Аз не се занимавам толкова с разни подобрения, къстомизации и т.н. Едно време си играех, бях ентусиазиран, ядра да си прекомпилирам от ванилата, модулчета разни от сорс, пък колко съм псувал, и после чел, що изкарало някаква си грешка make заради мисинг нещo си -h .. беше то, в момента ме интересува ОС просто да работи, а тя работи

Каквото ти трябва, от мирърите, няма дипендънси хел. И да не сработи нещо от мирърите, вече го има и пакетирано при провайдъра, поне за основните клонове дистрибуции- .deb и .rpm.
![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
П.П. То затова и намаляха темите по същество в нашия линуксарски форум- лично мнение. Вече инсталацията и ползването на ОС става лесно- клик-клик-айде тръгва.
А кво беше преди бая години, след инсталация я тва не бачка, я онова.. айде теми като фермани.
Сега клик енд гоу и стават нещата.
То навремето само каква мъка беше да настроиш mplayer, там с кодеците му, че да си изгледаш филм с кеф.. еле пък и с gui. И с ALSA каква играчка беше..
Още се сещам, за какъв грандиозен успех имах това, да прекомпилирам, инсталирам и настроя модулчето на един дърт мастиленоструен принтер Лексмарк, и да отпечатам на мандривата (или федората ли беше, не съм сигурен) първата цветна снимка