Нещо си противоречиш със статистиката, като толко (много) искат да си стоят на територята - къде загубихме 2 млн. А иначе според избирателните списъци.. сме даже малко пораснали 8 на 8+ млн. Иначе.. ми продължавайте да си говорите (и да си вярвате).. а на тези които остават да учат (ама за да научат нещо) ми.. може би има един-два (то дали има и само един) университет дето по всичките им премети (само тия дето преподават там) всички преподаватели да са на нужното ниво (айде да кажем ..историята ще я прескочим, че там всеки рабира/ч, ами техническите дисциплини), заминаха си старите даскали и
П.П. И понеже някой попита на друго място като какъв се определям, аз приемам европейската версия - българин по националност, но американски гражданин. Иначе тук, понеже си нямат собствена нация, имат по-различно виждане, и след натурализацията т.е. получване на гражданство (вкл. и повечето българи) почват да пишат по формите Nationality: American/USA, което според мен и европейското виждане е неправилно, нали точно затова имаме освен националност и гражданство..то още от Кирил и Методи си е така българи по националност, граждани на Рим(ската империя), ама тука не праввят разлика и след натурализация(та) вече си те водят местен национал

Аз лично предпочитам европейското рабиране на нещата, че расата (и нацията като нейно подразделение) се предават генетично, там разните му расови/национални черти, а гражданството е според къде живееш (и там вече се дели на де-факто и де-юре, второто обик. идва след уседналост ХХ г. като живееш там, понякога и след изпит)
Един евреин си е предствител на еврейската нация, където и да живее - даже и вие протестирате понякога, тоя не бил американос - понеже бил евреин, но за българите имате двоен стандарт, даже (още) и да не се е отказал от БГ гражданство нито е станал гражданин на САЩ ма вече си го водите - американец

П.П.П. Не всички са заминали (за там /където са заминали) защото там/оттатък е по-добре а по-скоро защото тук(при вас) е много зле (и става все по-зле) - ей го е, даже и тая "кифла" и тя така
https://www.youtube.com/watch?v=KFmy31Bbu6Q