Свършихте ли вече левовете? Аз още имам и ги доизхарчвам. Из кварталните магазинчета, като плащаш в лева, пада пресмятане колко да чукнат на касовия апарат, защото програмките им вадели цената само в евро.
Пазарувай в големите немски вериги,знаеш ги ...
Поне на мен досега (почти) не са ми правили проблеми.
Не ми се е налагало да влизам в Кауфланд, или Лидъл, аз най-често посещавам едно малко магазинче до къщи, скоро купувах и ел. части от друго малко магазинче, и дето зареждах колата на бензиностанцията. Плащам в лева, връщат ми в лева, та имам още за доизхарчване. Досега евро не са ми връщали, защото аз не съм и плащал в евро. Чувам, че в големите магазини ако плащаш в лева, до първата кръгла сума връщат в евро (примерно при покупка за 12 лева, рестото до 20 лева го връщат в евро), оттам нагоре, примерно ако си дал банкнота 50 лева, ти го връщат в лева от 20 до 50-те. Не знам дали е така, през новата 2026 още не ми се е налагало да влизам в голям магазин.
Проблеми нито аз съм правил, нито на мен са правили, при плащане, просто забелязах, че пресмятат, какво да чукнат, по малките магазинчета, питах, и ми обясниха, че програмата вадела само в евро и смятали, като плащам в лева, колко евро да чукнат на касовия апарат