« Отговор #1912 -: Oct 17, 2024, 15:11 »
По тая, македонската тема, ще споделя нещо. В университета ни преподаваше един доцент, докато следвах, стана професор. Няма да го назовавам с имената, просто ще напиша, какво каза по тая тема, македонската - което споделям напълно, вкл и сега, след има-няма 20 годинки, запомних го и го поддържам като мое мнение.
Човекът обичаше на лекциите да говори и за странични въпроси, но имаше уникалната способност да обясни сложни неща с прости изрази, за което го уважавахме (студентите).
Та, за македонската тема каза така (доцента)- "Българи са си, ходил съм там и съм говорил с някои техни учени, неформално, и съм питал направо- "Добре, какви сте вие всъщност, според вас" - и ми казаха- "Абе българи сме си, но има и някои особености"- това съм запомнил от лаф-моабета по време на лекции. После доцента допълни нещо, според него, какви са особеностите- "Защо да се обявяват за българи и да се обединяват с нас- те си имат техен си елит. Ако станат част от България, какво очаква елита им, политиците в Скопие- най-много кметове там и областен управител на Скопие. А така, цяла държава Македония (тогава беше Бивша югославска нещо си), правителство, министър-председател, президент, парламент, повече възможности за техния елит". Предавам чужди думи, по спомен отпреди много години, но това е и моето мнение в момента.
И затуй се дръвчат, и то на кой- на нашата държава, от чийто народ са произлезли. Ами да си влизат в ЕС и да се радват на "ценностите", каквото щат да правят, крайно време е с тая глупост ние да приключваме, да им даваме пътя и да вървят на майната си, а не във всеки новинарски сайт да ни навират в очите претенциите на някаква си една шепа държава, със заложени вътрешно бомби (албанците).