Автор Тема: HDD проблем  (Прочетена 802 пъти)

palach

• Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
HDD проблем
« -: Mar 15, 2005, 19:27 »
Значи, имам си аз един много готин хард 160GB Maxtor един прекрасен ден заеба писи-то и после след като си преинсталирах уиндоус на другият ми хард които е мастър ми намираше харда от 160 обаче ми пишеше че не бил форматиран, съответно порових из нета какво ли не прочетох за Master Boot Table, Master File table и пробах да намеря някаква програма с която да ги оправя защото в на повечето места, където четох пишеше че вероятно това е проблема ( харда е NTFS само за информация) успях да намеря една програма, която да управя както и да е въстанови MBT и пак не щеше да тръгва, а за MFT нищо не успях да направя. После свалих Тиликс там си тръгва харда ма не ще да копира от него нищо. Осетих, че нищо няма да направя, и го дадох в една фирма, пича там след като пуснал неква, програма под уиндоус и започна да ми въстановява информацията обаче два пъти му се прецака харда на който го възстановявал според него на моя имало вирус , които се копирал и скапвал нещата, съответно ми върна харда и каза че не му се занимавало и не бил на толкоз на ти с Линукс откадето според него ако се пуснело няква такава програма за възстановяване може да се оправи. Та да дойдем и на въпроса търся фирма която да има някой на ясно как се оправят такива неща и да ми възстанови инфото на харда, разбира се на прилична цена или дайте съват как да го оправя без да го нося некаде.
Активен

Agent_SMITH

• Administrator
  • Напреднали
  • Публикации: 3082
  • matrix kernel module
    • Профил
HDD проблем
« Отговор #1 -: Mar 16, 2005, 00:01 »
mv

Принципно така написан въпрос директно го отсвирвам, но... Проблема е изключително неприятен.

Фирми много, хора също. Ако имаш диагностика, и отговора е бил "спасявай каквото можеш и продавай" ми пиши на лично съобщение - ще ти дам координатите на човека, който спаси около 40Гб от моя стар диск (макстор, мир на праха му).

Това, което ти предлагам ПРЕДИ това е - свали си версия 3.7 на Кнопикс. Стартирай машината с него. Би трябвало да разпознае дискове, партишъни и т.н. Копирай от диска колкото и където можеш. Ако не си много в час с линукс вероятно е добра идея да помолиш някой да ти помогне.

За да има максимален ефект - дай пълно инфо за диска - модел, ATA / SATA, какво му е правил младежа в "оная" фирма? Пипал ли е MBR? Форматирал ли е? Пипал ли е сервизните сектори?
Активен

-= СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА =-