Автор Тема: Надявам се повод за размисъл ...  (Прочетена 2793 пъти)

luda_glawa

• Напреднали
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Позволявам си, да продължа традицията на "flame" темите :)))
Надявам се, че всеки ще намери по нещо за себе си в този цитат - " ... Мога още да изреждам: за съда, за социалната система, за подигравателната “грижа” за младите семейства, за армията (не случайно споменах за швейцарски ножчета, ама хайде мълчи, сърце) за какво ли не…
А нашата работа е да правим нещо. Не гръцко, не руско, не и българско, ако ще е българщиния. Нещо разумно, конструктивно, там, където държавата нехае, да й теглим майната и да създаваме НЕЩОТО, което после историци (не като Гоце) да нарекат “структури на гражданското общество”. Няма детски градини? Събирайте се до пет семейства и си ги гледайте САМИ! Намерете се с други такива групи и си СЪДЕЙСТВАЙТЕ, дори да са само съвети.
Има задръствания? Съберете се няколцина колеги с автомобили и пътувайте всяка седмица заедно с колата на единия, после на другия. И пак - намерете се в интернет с други такива “задруги” и си ПОМАГАЙТЕ! Това са само два примера, измислете други. Не правите ли същото с приятели? Намерете ПОВЕЧЕ такива приятели и ДЕЙСТВАЙТЕ! Свържете се с млекопроизводителите, ограбвани от изкупвачите (фирми-протежета на бившата ДС и партийната номенклатура) - ще ви излезе по-евтино, а те ще получат от вас ПОВЕЧЕ, отколкото от държавата. Не ходете по протести, за да ги продкрепяте, а ги подкрепете С ДЕЛА!
Задушава ви Топлофикация? Мамка му, спогодете се с комшийте си в блока, чиито балкони гледат на юг, купете заедно слънчеви батерии и си направете осветлението с тях - ще спестите до 50% от сметките за ток, някои ще падат със 70 на сто - проверено е. И се топлете с икономичните електроуреди, които пак можете да закупите НА ЕДРО ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ, ако се обедините!
ИЗОБЩО - Не чакайте милост от държавата. Така се прави гражданско общество, а силно гражданско общество значи свястна (служеща на народа си демек, не гавреща се с него) държава и благополучна страна. ".

В интерес на истината, от доста време вече, знам за една инициатива, която я има в България - 3 на 100 ;) Та ... замислете се. Мисля, че само ще е от полза. Поздрав - Ефекта на доминото ;) Или Think of an idea. Два любими филма. Все още не мога да кажа, кой повече ми харесва.
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)

runtime

• Напреднали
  • Публикации: 807
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
  • LZ1DOT
    • Профил
Re: Надявам се повод за размисъл ...
« Отговор #1 -: Dec 16, 2008, 09:41 »
Remember, remember the fifth of November,
The gunpowder, treason and plot,
I know of no reason
Why the gunpowder treason
Should ever be forgot.
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #2 -: Dec 16, 2008, 14:06 »
Браво, добре е, че хората си мърдат мозъците и всеки търси начини за рационализация и обогатяване на живота.

luda_glawa, откъде е цитата?
« Последна редакция: Dec 17, 2008, 09:39 от Zlatko »
Активен

Без правила няма игра

luda_glawa

• Напреднали
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #3 -: Dec 16, 2008, 20:06 »
За съжаление не можах да разбера - бе ми пратено по icq-то. Ето още нещо, наглед не по темата - priziv.org
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)

phobot

• Напреднали
  • Публикации: 29
  • Distribution: Desktops: Debian; Servers: Gentoo
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #4 -: Dec 20, 2008, 02:13 »
Remember, remember the fifth of November,
The gunpowder, treason and plot,
I know of no reason
Why the gunpowder treason
Should ever be forgot.
Това е от филма В за вендета(V for vendetta) и е относно барутния заговор 5ти ноември 1605 в Англия за убийството на крал Джеймс първи  от група католици. Един от тях е Гай Фокс(Guy Fawkes) който е споменат във филма.
Активен

"Какво ще стане ако свържа това с това?"
~Последните думи на много хора

dmanolov

• Напреднали
  • Публикации: 39
    • Профил
« Отговор #5 -: Dec 20, 2008, 18:09 »
luda_glawa, подкрепям напълно! Благодаря и за "3 на 100", не го знаех. Аз също съм гледал  втория филм, и много ми харесва. Друг подобен (като усещане и като тема) е "Dead Poets Society".

Аз също съм си мислел за идеята - да направим сайт и организация, която да позволява на хората да се борят със системата, и да споделят идеи, така че да се учат едни други как да се борят по-добре. Защото една система, дори и най-корумпираната, си има слабости, начини напълно законно, или по ръба на закона, но от светлата страна, да и противостоиш, или поне да се опазиш да не те повлича в калните си потоци. Ако хората имат средство да се подкрепят един друг, да се учат, да се обединяват, ако това може да стане чрез Web и ако се популяризира добре - кой знае, може и да излезе нещо? Ако има други желаещи, да се съберем и да почваме както пише в цитата, а не само да говорим. Аз ще разкажа за идеите ми и ще помогна с каквото мога. Сам нямам просто нито познанията, нито времето и ресурсите, и затова идеята стои нереализирана и до сега.

luda_glawa, откъде е цитата?

Попитах чичко Гугъл за част от текста в кавички, и той ми показа това. И там пишеше, че целия текст е тук.
Активен