Автор Тема: помощса писа за инсталирането на it8212 на 2.6.9  (Прочетена 974 пъти)

Vesko

• Напреднали
  • Публикации: 13
    • Профил
Имам ite8212 raid контролер (не е вграден в дъното - на PCI е) и искам да го подкарам да работи под 2.6. На ite.com.tw има драйвери за 2.4 които тръгват без проблем на 2.4. (работят като емулират SCSI и дисковете се виждат като /dev/sda ... ). Проблема идва с ядро 2.6 - на сайта няма компилирани драйвери, а сорсът, който уж е специално за 2.6.1 въобще не успявам да го компилирам.
Намерих други драйвери, които са писани за 2.6.8/2.6.9 и според автора им трябва дисковете да се виждат като най-обикновени ata. Компилирах и modprobe-нах, но след това не знам как да търся самите устройства - би трябвало да са /dev/hde и т.н.
С makedev ги създадох, но всъщност не са блокови устройства и при следващия рестарт ги няма.
Ако може някой да ми каже как въобще се процедира с подобни раид контролери и как се създават устройства. Или ако някой въобще е подкарвал точно този контролер ще съм много благодарен ако каже как.
Трябват ми само ИДЕ каналите - няма да го ползвам за РАИД.

P.S. нещо съм омазал заглавието. ако може някой админ да го оправи.
Активен

alabal

• Напреднали
  • Публикации: 2173
  • cat /earth/europe/bg/sofia | grep Nacamura
    • Профил
За устройствата. Използваш ли devfs. Ако да тогава трябва да ги направиш с mknod, а не с MAKEDEV. Малко е сложничко та затова е най-добре сам да се ориентираш:
man mknod

а списъкът с номерата на устройствата се намира в сорса (трябва да имаш разархивиран сорса на съответното ядро в /usr/src) в тази директория:
/usr/src/kernel-source-2.6.9/Documentation/devices.txt
Погледни и тези примери след това:
/usr/share/doc/module-init-tools/examples/modprobe.devfs

Успех!
Активен

It makes you awful glad that you were born a man.