« Отговор #4176 -: Sep 14, 2025, 08:05 »
Че те тия коли по ретро изложбите по принцип са си в движение, с регистрация, преглед си минават, застраховка и т.н.. Събитието когато е разрешено от общината, няма пречка да паркират там (на входа на морската), в рамките на изложбата.
Тя и моята е в ретро клас от няколко години, но аз си я карам всекидневно. Е, има разни колекционери, които си държат ретрото в гараж, и само от време на време се качват да направят 1-2 обиколки.
То това си е и бизнес за някои- знам едни пичове, имат голямо хале-сервиз, и там няколко европейски и американски коли от 60-те и 70-те. Дават ги под наем за сватби, кръщенета, абитуриентски и такива поводи. Последно възстановяваха някакъв "Ситроен" от 1910 година, но скоро не съм ги виждал и не знам докъде са стигнали.
С репатрак карат някои съвсем единични, стари и редки екземпляри- хем да им пестят ресурса и да ги пазят, хем и по-бързо да стигнат (щото за някои съвсем стари екземпляри 100 км/ч е доста над предела на възможностите чисто технологично).
А за това: "Oracle е поискала от Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) частично да отхвърли делото срещу нея, което се стреми да я лиши от правата ѝ върху търговската марка JavaScript, съобщи The Register." нямам никаква идея, не им знам на американците законите. Всяка общност може да си желае каквото си иска, образно казано, важното е какво пише в закона.