Покажи Публикации - ivo3d
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 11
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Debian stable upgrade -: Nov 22, 2013, 11:41
Благодаря много [_]3 , сега ми се изясни :)
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Debian stable upgrade -: Nov 22, 2013, 00:20
Здравейте,

понеже ще ми се наложи скоро да се занимавам с едни машини с Debian, инсталирах няколко виртуалки и сега разучавам дистрибуцията. Всичко засега е ясно, единствено не можах да разбера каква е разликата между stable и например wheezy и какво се случва след като известно време пуснат нова версия? Видях десетки бързи ръководства как да направя upgrade от squeeze към wheezy, обаче по моя проста логика ако в sources.list версията е stable, не би трябвало изобщо да се тревожа за това кога излиза следващата версия и просто upgrade-вам по стандартния начин. Четейки обаче различни статии, нещо ме навежда на мисълта, че това не е точно така.

Ще се радвам някой да ми разясни или да ми предложи подходящо четиво. Благодаря!
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Бавно зареждане на страниците в интернет -: Nov 14, 2012, 16:19
Да не си с Megalan? Ако да - само разменяш местата на днс-ите и си готов.
4  Нетехнически теми / Коментар / Re: Министерство готово да плати 5,7 млн. лв. за upgrade на сайт! Изродска работа! -: Aug 02, 2012, 14:26
Вече пуснах запитване тия пари откъде са, кой ги осигурява и ако са от ЕС ще се постарая да има джангър. Но и да не са, пак ще има веселба.
5  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Къде в софия може група приятели да пишат код? -: Jul 26, 2012, 10:45
Мисля, че на SOHO идеята е точно такава. Но не е безплатно, разбира се и не знам точно колко е спокойно за програмисти. Все още нямат сайт, само facebook страница - sohosofia.

P.S. - мисля, че има и клуб с това име - да не се бъркат :)
6  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / CentOS 6.3 Apache виртуални хостове -: Jul 17, 2012, 14:58
Здравейте,

тъй като сме решили да мигрираме няколко проекта на облачен хостинг, който препоръчва използването на CentOS 6 (.3), тръгнах да правя разни тестове в dev виртуалките. Досега винаги съм ползвал ubuntu server, срещнах някои проблеми, с които що годе се оправих, обаче виртуалните хостове ме изядоха. Та:

В /etc/httpd направих директория vhosts.d, която се зарежда в httpd.conf. Тъй като (поне на dev машините) предпочитам потребителят на apache-то да е потребител, който може да се логва, съм сменил потребителия и групата в httpd.conf (например webuser:webuser). Document root-овете са в /home/webuser/www/ като структурата за всеки проект е нещо такова: project.dev/public_html. Сега, не знам това колко е добре, поне ubuntu dev машините го правех така, защото сигурността в случая не е важна, не съм сигурен дали е добре по същия начин с потребителите да работи и като production.

И тук дойде проблемът - при стартиране на apache, получавам грешка за хостовете - "documentroot does not exist", като съм сигурен, че пътищата същестуват. Това, което разбрах е, че проблемът е заради SElinux. Не съм работил досега с това животно, но като го изключих, apache-то тръгна. Доколкото разбрах на production машина изобщо не е добре да се спира, затова бих искал да разбера как мога да накарам apache-то да получи достъп до тези директории. Опитах някакви неща с chcon, които прочетох, но не се получи.

Благодаря :)
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Какво слушате в момента -: Jul 08, 2012, 16:28
http://www.youtube.com/watch?v=2PmKhxkQMDc - малко носталгийка по осемдесетарския хеви метъл. Нищо, че групата е от 2007-ма :)
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: TFT vs. LED -: Apr 25, 2012, 17:32
При LED черното си е наистина черно, за разлика от TFT. И харчат по-малко енергия. Но си нямам и идея как влияят на очите. Аз, да чукна на дърво, нямам никакви проблеми с каквито и да било монитори и разделителни способности. Така, че предпочитам LED заради предимствата, които описах.

go_fire, LED няма нищо общо с луминисценти лампи. При лампите гори газ и излъчва ултравиолетова светлина, която се превръща във видима от луминофора, докато LED е светодиод - pn преход. А тия безумни енергоспестяващи лампи не съм се заинтересувал как работят, но нямат нищо общо със светодиодите. Макар, че има и led осветителни тела, които са доста по-енергоспестяващи от енергоспестяващите, които се опитват да ни набутат от ЕС. И освен това не са вредни и на практика са вечни. Ама това е друга тема.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Какво слушате в момента -: Feb 17, 2012, 17:11
Хаха, tolostoi, не знаех, че са толкова известни Cut Copy. Барабанистът им Mitchell ми е колега на работа :)

Иначе аз съм на това в момента Gorefest - River
10  Програмиране / Web development / Re: PHP: От array към associative array -: Feb 11, 2012, 13:42
Ето и още един вариант

Код
GeSHi (PHP):
  1. $array = array('id', 1, 'sort', 'asc', 'page', 123);
  2. $assoc = array();
  3.  
  4. for ($i = 0; $i < count($array); $i = $i+2) {
  5. $assoc[$array[$i]] = $array[$i+1];
  6. }
11  Трудова борса / Търсене / Re: Търсим Web Developer -: Nov 29, 2011, 11:06
Vask0, ти сериозно ли си на 22 и пишеш по този начин? И дори не те е срам и имаш нахалството да се репчиш, при положение, че забележките за правописа са за твое добро!? Учи се, човеко, с това "CV" и този сайт можеш евентуално да получиш работа като web developer някъде към края на 90-те. В момента освен бъзици по форумите, друго не очаквай. Не ти се подигравам, нито се заяждам, в крайна сметка всеки е тръгнал отнякъде, но нахалството ти дразни много.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Лично пространство -: Aug 29, 2011, 15:27
Айде да не започвате тая тема с тая неясна история около "холокоста", че ще се вкараме в един много дълъг и безсмислен спор.

AMD, не знам какво пише на личната ти карта, но по принцип никой няма право да те обижда за това какъв си - дали си руснак или сомалиец, дали си куц, плешив и т.н... Ние тук може да си правим та*ак с Русия, любимите ти процесори и руските дистрибуции (и то по-скоро не с тях, а с начина по който показваш фенщината си), обаче те подкрепям, ако някой е решил да се гаври с това, което си.

Мисля че тия неща ги има описани и като закони, но не съм запознат, а и ми се струва прекалено философска тая тема, както и доста зависи от човека - за някои границата между бъзик и обида е много много тънка, други изобщо не се впечатляват от каквито и да било провокации.
13  Трудова борса / Предлагане / Re: Изпълнявам поръчки с следните програмни езици: C++, PHP, SQL, CSS, JavaScript... -: Aug 24, 2011, 17:31
1. AJAX, jQuery и Smarty не са езици.
2. Изпълнявам поръчки СЪС следните...

Освен това поне на мен "поръчка със следните езици" ми звучи малко странно...

Не се заяждаме, това е критика. Приеми я като съвет, по-лошият вариант е просто никой да не ти отговори.

P.S. CV e професионална автобиография (кой си, какво си завършил, къде си работил, какъв опит имаш и на какво ниво), това което си прикачил не е. И набери малко повече опит преди да предлагаш такива услуги - тия неща, които видях по кода не искам да ги коментирам.
14  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Как да изтрия убунту -: Aug 21, 2011, 22:08
Аз мога да ти обясня защо не става, ама ще се обидиш. Не ти е виновно убунту-то, че не можеш да си настроиш биоса. Виж обаче, това че не можеш да си настроиш биоса напълно обяснява защо не можеш да ползваш линукс.
15  Нетехнически теми / Коментар / Re: Debian turned 18 ! -: Aug 17, 2011, 12:14
Честитo  [_]3

...изтрито...
Страници: [1] 2 3 ... 11