Desktop mashinata e sus AMD64 3000+ i sum dosta dovolen (vse pak do predi tva beshe sus edin kuc duron1,6 sus mizernia 128kb l2 cache i razlikata e goliama), inache imah tuka i alpha (koiato moje da e na 500mhz ama sus 4mb cache i vurveshe ne po losho ot durona .. predi da i osera biosa

'>)) i SparcStation2 sus neveroiatnite za vremeto si (vse pak model 92ra s 19" pochti plosuk trinitron, sigurno e struvala adski mnogo pari navremeto) 40 BogoMips obache si runvashe X s tuk tame niakoi prilojenie kato pich (surce ne mi davashe da ia hvurlia, ama mnogo miasto mi zaemashe).
Vseki ot tezi procesori si ima dobrite strani, i ako ne biaha neveroiatnite cenovi suotnoshenia (i fakta che support za alpha cpu veche defakto niama) sigurno stiah da polzvam niakoi Ultrasparc ili niakoi brutalna alpha, no izbora za desktop mashina zasega se svejda do Intel vs. AMD i az lichno sum poveche fan na AMD poradi po-dobroto suotnoshenie cena-proizvoditelnost, kakto na desktop procesorite, taka i na servernite familii.