Ами тая луканка, дето я купих, и я снимах (в предния ми пост снимките) не е пушена, само сушена.
Не знам дали навремето са опушвали петроханката, само си спомням, че беше вкусна.
Ама тази луканка горе на снимките, които постнах, си е баш селския вкус. Хич не съм се мъчил да я запържвам, с омлет и т.н., направо си изпрасках нарязаното парче с една ракия

Да е жив и здрав суджуклията, че аз такива неща не мога да си направя у нас- и да имам желанието, нямам времето.
Ремотекс, да, тая луканка си е полусурова, то се вижда и на снимките де, но си е вкусна. Обаче в рибена чорба такова нещо- не, това си е направо кощунство

В рибената чорба се слага само риба, е и зеленчука, моркови, лук, картофи (там, по оная рецепта, дето я написах тук преди време).
Но виж, в боба например, тая луканка ще е 6 от 6

П.П. Като обеся бабека на терасата да доизсъхне, и му дойде времето, ще направя с едно-две парчета от него една бобена, или картофена яхния.