Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 446 447 [448] 449 450 ... 468
6706  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Въпрос за fschk -: Nov 13, 2009, 18:29
@уфф петолинието на точки

Astronomy колегата вече каза. Аз имам друга другарска забележка. Хвърлих един поглед на домашната страница посочена в профила ти. След около две секунди излетях ужасен от там. Най-отдолу седи копиригхт. Значи ли, че имате неоспоримото право единствени да разпространявате +Божията вяра? Това е чудесно, прекъстете се на torquemada.com по-би Ви отивало. И още нещо как се връзва псевдонауката астрономия, която отрича горе-долу всичко, което се предполага, че вярваш?
6707  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: СЪВЕТ -: Nov 12, 2009, 19:42
//This post is marked as offtopic
@уфф петолиние от правилата

Мале Микис загазихме. Марчето ни реже яко. какво ще правим с такива жени, ей. Ако проължи така да не дава, до де ще стигнем?

Само не разбрах онова за двете секунди, защо го изтри цялото? И "удрям", защо да е нецензорно. Аз например много обичам да "удрям" дисковете с Убунту в стената, когато ми попаднат ;D
6708  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Писмо до Бойко Борисов -: Nov 12, 2009, 19:38
bulg това писмо не съм го писал аз. Дал съм и връзка към този дето го е писал. А ако имаш предвид, че ще постигна по-голям успех ако пиша на едно лице свалено и екзекутирано преди век, си много прав. [_]3
6709  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Майкрософт патентова sudo -: Nov 12, 2009, 19:33
Брой ме за първи. И много при това. Но съм една ужасна седмица и нямам сила да го направя, като първокласен каруцар от Столипиново с 40 години стаж.
6710  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: СЪВЕТ -: Nov 07, 2009, 21:18
Здравей! Първо лошата новина. Най-верояно няма да мигрираш. Почти сигурно е, че имаш очаквания, повечето от които няма да се изпълнят. Виждал съм го стотици пъти и само мога да се надявам да опровергаеш досегашния ми опит.

За инсталирането на програми. ..изтрито.. Убунту? ..изтрито.. менютата. Там на чист бългаски ти казват "Инсталиране на програми". ...изтрито...

Как да качиш скъпата няма да ти кажа по няколко прични. Първо това е безобразен, шпионски, собственически боклук от най-лошия възможен тип. На страницата им има пакет, а как се инсталират пакети, прочети ей тук:

http://debian-book-bg.openfmi.net/src/debian-book.html

Това го казвам, защото буквално на всяка крачка има тонове информация за това ..изтрито..

Искаш литература? Ето:

http://vstoykov.hit.bg/linuxdoc/

Отговарям малко по-грубо от колкото трябва, но ще прощаваш. Очевидно директно стреляш въпроси без дори да направиш елементарна проверка.

Само ще кажа за креативката. Смени я. Има водачи. И да те понякога работят, но самата платка е отпадък, който не заслужава никакво внимания. Ако си почитател на добрия звук си вземи Асус Ксонар, а това изхвърли или ако намериш някой балък, му го пробутай.

За сега толкова. ..изтрито..

Редактирано, съгласно т. 6 от http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=6115.0
bop_bop_mara
6711  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Малко съвети за начинаещ -: Nov 07, 2009, 18:36
@уфф т.5

Насе защо не си направиш подписа връзка към:

http://counter.li.org/cgi-bin/runscript/display-person.cgi?user=462005
6712  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Малко съвети за начинаещ -: Nov 07, 2009, 00:11
1. Да. Никой, който е наясно с ГНУ/Линукс не би я ползвал ;) Съжалявам Морбит.

2. Напълно ти е достатъчна машината. Евентуален проблем, ако звуковата платка е креативка и по-специално аудиджи. Това е, защото е противен закрит хардуер с изкуствено направени програмни ограничения на ниво водачи. По възможност избягвай този производител- крайно е некоректен към потребителите си, независимо на коя ОС са.

3. Най вероятно няма да се наложи почти нищо да настройваш по връзката с мрежата, Yast2 помага много, не се плаши.

3. Да на първо време стигат, но ако ползваш сериозно системата ще ти отеснеят. Има варианти с още дялове за определени цели, но още не си стигнал до там. Скоро и за това ще говорим евентуално.

4. Както желаеш. Ако си свикнал да цепиш дискове с някаква свинщина за боза, го направи. Ако не то инсталатора е достатъчно умен. По твой избор.
6713  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Инсталирах си Flash Player 10 но немога да гледам клипове в vbox7 -: Nov 06, 2009, 20:34
Правилният отговор се набива от самосебе си и даже беше загатнат. Спрете да ползвате невероятно тъпи места като Въбокъс. И да инсталирайте си gnash и изхвърлите на бунището falsh, дето му е мястото.
6714  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Писмо до Бойко Борисов -: Nov 04, 2009, 22:32
Направих си експеримент и три дена се смях. Никой реално не прочете, какво пише в писмото. О да тук всички сме за СС и открити стандарти. Само дето в писмото става въпрос за нещо много по-малко обхватно и значително по-практично от това набиваме акъл на дебели глави. В него пише, че сме платили за поне три пъти повече лицензи на М$ Шандош иМ$ Уфсъ от реалните нужни на администрацията ни. И се предлага лицензите за неупотребеното да бъдат върнати и така да се спестят няколко десетки милиона.

А да иначе и аз си мечтая да ида в общината и да видя гном/кде/нещо си + ОО.о, ама това е сверата на мечтите в Абсурдистан.

Хайде наздраве  [_]3
6715  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Нов английско-български речник -: Nov 04, 2009, 22:18


Ние сме в ревизия, но въпреки това заделих днешната вечер, както бях обещал за експерименти. Макар почти да не личи (само по шнуровете), работата е основана на Водка.

Промени:

1. Промених ъгъла на видимост. Този ми се струва по-удачен.
2. Всичко е стилизирано. Нямате представа, колко впечатляващи са неговите екcефцета, но на малък размер, като за икона маже яко. Аз oпростих максимално.
3. Прибавих букви. W като най-виден представител на латиницата, Ю като най-българското буквено очертание според мен, A универсално, но готическа, нали имаме заигравка на думи и един символ, за подсилване на последното.

Не претендирам да съм по-добър, но както казах на македонеца, просто различен поглед на делото му.

Ако иска мога да му върна моите xfc.
6716  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Писмо до Бойко Борисов -: Nov 01, 2009, 21:27
Уважаеми г-н министър-председател,

Днес видях новина, че държавата ни се е изправила пред още един разход. А именно, че е необходимо на фирмата Майкрософт да се доплатят около 20 милиона долара за лицензи за Windows.

Като загрижен за джоба на държавата човек, бързам да ви уведомя за следното:

Закупените от Майкрософт лицензи за Windows превишават възможностите на държавната администрация да ги използва между 2 и 3 пъти. (Закупени са общо около 40 000 лиценза, докато компютрите в държавната администрация, на които закупеният Windows XP би могъл въобще да тръгне, са по различни оценки между 12 и 18 000.) Излишъкът от лицензи към момента няма как да бъде използван от държавата, още повече, че това е вече стара версия на продукта.

В тази връзка, бих предложил идеята излишните лицензи да бъдат върнати на Майкрософт. Впредвид кризисните обстоятелства, в които се налага да се отказваме от сделки, които биха защитили сигурността на държавата ни, е редно, разбираемо и логично закупените излишъци от софтуерни лицензи да бъдат върнати. (Тъй като производствената стойност на отделния лиценз клони към нулата, Майкрософт пък нямат защитимо основание да претендират, че такава сделка им нанася щети.)

С пожелания за успех в овладяването на кризата,

Григор Гачев.

http://www.gatchev.info/blog/?p=870
6717  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: xorg 1:7.4+4 Debian Sid ********************** -: Nov 01, 2009, 21:01
//offtopic
Я Гата Негра се покри и ти с новия аватар ни я спомняш :) По между другото Ечеверия разправя, че Моблина имал най-готиния и бърз веб-четец. Аз не съм пробвал, а човека нали се сдоби с жена след 5 месеца чакане, се е покрил тотално и не пише ни тук, ни никъде, даже в скъпата го няма.
6718  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: xorg 1:7.4+4 Debian Sid ********************** -: Nov 01, 2009, 19:58
Gxneur също работи, но аз по исторически  причини в мометна съм на kxkb.
6719  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: xorg 1:7.4+4 Debian Sid ********************** -: Nov 01, 2009, 14:35
//уфф
Аз като отявлен ламер пък съм си ги чел още преди години и навсякъде, където писах нещо нецензурно беше с променено изписване или на чужд език с кирилски букви и неточна транскрипция. Така си бях заобиколил шеста точка. А да и ФрееДесктоп групата заслужава ама наистина много здраво псуване, по-добре да си беше останал ХФрее86.

Да и мен ме изненада приятно, но понеже на двайстата минута се появи бъга от Гном да увисне и само един мишок да мяткам на екрана, сега съм на LXDE, доста приятен по между другото.
6720  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Нов английско-български речник -: Nov 01, 2009, 13:13
Аз докато се наканя c2h5oh взел, че свършил работа. Бравос.
Страници: 1 ... 446 447 [448] 449 450 ... 468