Това че МС Офис е добър продукт е факт. Най-дразнещото при него са затворените формати, които
задължават хората с които обменяш документация да използват същия офис пакет, че дори и същата версия. Знам от личен опит, защото съм работил набор и съм набрал десетки хиляди страници в продължение на няколко години.
Не съм съгласен, обаче да се плюе срещу ОпенОфис. Пак от личен опит. В момента съм студент, сп. "Електроника" и съм написал десетки протоколи на ООо, без проблем и то на версия 1.0.х. А тези протоколи съдържат освен голия текст и сума таблици, графики, диаграми и т.н. Даже бях приготвил няколко снимки на екрана за публикуване на сайта, но така и не ми остана време.
Като за капак, съседът който сега се дипломира, написа дипломната си работа изцяло на ОпенОфис и Гимп, пак без никакви проблеми. Естествено с моята ценна подкрепа

'>
За финал, ОпенОфис си е професионален офис пакет с отворен код и никакво оплюване не може да промени този факт. Така че, моля ви спрете с турбо термините "светлинни години" и други подобни от реника на ламера.