пиша прекалено бързо, клавиатурата изяжда втората буква, ако е една и съща. Дори през една буква, ако са. Защо се случва това?

Например, два интервала през една буква в изречение - втория интервал не го отчита. Например "и" в "или". Ако напиша думичката, както аз си пиша, второто "и" го изяжда. Трябва нарочно да се бавя, за да не го прави.

Не вярвам, електрониката да е по-бавна от мен
« Последна редакция: Sep 21, 2024, 13:37 от 4096bits »
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1818 -: Sep 21, 2024, 15:11 »

Обаче на не малко снимки, има тъмни участъци от обурудване, които имат светлосила в пъти по-малка от някоя звезда и въпреки това се виждат.
Когато няма какво да заслепява камерата, отново е същото. Какво обяснение ще дадеш за това?
Не даваш отговор и на въпроса, защо един път атмосферата е тънка в горните слоеве и прозира на кадрите, а друг път има ясна разграничителна линия с космическото пространство.

>тъмни участъци от обурудване, които имат светлосила в пъти по-малка от някоя звезда
Това просто не е вярно. Сравняваш звезда на милиони светлинни години с оборудване на метър-два.

> защо един път атмосферата е тънка в горните слоеве и прозира на кадрите,
>а друг път има ясна разграничителна линия с космическото пространство
Дадох ти отговор: ъгъл на снимане и ъгъл на падане на светлината
Активен

lunarvalleys

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1819 -: Sep 21, 2024, 15:11 »
Ако пиша прекалено бързо, клавиатурата изяжда втората буква, ако е една и съща. Дори през една буква, ако са. Защо се случва това?

Например, два интервала през една буква в изречение - втория интервал не го отчита. Например "и" в "или". Ако напиша думичката, както аз си пиша, второто "и" го изяжда. Трябва нарочно да се бавя, за да не го прави.

Не вярвам, електрониката да е по-бавна от мен

ако си с безжична клавиатура, извади батериите и ги сложи пак или ги смени. А може просто да бави сигналът.
Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1820 -: Sep 21, 2024, 15:49 »
Не, с кабел е. Забол съм го в USB3
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5466
    • Профил
« Отговор #1821 -: Sep 22, 2024, 12:19 »
   Проблем ...
Ако наистина е вярно това:

Германските правоприлагащи органи са хакнали Tor

https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%81-511963.html
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1822 -: Sep 22, 2024, 13:33 »

>тъмни участъци от обурудване, които имат светлосила в пъти по-малка от някоя звезда
Това просто не е вярно. Сравняваш звезда на милиони светлинни години с оборудване на метър-два.

> защо един път атмосферата е тънка в горните слоеве и прозира на кадрите,
>а друг път има ясна разграничителна линия с космическото пространство
Дадох ти отговор: ъгъл на снимане и ъгъл на падане на светлината
Дали е на милиони светлинни години или на метър два, характеристтиката на светлината е една и съща - честота  и амплиттуда.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1823 -: Sep 22, 2024, 13:39 »
   Проблем ...

https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%81-511963.html
Това не е проблем, защото  е  старо. Стар и изпитан похват. В САЩ са хванали не един и два бандита по този начин. Сравняват тор трафика с  локалните връзки  към тор сървъри и така косвено разбират, кой адрес в определлен момент е използвал тор мрежата.

Не е от вчера и не е хакване в чистия смисъл. Практикува се отдавна.
Но е косвено доказателство.

Поради тази причина и тор мрежата не е съвсем безопасна.
Анализа на таймстампа на заявките към тор не може да се избегне и не е нещо, което е слабост на самата мрежата на тор. Това е част от характеристиките на самия интернет и инфраструктурата и всеки с достъп до трафичнитте данни може да го направи.

Нещо, което  би могъл да направиш, е да използваш VPN поне докато връзката ти излезе от обхвата на доставчика ти на интернет. Но не зная, някой да предлага VPN който да препраща към тор. Трябва май сам да си го направиш.
« Последна редакция: Sep 22, 2024, 13:45 от 4096bits »
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4280
    • Профил
« Отговор #1824 -: Sep 22, 2024, 22:46 »
Сега се сещам за оня там белия шум в нета с многото заявки дето още се чудят откъде им дойде и защо... предполагам някой се оптиват по тоя начин да скрият C&C сървъра на некой бот - да върят да го търсят у щорма по таймстамп
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1825 -: Sep 23, 2024, 00:04 »
Ей  това е интересно и хубаво да се изгледа.
https://www.youtube.com/watch?v=wVyu7NB7W6Y

Телефоните ни са пробити по дизайн.
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5466
    • Профил
« Отговор #1826 -: Sep 23, 2024, 09:59 »
   Проблем ...

Това не е проблем, защото  е  старо. Стар и изпитан похват. В САЩ са хванали не един и два бандита по този начин. Сравняват тор трафика с  локалните връзки  към тор сървъри и така косвено разбират, кой адрес в определлен момент е използвал тор мрежата.

Не е от вчера и не е хакване в чистия смисъл. Практикува се отдавна.
Но е косвено доказателство.

Поради тази причина и тор мрежата не е съвсем безопасна.
Анализа на таймстампа на заявките към тор не може да се избегне и не е нещо, което е слабост на самата мрежата на тор. Това е част от характеристиките на самия интернет и инфраструктурата и всеки с достъп до трафичнитте данни може да го направи.

Нещо, което  би могъл да направиш, е да използваш VPN поне докато връзката ти излезе от обхвата на доставчика ти на интернет. Но не зная, някой да предлага VPN който да препраща към тор. Трябва май сам да си го направиш.

Писах какво е съдържанието на препратката, а не мнение за
сериозността на проблема; а и не е точно "хакване".
   Всъщност,основния проблем не е в това,че немците са го  "хакнали",
а че този пиниз е достъпен и за служби е по-скромни възможности,
като тези в евроГейския съюз (в случая - германските).
   Преди 10 -на години това беше по силите само на някои американски
3-буквени служби, сещам се за ареста на Рос Улбрихт,админ на
даркнет сайта "Silk Road" (наркотици оръжия и т.н.),бяха му извадили
всички спатии -  IP адреси,къде и какво е правил и т.н. (ползваше tor...).
   Както вървят нещата,и наши милицЮнери ще го могат това.
Т.е. ще могат да набарат и теб де ...
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1827 -: Sep 23, 2024, 10:13 »
Аз не се крия. Защото зная, че не мога. Но не си и мълча и си казвам, каквото имам да кажа. Ако някой реши да ме опандизи за това, че говоря - е, един ден ще изляза на свобода и тогава всеки замесен ще плати пълната сметка.

По въпроса, сравнително лесно може да се направи система, която да реши и този въпрос. Агенцийките тогава ще останат с пръст в уста.

Дори мисля да привлека едно приятелче и да започнем да кодим. Ще ми е трудно, защото това не ми е професия и ми липсват не малко знания - теоретични. Но и това се преодолява. И бих го направил с удоволствие само за да видя, как си скубят косите.
« Последна редакция: Sep 23, 2024, 10:14 от 4096bits »
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1828 -: Sep 23, 2024, 19:02 »
Да смъкнем малко нервното напрежение, а....

по случай първия учебен ден  ;D
https://video.twimg.com/ext_tw_video/1837898662258610176/pu/vid/avc1/472x480/tEIXkgPeULq7iFgB.mp4

и да внимават малките  с мацките
https://pbs.twimg.com/media/GYJYncMXQAArD-W.jpg

П.П. И к'во ста'а кат' не ползваш харема си  :P
https://www.youtube.com/watch?v=XXcNaN8BO2A
« Последна редакция: Sep 24, 2024, 02:53 от remotexx »
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1829 -: Sep 24, 2024, 00:37 »
Свърши се тя - к'вото бя - бя
Бункерния старец може и да не стигне до Хага но понеже има заповед вече ще могат да му преслушват и телеграм(ите) ..и въобще отиде управлението на огъня (и то само с ..любимото им - една заповед - с един подпис на цяла/та страница)  8) 8) 8)

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/telegram-now-shares-users-ip-and-phone-number-on-legal-requests/
Telegram now shares users’ IP and phone number on legal requests
 [_]3 [_]3 [_]3

Огин - служба не остана  ;D
« Последна редакция: Sep 24, 2024, 02:54 от remotexx »
Активен