Автор Тема: Slackware 10.1  (Прочетена 2013 пъти)

vejdi_86

• Напреднали
  • Публикации: 27
    • Профил
Slackware 10.1
« -: May 26, 2005, 12:09 »
Здравейте.
Реших да си запиша Slackware 10.1, друпнах си го от http://www.linux-bg.org..., но не ще да boot-ва от CD-то.По прегледах малко и видях някакви обяснения, какво да се направи ако не ще да се Boot-не от CD-то (за rawrite става въпрос), но и това не помогна.Направих дискета с Smart Boot Manager, но като избера да зареди от CD пак не става.(Изписва Disk Error и някакви букви и цифри)Някой може ли да ми каже да подкарам тази инсталация.Поогледах форума и видях че пишеше за boot от дискета, но друго не видях.
Благодаря Ви предварително.
Активен

Drakula

• Напреднали
  • Публикации: 319
  • Distribution: Gentoo
  • Window Manager: KDE 4
    • Профил
Slackware 10.1
« Отговор #1 -: May 26, 2005, 12:56 »
Хващам се на бас, че не си минал през сайта на Slackware и не си обърнал внимание на Installation FAQ секцията и особено не си погледнал FAQ№5 от същата тази секиця. А там е казано:
Цитат

Q:     I can't get the disks made by RAWRITE to boot!

First, check that you're using the right size image. If you use an image meant for a 1.44 MB floppy on a 1.2 MB floppy (or vice-versa) you'll likely see the message "LI" and the boot process will hang.

Another possibility is a BIOS problem -- a user has reported to me that RAWRITE fails on his machine unless he first does "dir a:" on an MS-DOS floppy. Apparently this is caused by the BIOS improperly initializing address 0000<!--emo&':0'526 (number of sectors) to 11h instead of 12h. Using "dir" on the device fixes that value. The affected machine in this case was using "Mr. BIOS" from Unicore Software.

Също така (това вероятно си го видял, но да кажа):
Цитат

If you are creating the image from a DOS system, the included program RAWRITE will help you make the disk. Here is the syntax for RAWRITE:

C:\>RAWRITE [image file name] [destination drive letter]:

For example, if I wanted to make a boot disk from the net.i image on a DOS system with the floppy drive as A:, I would use the following command.

C:\>RAWRITE bare.i a:

You should now have a working boot disk to use during the Slackware Linux installation.

Освен това
Цитат

Изписва Disk Error и някакви букви и цифри

не носи много информация...

Успех!
Активен

exabyte

• Напреднали
  • Публикации: 177
    • Профил
Slackware 10.1
« Отговор #2 -: May 26, 2005, 15:00 »
Цитат (vejdi_86 @ Май 26 2005,12:09)
Здравейте.
Реших да си запиша Slackware 10.1, друпнах си го от http://www.linux-bg.org..., но не ще да boot-ва от CD-то...

Дръпнал си ISO файла от linux-bg.com и си го записал като ISO файл на диска, познах ли?
Активен

Светът е мой враг, който иска да ме унищожи, но аз ще унищожа него.

• Гост
Slackware 10.1
« Отговор #3 -: May 26, 2005, 18:01 »
хехехе, няма да знам как се записва iso на диск пък ще тръгна да си записвам Slack, нали.Как би предположил такова нещо.
А това за Disk Error и цифри беше кратко (мисля, че беше 00xCA).Прегледах страницата на Slackware.Това за rawrite, което са написали ( c:\rawrite bare.i a: ) не става, защото bare.i е директория.Image-a е в директорията.......както и да е.Правя това, което е обяснено там, но като пусна да boot-ва от дискетката ми изписва:
Linux ....................
Uncompressing files ..

System halted!

и  спира.
И имам един въпрос.На Mandrake 10.1 по време на инсталацията се настройват дяловете на харда.При Slack това, че не съм ги създал предварително може ли да е причината да да ми изкарва това System Halted!?
Благодаря ви предварително отново.
Активен

vejdi_86

• Напреднали
    • Профил
Slackware 10.1
« Отговор #4 -: May 26, 2005, 18:13 »
Ако проблема е в дяловете.Можете ли да ми кажете някаква програма да си направя дялове за Slack-a, защото аз пробвах и така и с две програми но едната не можеше да прави Ext3 партишъни, а другата дава грешка.
Активен

divak

• Напреднали
  • Публикации: 831
    • Профил
Slackware 10.1
« Отговор #5 -: May 26, 2005, 21:31 »
Здравей
Програмата за Слак дето ти оправа диска е cfdisk (това е за харда, гледаи да не си омажеш диска), а за другото що не земеш СД- тата и не ги пробваш да ги отвориш. Ако се отварят значи или боот сектора е прецакан на СД-то или .....самото СД е прецакано, а ако не може да ги отвориш ....изхвърли ги.
дръпни си Слак от http://mirrors.unixsol.org/slackware/current-isos/
нещо като мирор на Слак е, и пробваи пак
Активен

vejdi_86

• Напреднали
    • Профил
Slackware 10.1
« Отговор #6 -: May 26, 2005, 23:30 »
Благодаря за този отговор.Надявам се че като си друпна тези iso-ta да нямам същия проблем.
Активен

Drakula

• Напреднали
  • Публикации: 319
  • Distribution: Gentoo
  • Window Manager: KDE 4
    • Профил
Slackware 10.1
« Отговор #7 -: May 27, 2005, 09:19 »
Цитат (Guest @ Май 26 2005,18<!--emo&':0')
Linux ....................
Uncompressing files ..

System halted!

Тука се разрових по разни форуми и за тоя проблем май открих 2 възможности:
1. Проблем с диска - цък
2. Проблем с ISO-тата - цък

Не мога обаче да определя при тебе какво е. Пробвай все пак с други ISO-та както вече те посъветваха.
Успех!
Активен

vejdi_86

• Напреднали
    • Профил
Slackware 10.1
« Отговор #8 -: May 27, 2005, 10:33 »
10x на всички.Ще си друпна други iso - ta.Да се надяваме, че на този линк по горе, който ми дадохте, ISO - тата да са добре и да успея да Boot - на както трябва.Благодаря на всички.
Активен

vejdi_86

• Напреднали
    • Профил
Slackware 10.1
« Отговор #9 -: May 27, 2005, 10:35 »
10x на всички.Ще си друпна други iso - ta.Да се надяваме, че на този линк по горе, който ми дадохте, ISO - тата да са добре и да успея да Boot - на както трябва.Благодаря на всички.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Slackware QT проблем
Настройка на програми
kikcho 1 9311 Последна публикация Nov 11, 2002, 08:48
от mrvoland
Обновяване към Slackware 9.0
Хардуерни и софтуерни проблеми
FreeJak 3 9742 Последна публикация Mar 25, 2003, 00:53
от FreeJak
Slackware