Спец, за боя на тия прословути протестъри нищо не мога да кажа. Всичкото инфо, което идва оттам, вкл. видео, е все от протестърите, и нито едно видео няма какво е ставало преди да почне боя. Склонен съм да мисля, че е имало някаква провокация, но не съм сигурен.
Но да, такива неща са недопустими и предполагам, че са уволнили биячите. А какво става с делата, нямам идея. Не ги следя.
Само за справка, миналата година при нас (Варна) се вдигна цяла протестърска бая рехава вълна (има-няма стотина души, лично ги видях пред Окръжния съд) за един наркоман, който уж убили от бой. И всичките телевизии и сайтове само това показваха. А като се оказа, че хубавичко се е пренадрусал и смесил и с алкохол, и причината за смъртта въобще не е бой от ченгета, новината много бързо изчезна от всякакви новини и сайтове.
Тъй че, на разни протестърски врекалници по медии- вечните жертви, не вярвам. Особено политически оцветени и подплатени. И понеже имам и приятели ченгета, вкл. от патрулните, виждам и тяхната гледна точка: "Когато някакво друсано лайно 4-5 пъти те напсува и те наплюе, ще го дундуркаш ли?" Само в моя блок имам комшии двама действащи и двама вече пенсионирани от полицията.
И пак казвам, такива ексцесии не трябва да има. В Казанлък ченгетата миналата година пребиха от бой някакъв, там, доколкото знам, делото си върви, съдят ги.
П.П. Я виж американците какво правят- излизаш от колата и почваш да бъркаш по джобове, айде бум-бум.
П.П.П. По разните случки с бити протестъри си има и една друга, по-така професионална страна, която аз забелязвам- колкото повече шум се вдига, толкова по-големи обезщетения се присъждат, съотв. по-големи хонорари