Автор Тема: Една мечта малко по-близо!  (Прочетена 10991 пъти)

pennywise

• Гост
Re: Една мечта малко по-близо!
« Отговор #45 -: Feb 16, 2014, 18:22 »
Ами планетата не е виновна, тя е била тук много преди нас и ще ни надживее, и изобщо не и пука. А относно страните на хората, забелязвам, че много се хейти и вички са с рогата напред за това се опитвам да бъда максимално мил с хората и да избягвам личните нападки и обиди, в последно време всички се обиждат за добър ден, особено във форумите. Но пък от скоро влизам тук и ми прави впечатление, че тук се разговаря по-нормално от доста други форуми.
И още една мисъл имах за по предните постове относно доказаното от науката и по-скоро теориите - не забравяйте, че всичко трябва да се подлага на въпрос - дори неща които сме приели за даденост и основи на много от науките. Но да пълно е с шаманство и откровени глупости в интернет.

Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #46 -: Feb 16, 2014, 18:33 »
Хубавото на третата световна война е, че ще е последната война. След това ще минат няколко хиляди години да се заличат следите от нас, най-вече бойкостралите и панелките на соц. реализма, защото всичко останало от цивилизацията ни е доста по-нетрайно и ще си иде горе-долу с нас.

Обаче пак се изправяме пред проблем. И тогава  няма да има кой да запише природата боледува или не боледува без нашето присъствие  :'( :'( :'(
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

lunarvalley

• Гост
« Отговор #47 -: Feb 16, 2014, 18:42 »
Цитат
Ще е добър край на една иначе нищожна цивилизация - ако може да се нарече цивилизовано, това човечество.

аа.. и ти ли кат зевса си вперил поглед към напредналите цивилизации?  ;)
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #48 -: Feb 16, 2014, 19:40 »
Може пък да няма напреднали цивилизации - всички да са се самоизтрепали на още по-ранен етап. И сега ние да сме най-развитата цивилизация във вселената - успели сме да полетим в космоса преди да се избием. Би било ужасно тъжен сценарии за всички уфолози, контактьори и фенове на Star Control.

Ааа това като се замисля Star Control беше гениална игра. Зелените Ur-Quan-и ми бяха любимите в играта, а ги бяха направили от най-лошите. Бяха точно някакви хищници със силно изразени териториални инстинкти и склонност към насилие, които били "отгледани" впоследствие от по-разумни и по-ненасилствени раси и много ги ценяли, защото бидейки самотни мизантропи, вършели идеална работа като изследователи на далечния космос. Не щеш ли при една такава експедиция, набарали някакви още по-големи изроди с телепатични способности, които за нула време овладяли цялата им раса и ги накарали да избият всичките им развити приятелчета. Телепатичните изроди провели генно инженерство и ги разделили на два подвида - зелените са учените, администраторите и бюрократите, черните са строителите и войниците. По някаква случайност, пичовете се освободили от телепатичните изроди и възприели бъдещата си доктрина - зелените понеже много ценят живота, поробват всеки който видят. Черните понеже въобще не ценят живота просто ги избиват. И съответно сагата се въртеше около войната между черните и зелените, и едните и другите лоши. Добрите бяха някакви скучни базирани на силиций камънаци.

Зелените ур-куани кефеха, определено, звучат като пратеници на британската империя :)

http://www.youtube.com/watch?v=ag50ct3EBxQ#t=0m54s
« Последна редакция: Feb 16, 2014, 20:02 от gat3way »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #49 -: Feb 16, 2014, 20:00 »
Обаче пак се изправяме пред проблем. И тогава  няма да има кой да запише природата боледува или не боледува без нашето присъствие  :'( :'( :'(

Не се притеснявай, ще има. А пък ако няма, тогава така или иначе ще е без значение.  ^-^
Активен

Без правила няма игра

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #50 -: Feb 17, 2014, 00:04 »
Аз да използвам случая, да припомня, че имах някои бизнес идеи които не са ми в компетенцията да реализирам сам, но всички тук сме супер-дупер кадърни и Ентелигентни, но само да ръсим акъли, но не и да се заловим с реализирането им или поне да опитаме!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #51 -: Feb 17, 2014, 00:28 »
backinblack, склонен съм да вярвам че между интелигентността и предприемачеството има някаква празнина...това обяснява две явления - първото че големите глави често нямат големи портфейли и второто е че големите предприемачи нерядко се оказват изключително неинтелигентни индивиди. И за двете, родната действителност дава доста примери :)
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #52 -: Feb 17, 2014, 10:10 »
Родната и не само родната действителност са такива, че когато имаш някаква идея, колкото и добра да изглежда, всеки гледа от страни и чака да я реализираш, да види дали и как работи и тогава иска да се присламчи някак си на готовото, но не и да ти помогне първоначално когато имаш най-много нужда за да се завъртят нещата и точно така умират много добри идеи!
В следващия момент, ако случайно успееш да я развъртиш сам и нещата станат точно така както си ги планирал, то желаещи за ортаклък на меда има много, но пък ти викаш, късно е чадо! Аз вече от ортаци нямам нужда и си абсолютно прав!
Аз в момента си имам развити идеи които си ми работят и си ми носят някакъв приход и нямам нужда от ортаци на тях. Тези които съм пускал ще ги реализирам и тях сам като няма желаещи за съдружие, но сега не са ми приоритет.
Ако се вгледате в световната практика, най-много се печели от реализация на собствени идеи, а не на чужди(работник)! Е, няма спор, че най-много се губи от инвестиции в лоши идеи, но в софтуера поне, инвестициите са предимно собствен труд.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #53 -: Feb 17, 2014, 11:53 »
Мче какво чакаш, почвай да пишеш софтуер :)
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #54 -: Feb 17, 2014, 12:59 »
Мче какво чакаш, почвай да пишеш софтуер :)

Хората отдавна са го измислили разделението на труда и аз нямам намерение да ставам специалист по всичко!
Да не говорим, че в днешно време, колкото и да си кадърен в много области, ако решиш всичко сам да си правиш, няма да имаш физическата възможност да си вършиш фактическата работа!
Регистрирай си фирма и работи сам! Води си счетоводството, следи новостите в постоянно менящата си обстановка, търси клиенти........ и да те видя кога ще ти остане време да си свършиш работата заради която си създал фирмата и тем подобни.
В момента точно така работя с няколко конструкторки като предлагаме услуги за които общите знания и умения са в моята и тяхната глава и всеки един от нас самостоятелно е обречен да работи за много по-малко и никой на никой не е работник.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #55 -: Feb 17, 2014, 14:02 »
Добре, по пътя на логиката стигам до следното: имаш собствени идеи, но не можеш да ги реализираш по една или друга причина. Печалившата стратегия е да реализираш собствените си идеи, а не чужди такива, защото от това се печели най-много. При това търсиш хора, които реализират твоите (от тяхна гледна точка чуждите) идеи, с други думи да печелят по-малко. Не искам да правя заключения, с които да обяснявам защо няма доброволци, но си мисля за the other way around, защо не потърсиш съидейници които да ти водят счетоводството и да ти търсят клиенти, пък ти да се отдадеш на работата? Би трябвало да е същото.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #56 -: Feb 17, 2014, 14:50 »
Добре, по пътя на логиката стигам до следното: имаш собствени идеи, но не можеш да ги реализираш по една или друга причина. Печалившата стратегия е да реализираш собствените си идеи, а не чужди такива, защото от това се печели най-много. При това търсиш хора, които реализират твоите (от тяхна гледна точка чуждите) идеи, с други думи да печелят по-малко. Не искам да правя заключения, с които да обяснявам защо няма доброволци, но си мисля за the other way around, защо не потърсиш съидейници които да ти водят счетоводството и да ти търсят клиенти, пък ти да се отдадеш на работата? Би трябвало да е същото.

Не всяка нова идея е гарантирано печеливша, но няма начин да се разбере преди да се започне да се реализира и точно тук е ролята на съдружието! Да се задвижи по-бързо, да се намали риска и да се раздели печалбата или загубата.
Както казах по-горе, няма начин да бъдеш съдружник само в печалбата! Ако искаш гарантирана печалба се задоволяваш с малкото или многото като арбайтер, а ако искаш повече рискуваш да поработиш и безплатно!
И, не пропускай факта, че в разработката на един софтуер, труда не е само за програмиста кодер който създава прозорчета, менюта, БД и тем подобни работи, а има и един друг труд на хора като мен които требе да знаят какви са потребностите на таргета за който е предназначен софтуера, да ги презентира после и куп такива неща дето са изобщо непонятни за програмиста.
Ако сам си поема риска на идеята, демек да му плащам и да го прави така както аз искам и без да си мъчи акъла дали идеята ще проработи и ще печеля или ще изгубя, достатъчно добре съм запознат с лицензиите и няма начин да ми стане съдружник при евентоална печалба.
А и идеите съм ги споделял тук, но болшинството търсят варианти за собствен бизнес или проект като направят нещо което вече друг е направил, но тяхното да е по-евтино, а аз не съм привърженик на тези работи. Най-голям е риск и съответно загубата или печалбата когато направиш нещо което друг не предлага и аз винаги това съм правил! Дори и услугите които сега предлагаме са без аналог в нашата работа. С нашия начин на работа, локацията на клиентите и конструкторите е без значени, а в нашия бизнес конструкторите са точно толкоз дефицитни колкото програмистите във вашия, но както виждаш, за целта използвам технологии за които в нашия бранш не са и чували  :D .
По този начин можем да работим и директно за западни партньори, но още не ни достига опит и авторитет, но и този момент ще дойде  :D
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #57 -: Feb 17, 2014, 15:00 »
При все това труда на тези които търсят клиенти и презентират, спокойно се носи на плещите на други арбайтери в сферата на продажбите и маркетинга. Та от тази гледна точка не би трябвало да има значение дали за теб работят или си в съдружие с програмисти или с някой разбиращ от  маркетинг/продажбите. Та това ми е чудно - ако не мажеш код защото нямаш време от търговските/маркетинг проблемите, но пък така не вървят нещата, защо просто не направиш обратното и да си потърсиш съдружник/служител, който се занимава с тези неща, пък ти да се занимаваш с мазането на кода? Аз лично не виждам особено голяма философия в мазането на код, противно на хората за които това е едва ли не някаква форма на изкуство и според мен повечето хора с малко акъл в главата рано или късно ще се научат да мажат достатъчно добре. Голямо предимство е тогава и че знаеш какво точно се иска - супер значи, няма да си пишеш requirement-и сам за себе си.

Но пък така и не разбрах кое пречи на цялата работа.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #58 -: Feb 17, 2014, 15:20 »
Както по-горе ти казах, аз с моята си работа се оправям добре! Тези идеи които споменах, в момента не са ми приоритет. Не мога да върша 100 неща едновременно и други са ми по приоритетни.
По-горе ти споменах, че работя с конструктори които не са ми работници и щом предпочитат да работят с мен вместо сами, както са работели преди да се срещнем, значи има защо!
Е, има и други конструктори които продължават да се мъчат сами и да не постигаме консенсус, но скоро и те ще дойдат при нас, защото с по-ефективния си начин на работа, предлагаме по-качествена услуга на по-добра цена и въпреки по-добрата цена, печелим повече от тях! А нашите клиенти преди да дойдат при нас са работили с други(като тях)  :) .
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #59 -: Feb 17, 2014, 15:37 »
Между другото, за шивашкия бизнес е страхотно подходящо пълното внедряване E-GroupWare за мейл сървър, клиенти и андроид устройства! Знам, че има и други мейл сървъри кой от кой по-добър и доста подобни неща съм разглеждал, но това е с перфектните фичъри точно за потребностите на шивашките фирми, но нещо хич ме няма с тези мейл сървъри и разни други уеб технологии, та някой ако има желание, можем да го внедрим за моята работа, за което ще почерпя, а после да го предлагам и на колегите, като той ще се занимава с последваща поддръжка на системата им при евентоално внедряване при тях, а и разни допълнителни неща - сайтове, уеб дизайн и тем подобни.

Ако някой има интерес да ми пише на лично за повече подробности.
Активен