В крайна сметка форумите са създадени за тази цел. От една страна за комуникация а от друга за помощ и обогатяване на знанията кадето някой кадето разбират споделят техните знания, помощ, съвети и мнения с тези които нищо не вдяват . От това се учи човек. Това ,че някой пита фасулски работи незначи, че трябва да му се присмиваме, а на противм да му помогнем и окоражим да се напъне малко за да постигне целта си и да се справи с проблема който има поне аз така си мисля, че трябва да постъпваме. Пък след това както каза c2h5oh той ще помага на нас и на другите които имат нужда
именно. ама форумите по света са много, и още по много хора участват, едно нещо го има написано на поне 100 места, защо е нужно да стават 1000 едни и същи. аз съм за помагането, но когато то наистина е нужно. Не може директно да почнеш само с питане, първо защото е тъпо и второ защото самото питане ще е глупаво и много малко ще отговорят сериозно.
когато искаш да направиш нещо което преди това е направено от милиони хора и го има написано и обяснено на хиляди места, не е уместно да се пита наново.
идеята ми е че се дразня когато някой адски много го мързи да прочете и осмисли нещо. хубаво купил си книга, ама на хартия, която е печатана еди кога си и покрива конкретен случай, който вече или е остарял или не е универсално приложим. като примера дето в книгата пишело за еди какво си меню но при него го нямало с точно същото име.
ако ще се четат книги с цел, то най добре първо да се прочете книга покриваща малко история, възникване, развитие, що е дистрибуция, що е версия и т.н. принципни неща, не да отлистиш директно на средата "писане на кирилица" и да почнеш да изпълняваш едно към гьотере и да се скубеш защо не е 100% същото.
Ако ще се следват такива книги то поне да има синхрон, примерно купуваш си книга SuSe 11.0 и си инсталираш SuSe 11.0 , а не да четеш книга за Ubuntu и да прилагаш върху дебиан с KDE 1:1
Според теб какво те прави майстор или голям разбирач ? Колко теми си постнал в форума ли ?
по скоро, колко теми си изчел и в колко форума.
нормалния начин за решаване на проблем е 1. търсене, 2. търсене, 3. търсене, 4.четене 5. пробване 6. четене 7. пробване, 8. ПИТАНЕ