Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 543 544 [545] 546 547 ... 588
8161  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Хакнаха ми блог-а. -: Nov 24, 2011, 20:12
Здрасти Бек, нашия добър съфоромник Боровака ме обвини, пък и ти сам също, че съм те „нахранил“ и това дни наред не ми даваше мира, намерих какво да сторя. Аз тогава му казах, че всъщност не те обвинявам, а оневинявам, казвайки, че не си толкова „лош“. На другия ден прегледах отново новината си. Да използвал съм силни думи и не е ясно, какво съм имал предвид, макар да е видно. Новините имат „обем“. Не мога да обясня на широко. За това го сторих в дневника си. Ето това е подробно обяснение, какво и защо мисля:

http://gogoblackhole.blogspot.com/2011/11/back-to-file-i.html

Надявам се да не си обиден, това е просто моето лично мнение и няма никакво отношение, още по-малко задължение към никой друг.

Живи и здрави всички! И всичко свежо! (много як лаф, кефи).
8162  Нетехнически теми / Коментар / Re: Ubuntu в Столичен инспекторат -: Sep 03, 2010, 19:36
Джет не четеш и спекулираш. Форматите за масово плащане са обикновени текстови файлове със суми, сметки, ЕГН-та, имена. Въпроса е как точно са наредени. И това не е тайна. Показано си е на страниците им или може да се получи по заявка. В сериозна организация никой не цъка по "екселски файлове". Вече споменах, че всяка сериозна програма за заплати поддържа "форматите". Просто някой банки като ОББ и пощенска са така добри да дават "екселски файл", които на практика е макрос, който да изготви въпросния текстови файл. Правят го за малките клиенти, които нямат нужда да се набутват с мангизи за счетоводни програми. Някой банки пък не го правят. Такава е например БДСК. Те са над такива неща като проблемите на клиента. Аз самия съм писал неофициален "екселски файл" за тяхното масово преди четири години. Айде сега яж ме.
8163  Нетехнически теми / Коментар / Re: Ubuntu в Столичен инспекторат -: Sep 02, 2010, 19:07

За съжаление съвети няма да дам. Всичко, което исках да дам като такъв вече беше казано от инж. Тони, Светли, Ечеверия и Риъл Ендър.

@ 5т. от правилата

Не съм писал тук от много време, защото бях обвинен във всички смъртни грехове, защото защитавам The GIMP от напълно безпочвени и неверни нападки. Сега съм тук, защото Ечеверия ми съобщи за тази новина звучаща като сън.

-----------------------------

Не знам на къде отива това място. Че мен ме няма не е болка, много са си тръгвали. Но не мога да разбера, как може свободията и безнаказанастта да стигнат до там, че явни рецидивирсти като Митака да се търпят. Още в първото му мнение по темата половината неща, които каза бяха не вярна манипулация, другата явна лъжа. Особено това за ПУ беше направо безсрамие. Ако зависеше от мен този човек щеше да е изял банана преди месеци. Такива хора са бедствие и търпянето им само разрушава и без това рехавата ни общност.

По въпроса за банките вече компетентно се намеси Ентусиаст, но и аз бих споделил малко. Няма банка, която да държи в тайна формата на файловете си. И не го правят, точно защото имат изгода от това. Всяка програма за заплати ги поддържа. А как биха го правили, ако формата беше тайна?

Присъствах на случай в БДСК, когато трябваше разходка до втория етаж, където е "компютърджията", за да се получи формата. За сведение БДСК не раздава "екселски файл".

Точно в понеделник научих, че формата на масовото плащане на пощенска е публикувано на собствената им страница и всеки, който желае може да го проучи. Нещо повече той ми беше сред първите три резултата на Гооошо, когато питах за сертификати. Същата банка поддържа ГНУ/Линукс и Мозила за сертификатите, които издава.

В ПИБ положението е същото. Даже техния "формат" е най-елементарен.

Могат да се дадът примери за коя да е банка.

Благодаря за вниманието!

8164  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Google Toilet - безплатна тоалетна от Google -: Jun 09, 2010, 22:24
*ТХУМБС УП*
8165  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Непрочетени публикации. -: Jun 09, 2010, 22:19
Много искам да благодаря на този дето върна това дето си му беше мястото по подразбиране горе-дясно. Долу в дъното на главната страница беше ултра неудобно и невидимо. Аз даже си триех лично replies, за да остане само unread.

Най-после!!!

За този добър човек --  [_]3
8166  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Държавна работа и учащите. -: Jun 09, 2010, 22:16
Брей, на никой ли не са му давали практическо задание? Какви са тия точки, какви са тия разговори. То и аз на думи съм ега ти специалиста, ще знаеш.
8167  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Катерици + mtel.bg -: Jun 07, 2010, 23:11
Вярно при презареждането ги няма, а само оня гей с китарата и оная празноглава манекенка, която сякаш  прекалила с тревата.
8168  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Катерици + mtel.bg -: Jun 07, 2010, 23:08
1. На mtel.bg ли ходиш?
2. Нещо блокиращо фалша имаш ли?
3. А фалш под някаква форма имаш ли?

Ако все пак не ги виждаш, посети:

http://mtel.net/images/dots.swf

Успеха е сигурен ;)
8169  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Катерици + mtel.bg -: Jun 07, 2010, 19:24
Публикуване на съдържание през това:

http://twitter.com/

Не че разбрах, защо попита и какво е общото с катериците.
8170  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Катерици + mtel.bg -: Jun 06, 2010, 23:19
А-а-а-а-а-а-а-а значи за тпва не съм ги видял. Благодаря Марче, ей сегинка изключвам всичко и отивам да пасмотрям :D
8171  Нетехнически теми / Коментар / Re: Warehouse Open на LOR -: Jun 06, 2010, 18:03
И аз ги четох. Най-вече се гаврят със "съветския" сайт на Микроинвест. По между другото видели ли сте, че там продават само складовия си софтуер, а не и счетоводния?

За моното няма как. От 1984 година насам пишат само за М$. Толкова са се слели с тях, че чак са им станали златен партньор. Съответно, когато Виктор или там, който го е решил, тръгва на новия "пазар", единственото практично решение се казва Моно. Даже не знам, ако го нямаше тоя проект, дали изобщо щяха да се пробват.
8172  Нетехнически теми / Коментар / Re: Warehouse Open на LOR -: Jun 06, 2010, 16:19
Нито възхвалявам, нито плюя Русия. Русия си е Русия, САЩ си е САЩ, ние сме си ние. Просто отбелязвах, че имат много добри ресурси, може би най-добрите след английско езичните, независимо от тематиката, в случия ГНУ/Линукс. Също така обаче те са и много повече хора, за това превъзходството им е нормално.
8173  Нетехнически теми / Коментар / Warehouse Open на LOR -: Jun 06, 2010, 13:42
За първи път тук се пуска тема за магазията на Микроинвест, не от техен служител. Причината, преди малко влязох на ЛОР и видях това:

http://www.linux.org.ru/news/opensource/4963215

Би трябвало повечето да знаят, че не само ЛОР е от най-големите руски новинарски места, но е и от най-големите изобщо. А за посещаемост, честота на новите теми и коментари, просто няма как да се сравняваме, не че би било особено уместно.

Необичаният от някой проект (незнайно защо?) е получил поредното си признание извън граница. А новината свършва с това, че е бил включен и в АЛТ Линукс, най-голямата насочена към бизнеса руска дистрибуция.

От мен едно браво на Микроинвест за добре свършената работа.

Много бих се надявал темата да не се превърне в поредното боричкане, Няма смисъл, Не е лошо да се отбелязват все пак успехите на родни, свободни продукти. Не са толкова много, че да ги отминаваме с лека ръка.
8174  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Непопулярни дистрибуции подходящи за начинаещи -: Jun 06, 2010, 10:38
Никой ли няма да каже УСУ? Или него причисляваме в Убунту групата? >:D
8175  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Непопулярни дистрибуции подходящи за начинаещи -: Jun 06, 2010, 10:23
Е след като полярните са "mandriva, fedora, suse, ubuntu" значи с чиста съвест казвам Дебиан ;) Това беше първото и последно дистро на съпругата ;) По между другото според дистровотча, сабиона не е никак безизвестен.
Страници: 1 ... 543 544 [545] 546 547 ... 588