Здравей и благодая за отговора ray

'>
По принцип имам стара машина на 400 MHz, 128 RAM, 10 GB hard, което е напълно достатъчно за настройка на рутер. Досега обаче не съм се занимавал с подобно начинание като
IPcop - все пак изчетох голяма част от документацията им, а и често задаваните въпроси там и бих искал да попитам ако някой вече е намерил отговор за следното:
1) хвърлете едно око тук -
смяна на mac като влезете там -> oтивате на How do I change the MAC Address of my RED Interface. Така в общи линиии IPcop си представлява отделна Линукс дистрибуция, но освен от конзолата има ли друг начин за редактиране на файловете, както е показано (и ако няма можете ли да обясните на един все още нов за командния ред потребител как да ги редактира файловете

'> )? СЪщо показани са, че се поддържат само версии 1.1 и 1.2 - някои правил ли е емулация на mac-a с 1.4 например? ISP-то ми няма ли да засича по този начин два mac-a т.е. истинския на LAN картата, където ще влиза нета (в случая ЧЕРВЕНИЯ интерфейс) и емулирания, който ще бъде въведен за да ме разпознава ISP-то?
2) ако някой е с IPcop и вече се е сблъсквал с приготовлението му, нека да сподели конкретно на какви LAN карти не се мръщи?
3) имате ли представа, тъй като самото IPcop си е линукс дистрибуция и също има IPtables, как мога да вдигна TTL т.е. като пусна рутера евентуално връзката на втората машина да не умира, а да продължава? Реално ще мога да мина и без хъб, нали - т.е. да шерна връзката на едно PC към другото?
4) за този платения рутер питах, защото ми е интересно, а и 60 лв. не е толкова много, защото само като се направи сметка - купуване на стар комп е поне 30 лв. (аз съм късметлия в случая, че имам

'> ), 2 лан карти около 30, 1 хъб - и то става над 60

'> Затова само питах дали върху онази малка машинка има всичко необходимо т.е. стена, филтри и прочие, а и дали може да оправя TTL разбира се

'> или дали позволява сам да качвам стена като IPcop например

'>
Благодаря ви за вниманието

'>