« Отговор #4 -: Sep 13, 2006, 23:46 »
Айде стига с тези тюлени бе. Хиляди хора умират на ден от война, глад и болести, но в този форум не съм видял да се пише за тях. Не ме разбирай погрешно и мен ме е грижа за тюлените, но конкретно с тази тема (и тази препратка) вече се прекалява. Тази препратка я видях вече на няколко форума, а днес дори ми я пратиха по скайпа. А самият проблем е представен удивително аматьорски. Честно казано никъде не виждам от снимките доказателство, че въпросните тюлени са умрели по този начин, по който е написано. Ако беше сериозна кампания щеше да има повече подробности - кой организира такива убийства на тюлени, колко струва една убийство, в кои региони точно (Канада и Норвегия е доста общо казано) и т.н. Аз лично се съмявам в написаното - за видове като тюлените и китовете има квоти за максимален брой убити животни (които са много ограничаващи, всъщност дори не знам дали е позволено да се убиват тюлени) на година и тези квоти се спазват много стриктно и никой не си позволява да ги пропилява за такъв тип спорт. Пък и като се замислиш има сумати правозащитни организации, които при най малкият намек за такава практика ще раздуят новината и ще направят всичко възможно да я спрат. Как можаха тези организации да разберат за българските мечки, но пропуснаха тюлените. Как така научавам за този "спорт" не от новините да речем, а от такъв аматьорски сайт? И не на последно - кой решава, кои животни да живеят? Сигурен съм, че поне половината, които разпространяват тази препратка ако видят хлебарка край себе си съвсем спокойно ще вземат чехъла и ще я размажат. Не защото хлебарките заслужават да живеят повече от тюлените, а защото тюлените са сладки и хубави, а хлебарките грозни.