Автор Тема: Неште да ми зареди X средата  (Прочетена 987 пъти)

Kasper

• Участници
  • Публикации: 4
    • Профил
Неште да ми зареди X средата или поне така си мисля защото зарежда до някакав размазан екран .
Видео картата ми е Ati radeon 9200 128Mb ас съм със Obunto 5.4 (това което ме шокира е че  като пуснах Live Cd-то на една антика VC 4Mb графичната среда си трагна бес мазаница)
Ако някои може да помогне ще съм благодарен
Активен

nienor

• Напреднали
  • Публикации: 26
    • Профил
Неште да ми зареди X средата
« Отговор #1 -: Jul 03, 2005, 15:24 »
Ами не си дал почти никаква информация.
Само вида на видеокартата не стига, макар че е възможно именно в нея да се корени проблема, ако е прекалено нова и не се поддържа от кърнъл-а... поне такова е моето новобранско рабиране.

На първо време е хубаво да прочетеш това
И да внимаваш какво правиш при инсталацията.
Активен

Kasper

• Участници
  • Публикации: 4
    • Профил
« Отговор #2 -: Jul 03, 2005, 20:48 »
ами честно казано  моята VC = GF FX 5200 поне такива само ми  наблуденията така че е има доста по нови карти а дистрото е ново .Мерси за линка ште преинсталирам да видя дали ще се оправи.Дано защото вече сигорно от две седмици се мача си пусна и наглася някакъв Линукс чета из форумите туториали също ама като не сам го подкарал да ми варви нормално взимам да губя интерес
Активен

luda_glawa

• Напреднали
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #3 -: Jul 07, 2005, 22:37 »
Точно така. Съветвам те да загубиш интерес. Не си струва. Ама хич не си струва загубеното време и нерви. Абсолютно. Бягай. Връщай се към MS Windows XP. Където не се изискват усилия. И позволи ми още един съвет. Отиди в някоя книжарница и си закупи "Кратък правописен речник на българския книжовен език". Мисля, че ще ти бъде от полза.
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)