Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 579
16  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Mar 03, 2024, 13:41

 че тук е имало население много преди украинците и македонците.


Украинците (скитите) не са живели на полуострова. Винаги са живели, където живеят и сега. Разбира се праисторически период, преди да се оформят, като и останалите, идват от тук. Било е прекалено студено.

Макетата не са преди или след някой, защото са си местни тракийци. Най-тъпите и диви от тях, което не е гордост, но какво да правиш?!
17  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Mar 03, 2024, 13:01
   Ние,българите,сме потомци и на траки,и на славяни,и на прабългари.
Може да се спори само за съотношенията.

Съотношението е едно към едно, защото това е кажи-речи едно и също.

Така наречените траки или белазки (от там планина Беласица У македонско), както сами са се наричали, са нищо различно от сборното име на балканските племена, сиреч всички, бъдещи, европейски народи.

Славяните противно на с нищо недоказаната митология, че са руски племена, са всъщност са онази част от траките (вече народи са започнали да се оформят), които са приели християнството. Демек те не са се делили етнически и не само руси хора има сред тях.

Българите са царския род (Дуло) в Хунската империя. Включва представители на всякакви народности, предимно тракиици, но не само. Всеки показал се добър войн или шаман, е вкарване служебно в йерархията.

Незнайно защо са избрани за планетарна мисия. По-късно значението се променя, като войската каста е изключена и означава ученичеството, нещо крайно несъответстващо на днешния, вече етнически българин, създаден на основата на това, че не е турчин.
18  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Трети март! -: Mar 03, 2024, 12:36
   Истински празник,не като разни там "коледа","великден" и т.н.


Коледа е чисто семеен празник  без някакво друго значение. Великден е празник за християните. Освобождението е празник за хората с ЛК издадена от МВР на РБългария, защото живеят в свободна страна.
19  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Трети март! -: Mar 03, 2024, 11:01
Още една година се търкули и още веднъж дойде ред да сме благодарни, че не носим фесове и не говорим на тюркско наречие.

Разбира се, затова ще благодарим на нейно превъзходителство посланичката на Украйна, която е особено интересна личност, защото, както научихме Радецки дето пристигнал с гръм е украинец и това, че е руски генерал и благородник няма нищо общо. А отдавна забравения герой Александър Йорданов ни обясни, че Иван Вазов изобщо не е имал предвид никакви руснаци в епопеята на Шипка и не ги е споменавал.

Всичко това е сарказам, ала вярвам — едва ли някой не го е усетил.
20  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 03, 2024, 10:53
   Само за протокола: Франклин Делано Рузвелт НЕ Е англо-саксонец.
Истинското му фамилно име е ван Розенфелд,холандски евреин.

След нещата, които писах, не ми е много приятно да пиша за това. Но ще те питам нещо. Как точно си представяш, че мизерния, никакъв остров стана световна империя, владееща половината планета, по-малка единствено от империята на Атила?

След това се почуди тази гадина англо-сакс ли е, не е ли.
21  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 03, 2024, 10:43
   Не е гръцка сектата, еврейска е.

Ортодокса специално е измислен от гърци и прилаган от тях. Католицизма пък основно от италианци, но има примеси. Протестанството вече е голяма мешавица. Така, че ако другите две, големи течения малко или много почват да се размиват национално, то така нареченото у нас „православие“ (нищо право няма в него) до ден днешен продължава да си е строго гръцки прочит и аз не знам точно на какво. Просто измислица.   Ебаси,кашик,писах,писах,писах, давах линкове от сайтовете на
най-реномираните университети в света, и пак не вдяваш.
Много добре обяснено кои са авраамовите религии.

Май ти казвах, че Аврам (с едно а, защото не е божество) е българин. От тази гледна точка, това не са еврейски религии, защото родоначалника им не е евреин. В онзи цензуриран парцал се казва, че е баща на еврейския народ, а не, че самия той е еврейн. Строго погледнати това са египетски религии, доколкото следват египетската (атлантската) традиция на Хермес Трисмегист и всичко останало. За разлика от далекоизточни религии като Даоизъм и Будизъм, които не са в старата традиция, но са дори по-дълбоки от езотеричното християнство.   А я кажи скед като според теб  сектата е гръцка,защо ходиш на църква ?
Неведнъж си споменавал за това.

Ходя на църква заради съпругата си. Тя настоява. Правя го като традиция и минимално, не повече от десетина пъти годишно, сиреч по-малко от веднъж месечно. Бог е навсякъде, не е необходимо да го търся в сгради пълни с неосъзнати, гръцки агенти.
Освен всичко друго, се кланяш на евреи  ???
Какви са ти евреите,чe им се кланяш  ???

За това също съм писал фермани. Под „кланям на евреи“ имаш предвид Христос. И преди сигурно петнадесет години ти казах, че могат да се намерят българи, които са разследвали генеологията му и той е… българин. Но това само по себе си е грешка, дори да е вярно. Аз самия не съм правил подобно изследване, че да мога да потвърдя резултатите му. Може да е глупост.

Защо не съм правил? Защото е точно без никакво значение, какво е тялото на Исус. Единствено важен е Христовия дух, а той не просто не е еврейски, не е земен, не е даже от слънчевата система. Евентуално идва от Сириус, в коеото нямам причини да не вярвам, но и сириусцианец не е. Той е божествен, вселенски.

Иначе с евреите имаме някакви прилики в съдбата, за нас по-скоро бъдещата съдба. С тях горе-долу почти нищо не ни свързва, освен еднакъв водач. Старозаветния Бог (онзи от райската градина, този на Моисей) по съвместителство пое и нашия народ, явно очаквайки да се издънят по отношение на Христос. Ама този „човек“ е голям оптимист. Ние също ще се издъним.


=*=

Да сложа един отказ от отговорност. Като говоря за евреи нямам предвид Натаняху, който да, еврейн е. Всяко стадо има мърша. А този изверг е особено виден, но ще си получи, каквото е търсил и за негово нещастие няма да е в земиния му път.
22  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 03, 2024, 01:42
… операциите под фалшив флаг не са новост …

Където има англичани, има и такива. Те са ги измислили и само те ги прилагат. Правили са го американци, но само от специфичната англо-саксонска група на политическия им елит като Франклин Делано Рузвелт, Труман (на това изчадие не му помня другите имена), Джоузеф Фитцджералд Кенеди и подобни. Ще кажете, че то Обама не е англичанин, пък също го е прилагал в Сирия. Той не е, ама той е едно малоумно чучело сложено начело. Вице му беше Байдън, а около него бяха цялата група пернати кръволоци на Килъри Клинтън и тя самата.
23  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Mar 03, 2024, 01:21
Седмица по-късно, но по-добре късно…

И къде е бил погребан Кубрат?

Кубрат е погребан в с. Мала Пересчепина в Украйна (между другото не далеч е и Аспарух), но столицата му се намира точно от другата страна на морето, в близост до Сочи.@go_fire

Не ставай и ти като украинците и македонците, моля.

Защо аз като тях, а не те като мен? Макетата дори по домашните ни теории (които не са верни, но в тази част са) са по-млад народ от нас. А хеле пък украинците, дето са ни били подчинен народ.
Има една хипотеза, че по тези места (абстрахирай се от сегашните географски граници) е възникнала развита цивилизация някъде преди около 5000 години преди новата ера. Свидетелство за нея е варненското златно съкровище, аналог на което аз не знам да има открито досега.

По някое време след 2-3000 години, с разрастването на населението в тази цивилизация, те тръгват да се разселват, основно на изток, по пътя на коприната. Надявам се да знаеш откъде е минавал този път. При разселването стигат до района около Хиндукуш и остават там за следващите 1500 години.


Интересно е, че за, каквото имат източници, историците пишат горе-долу пълни глупости, но за каквото нямат и най-минимално доказателство, почти са уцелили.

В общи линии това е вярно. Нашите прадеди от неолита, около 7 000 год. пр. н.е. наистина са тръгнали към Индия с групичка от оцелели атланти, по-конкретно тези на Ману. И пак тези атланти правят варненското и другите съкровища (с религиозна цел, а не за банкети, както си мислят настоящите туземци титулувани „археолози“), докато ние още похапваме прясно одран дивеч в пещерите и се бием по главите с боздугани.
При поредната демографска експлозия, те пак тръгват да се разселват, но този път на запад и не по пътя на коприната, а минават на север  от Каспийско и Черно море. Това разселване аз съм ги учил като „голямото преселение на народите“ по времето на социализма.

То не едно, за три пишеше в учебника. Изобщо всякакви фантастики имаше и има. Похода на хуните някак се оказа преселение, е бравос.

Та тази хипотеза обяснява много добре според мен и защо мислят, че сме индоевропейци, защо имаме връзки с древните перси, с хуните и с останалите „варварски“ според западната историография племена.

Ние сме хуните.

Варварин === българин. Това са тъждествени понятия. Поради тази причина не използвам тази дума като обидна, защото обиждам себе си. Но виж на българин обичам да обиждам.

Персите никога не са били варвари (в смисъл на диваци), освен може би в момента. Но то с такива съседи, какъв да станеш? Последното не е казано сериозно.Тя обяснява и твърдението, че всъщност Аспарух се връща по родните си места, ако приемем за възможно оцеляването на исторически сведения за такъв дълъг период от време при онези условия на живот. За това става и толкова лесно синтеза между прабългарите на Аспарух, славянските племена, заселили се наоколо и останалите наследници на траките и образуването на „първата“ (според нас) българска държава по тези земи.

Не е съвсем изяснен въпроса, защо се връща. Казах най-модерната теза на тракедонистите, която вече не е и толкова нова, повече от десетилетие стана. Дошъл е да помага на макетата в религиозните им вълнения.

Но едно е напълно установен факт. На Балканския полуостров преди тази държава няма друга, която да е под името България. Има много други такива на планетата включително в Африка (а смята се и в америките), но не и тук. Тук е първата.

По-назадничавите траки са имали свои държави много преди това, но са се казвали по други начини.Вярно е, че съм чувал от археолози и историци твърдението, че в първите векове след новата ера, земите на Балканския полуостров са били обезлюдени, което не позволява да се направи връзка между траките и славяните, дошли тук.

За това тези неща за мен стоят в графата „недоказани“ и в двете посоки. Просто историята, а донякъде и археологията се градят на хипотези и имат конюнктурен донякъде характер.

Годините ги давам по спомен, така че не претендирам за абсолютна точност, по-скоро ги давам за илюстрация на хипотезата.

Толкова от мен по тази тема.

Има такива твърдения, но не и доказателства за тях, най-малкото има археология, която да показва нещо такова. На Балканите има население от поне Ледниковата епоха до сега и то не се е сменяло, ако изключим, че по някое време египтяните не са изритали гърците, но те и до ден днешен са относително малко, повече от половината „натурализирани“.
24  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 03, 2024, 00:55
Е, аз казах нещо за Хънтингтън.

Очаквах да поддадеш на моето заяждане за гръцката секта у нас, защото повечето „родолюбци“ пламенно я защитават без ни най-малко да я познават. Но ти го подмина, а аз не го очаквах, защото всъщност забравих, че нашето поколение беше безбожно. А аз бях просто частен случай на издънка от такова семейство. Та се готвих обстойно да ти разкажа за своя период на атеизъм, някъде от края на предното хилядолетие до към 2012 год. (нищо общо с май, юни, юли, инки и нескафета).

Но все пак ще се огранича до това, че вече за мен хора не са авторитети, защото и те като мен са грешни. Авторитети са богове.


Между другото, и японския селянин беше свикнал самурая да го работи, но това не попречи на американците да направят Япония своя колония след втората световна.

Във връзка с предното, такава пък е тяхната съдба. Аз освен русофил, американофил и германофил, съм още японофил, все още не бивш. Мога дълго да си чешам клавиатурата за тях. Но за съжаление точно от тях очаквам големи пакости понастоящем. Надявам се да не съм прав.

=*=

Да ви кажа, не, че не знаете, но си имам графомания. Е, откакто последните месеци пиша основно от телефон (в момента очевидно не), взех да се приучвам на по-кратко изказване, най-после.
25  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 02, 2024, 23:09
Не виждам разлика в отношението към обикновените хора нито на изток, нито на запад. Освен, че пренебрежението на запад е опаковано в по-лъскава опаковка.

Напълно съгласен с това, което казваш и не само това. Просто идеята ми беше, че не може да ги критикуваме, при положение, че сме същите като тях. По-лоши сме. Щото българските политици и богаташи не са по-добри от руските. Същите са, правени са по техен модел. Ама по-калпаво и от техните.

Ние искаме (аз искам) да сме като най-доброто от запада, но сме най-лошото от изток, а цяла Европа следва нашия модел.
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 02, 2024, 22:01
Файър, не ползвай такива извратени цветове и размер шрифт, моля :)

Написах го горе-долу с надеждата да не го прочетеш, защото знаех, че няма да се съгласиш.

Между другото, ако тръгнеш да ме цитираш, ти излиза нормален шрифт. Или ако го копнеш и сложиш, пак става.
27  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 02, 2024, 21:44
Това, което не цитирах значи: Ама вие, защо биете негрите. А края е това, за което заслужават критика. Убийството на Немцов, Политковская и не знам си колко още означава, че за Кремъл руснака все още е крепостен селянин, а не Човек.


Но от тях би трябвало да знаеш и какво е било отношението на западноевропейците към Русия.

Това не е лично. Било е към всички. Просто в Русия е по-срудено, а руснака е свикнал помесчика да го е*е, та някаква си пеперудка Наполеон не мож' му се упря. Почти на шега, но Русия не случайно е толкова голяма. Не е дадено да бъде колонизирана от някакви микроби.
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 02, 2024, 21:26
Последно сбогом.
https://www.instagram.com/p/C3-QH_DN-jl/
Покойся с миром.

Грях ми на душата, но Явор Дачков има, какво да каже по въпроса.
29  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 02, 2024, 21:17
Същото важи и за православието - виж колко пъти и колко време се опитват да го затрият.


А дано, ама надали.Същото може да се каже и за нас - да оцелеем толкова дълго като държава и като народ.

Ами пет хиляди години подготовка са това. Но, аз не съм оптимист. Едва ли сме готови. Но резервния вариант си стои, а Бяло море лесно ще се подмести.
30  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 02, 2024, 20:45
Джугалите горят гуми и дрехи втора употреба в печките, но старите коли им били проблема за чистотата на въздуха в София  ;D Че и щели да си разширяват зоната. Сигурно се надяват всички софиянци да си купят електрички.

А дано, но надали.

Септември не горят никакви печки.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 579