Автор Тема: Ето как се прави интернет доставка.  (Прочетена 8568 пъти)

plamen_f

• Напреднали
  • Публикации: 1246
    • Профил
Re: Ето как се прави интернет доставка.
« Отговор #15 -: Sep 29, 2009, 11:06 »
В правото си си да го направиш. И наистина е време, тези проблеми също да се сложат в ред. Познавам сумати и хора които са на твоето дередже. Та сега се замислих в същност в нашия вход нетворкса от къде храни свича си...

А и не знам дали на някой от горепишещите им е ясно ако тези свичове се хранят централна, а и па имат СНМП колко нерви ще спестят а и пари...

Абе въобще индиански номера, да има хора по пътищата...
Активен

A4o

• Напреднали
  • Публикации: 37
    • Профил
« Отговор #16 -: Sep 29, 2009, 11:18 »
Абе дръпни им захранването, напиши на вратата, че ключ имаш само ти и ше доприпкат! Значи - или си докарват ток по токов кабел от някаква си тяхна точка,  или захранването се слага при абонат! Ама кофтито е, че на абоната трябва да му се прави отстъпка някаква - по-малко лапачка! Плюс , че едно захранване от 200 вата спокойно може да ти прави до 10 лева сметка и мога да гарантирам - щом се правят цигании такива, значи може да има 15-20 свича, 2-3 конвертора и ако суичовете харчат по 5-6 вата(щото не всички харчат по 3) 15*5*24*30 приблизително ти е 7 лева. За какво да ги плащате вие - толкова ли ще ги заболи, ако сложат един електромер?
Активен

plamen_f

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #17 -: Sep 29, 2009, 12:37 »
Истинкото решение е само едно - PoE. Иначе като го сложат при клиент дори и отстъпка да му направят и тоз клинет вземе да замине при баба си или на море, а има едно пикче токово само нали се сещаш какво ще чуеш от съпорта им....
Активен

pikimos

• Напреднали
  • Публикации: 49
  • Distribution: Kubuntu 9.10
    • Профил
« Отговор #18 -: Sep 29, 2009, 13:43 »
Блоковете са накичени като коледни елхички с кабели, просто нямам думи. Всеки доставчик си пуска кабели както иска и където иска и не го интересува. Лошото е, че и на повечето хора не им дреме или си траят. Ако трябва всичко да е както си му е реда едно, че трябва да си имат централизирано захранване, друго, че кабелите, които се пускат трябва да са затворени поне в пласмасови канали монтирани на стените. Но всеки доставчик гледа да мине възможно най тънко и само да прибира парите после.
Аз като си спомня в асансьорното каква самодейност беше малиииии направо свят да ти се извие. Имаше един катинар, който се отваряше само с дърпане. А вътре трансворматори навключени суичове поне 3 броя а трафовете захранват и към други блокове. Като го видах това и направо свят ми се изви. Дори имаше и кабели хванати за асансьорното табло.
Преди 4 години купихме апартамента а от по малко от една година съм домоуправител.
След три предупреждения оставях си телефона ходих до доставчика и т.нт. великия им мениджър не предприе никакви действия явно си мислеше, че се майтапя.
Та накрая вече ми писна и им изринах всичко горе на покрива.
Смених катинара на асаньорното и сега там едно чистичко подредено и един кабел дори не остана.
Монтираха си устройствата в кутиии горе на покрива и това е.
Ама само да имат пак късмет да ми срежат улук на покрива където правихме ремонт, хидроизолация, снимам всичко и със свидетели направо ще зведа дело и ще ги изселя и от покрива.
« Последна редакция: Sep 29, 2009, 13:46 от pikimos »
Активен

pikimos

• Напреднали
    • Профил
Re: Ето я и развръзката
« Отговор #19 -: Sep 29, 2009, 18:58 »
Преди малко се прибирам и отивам да видя каква са я свършили.
Кабела откачен от входното осветление и си пуснали захранване от мазата на съседния вход, 220V по интернетския кабел естествено. Аз разбира се първоначално не бях убеден, че по този кабел има ток. Гледам кабела натъпкан над вратата на една маза и си викам трябва да видя аз кабела дали не е вързан вътре от мазата защото и там тока е общ. Издърпвам леко кабела, който между другото върви покрай водопроводна тръба която се поти постоянно И ТРЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯС КЪСООООО  :o  >:(  >:(  >:(
Точно там имало свръзка между два кабела без клема разбира се а жичките изолирани супер калпазански с нещо червено, което не успях да определя какво е.
Току що си говорих с тях пак и ги направих на нищо. Сега ще идват да си обезопасят кабела и го маркират по някакъв начин, че по него върви 220V ток.
Казвам им "ами ако някой го убие там тока, кой ще е виновен?" - "Ами ние" Отговарят ми виновно.
Просто нямам думи!
Още малко ако се ядосам и ще им изрина всичко от мазата!
Иначе комшията си отвори мазата и се убедихме, че кабела отива в другия вход. Почти съм сигурен, че преди по този кабел е вървяло захранване от нашия вход към другия а сега схемата е обърната.
Ето какви хора ни доставят интернет!
Хора внимавайте с тези фирми и не им позволявайте да безчинстват!
« Последна редакция: Sep 29, 2009, 19:01 от pikimos »
Активен

victim70

• Напреднали
  • Публикации: 454
  • Distribution: Gentoo, Ubuntu
  • Window Manager: Kde Xfce
    • Профил
« Отговор #20 -: Sep 29, 2009, 21:52 »
Приятелю,
Работех като експерт на времето по кражбите и т.н.т. По просто е да викнеш енергото да ги направиш тях на г.з, както и надзора (същото правиш и с тях). Попълват ти констативен протокол, за кражба на ток (плаща се 6 месеца назад по паспортна мощност и таблица на използване), както и за нарушена техническа безопасност. За това доставчика трябва да има документ че служителите му имат квалификационна група (те едва ли имат всяка година се дава по 400 кинта на човек за изпит и курс) за работа с напрежения над 36 волта, ако няма плащаше тлъсто от около 800 до 5000 кинта (може да е променено все пак от 97-98 година е това), или се зачернят дните на инсталатора и той изписва кофа с мастили и го глобяват до 30% от трудовото му възнаграждение но не по-малко от 50 кинта.
Иначе мястото е ИДЕАЛНА част от частна собственност, така че не залагай на този казус. Трябва решение с протокол заверен в общината от съсобствениците за наем или ... каквото решите стига да е законосъобразно, а и този доход трябва да се декларира, което е кошмар, за 30-40 кинта.
Все пак не забравай че с блага дума и пищов се постига винаги повече отколкото само с блага дума.
Активен

"Господи, дай ми сила да променя нещата които немога да приема,
дай ми търпение да приема нещата които не мога да променя,
и ми дай мъдрост, да правя разликата между двете"

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #22 -: Sep 30, 2009, 00:13 »
Въобще не разбирам от електротехника, обаче ми хрумна нещо забавно. Като домоуправител хващаш и разясняваш цялата ситуация на събрание на домсъвета. Вземате решение да разкатаете фамилията на доставчика. Разбира се няколко галфона са пас и не искат да участват в конспирацията. Заради такива нямаме гражданско общество, овце, пфу!!!!!!!. Затова и те под ножа, покрай сухото гори и мокрото.

Та конспираторите, една вечер се разбирате всички да си извадят етернет кабелите от машините. После слизате до мазето, вземате отнякъде една фаза и я бодвате във фазата, откъдето се захранва суича на гадовете. Твърде вероятно суичовете навързани ще си заминат. При много лошо стечение на обстоятелствата, сигурно и мрежовите карти на тези дето не участват в конспирацията, ще го отнесат. Но няма проблеми, понеже те така или иначе са идиоти и не искат да си търсят правата.

Съответно онези отиват и си подменят суичовете.

След една седмица същото, и така докато им дойде акъла в главата. Това ще има възпитателен ефект, защото не-конспираторите също ще им кипнат лай**та от простотиите на вашия доставчик. Един вид с един куршум - два заека.

След месец-два ще се откажат. Освен ако не са някои специфични случаи. Но няма начин рано или късно да не се предадат. Гадовете мръсни :)
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

VladSun

• Напреднали
  • Публикации: 2166
    • Профил
« Отговор #23 -: Sep 30, 2009, 01:43 »
Суичовете имат на всеки порт разделителни трансформатори с напрежение на пробив 5000 волта ;)
Активен

KISS Principle ( Keep-It-Short-and-Simple )
http://openfmi.net/projects/flattc/
Има 10 вида хора на този свят - разбиращи двоичния код и тези, които не го разбират :P

pikimos

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #24 -: Sep 30, 2009, 09:01 »
Та конспираторите, една вечер се разбирате всички да си извадят етернет кабелите от машините.
То във входа има доколкото знам само един техен абонат а останалите кабели отиват за абонати във други входове.
А комшията дето е към тях го баламосвали, че като се скапе нещо в мазата целия вход оставал без нет хех :)
Активен

plamen_f

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #25 -: Sep 30, 2009, 09:15 »
И те ползваът такива суичове??? Или всички са такива???
Повярвай ми това са лъжи - имам приятел вносител на такива джаджи - по проетните бури по няколко хиляди продава всяка година, иначе през другото време сумарно 1/2.

А що се отнася до белите - това с фаза във фаза ще стане ако са различни - деф 120 гр. Иначе спроред мен по-лесно най-простото е да обърнете един глупав рутер с DHCP към тяхната мрежа - да видим дали ще има нервни хора....
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #26 -: Sep 30, 2009, 09:15 »
Дявол да го вземе, пропадна конспиративната идея :(

Това с DHCP съм го правил по грешка, въпреки че аз много си обичах доставчика (аз явно винаги попадам на добри доставчици). Бях го объркал и слухтеше и на външния интерфейс. Досега ми е съвестно за това, хората ми звъняха, трябваше спешно да си търся варианти да връзвам ssh до вкъщи, щото не бях в града, грозна работа.

Нее, така не е конспиративно обаче и лесно се разбира. Аз имах една романтична представа за родна битова ситуация от началото на 21-ви век, с малко дипломация, малко екшън и съспенс (с фенерчетата в мрачните мазета - кой знае какви същества вилнеят там - плъхове, мутирали хлебарки и технически персонал на доставчика-зомбита. Както и вбесени съседи, неучастващи в заверата.

Главният герой носи фенерче, фазомер, клещи, отверка и изолирбанд. Както и една щанга или винкел за самоотбрана.

Героичните няколко мисии водят в крайна сметка до краха на престъпната корпорация *квартален_ISP*.

И такива работи. Много героизъм, не е за хора със слаби сърца.
« Последна редакция: Sep 30, 2009, 09:41 от gat3way »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

danaildr

• Гост
« Отговор #27 -: Sep 30, 2009, 10:04 »
Приятелю,
Работех като експерт на времето по кражбите и т.н.т. По просто е да викнеш енергото да ги направиш тях на г.з, както и надзора (същото правиш и с тях). Попълват ти констативен протокол, за кражба на ток (плаща се 6 месеца назад по паспортна мощност и таблица на използване), както и за нарушена техническа безопасност. За това доставчика трябва да има документ че служителите му имат квалификационна група (те едва ли имат всяка година се дава по 400 кинта на човек за изпит и курс) за работа с напрежения над 36 волта, ако няма плащаше тлъсто от около 800 до 5000 кинта (може да е променено все пак от 97-98 година е това), или се зачернят дните на инсталатора и той изписва кофа с мастили и го глобяват до 30% от трудовото му възнаграждение но не по-малко от 50 кинта.
Иначе мястото е ИДЕАЛНА част от частна собственност, така че не залагай на този казус. Трябва решение с протокол заверен в общината от съсобствениците за наем или ... каквото решите стига да е законосъобразно, а и този доход трябва да се декларира, което е кошмар, за 30-40 кинта.
Все пак не забравай че с блага дума и пищов се постига винаги повече отколкото само с блага дума.

Мисля че това е правилния метод.
Активен

VladSun

• Напреднали
  • Публикации: 2166
    • Профил
« Отговор #28 -: Sep 30, 2009, 10:05 »
И те ползваът такива суичове??? Или всички са такива???
Повярвай ми това са лъжи - имам приятел вносител на такива джаджи - по проетните бури по няколко хиляди продава всяка година, иначе през другото време сумарно 1/2.

До колкото ми е известно, пробивното напрежение е минимум 5KV за всички марки суичове.
А 5KV са пренебрежимо малко напрежение спрямо това, което се получава при бури, независимо дали по въздух или земя.
Активен

KISS Principle ( Keep-It-Short-and-Simple )
http://openfmi.net/projects/flattc/
Има 10 вида хора на този свят - разбиращи двоичния код и тези, които не го разбират :P

pikimos

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #29 -: Sep 30, 2009, 10:16 »
До колкото ми е известно, пробивното напрежение е минимум 5KV за всички марки суичове.
А 5KV са пренебрежимо малко напрежение спрямо това, което се получава при бури, независимо дали по въздух или земя.
Няма да ви казвам колко хора с лан изпищяват през пролетта. Обикновенно пролетта е жътвата за суичове, мрежови карти и захранвания.
Един младеж скоро идва при нас с изгърмяла вградена мрежова карта на нов лаптоп. Имал неблагоразумието да си върже лаптопа директно за ланката.
Интересното е, че почти никой от доставчиците не слага защити по мрежите и не поема отговорност ако на някой му изгърми машината.
Какво правим в случай, че си взимаме нова машина и ни спрасква новото дъно през вградената мрежова карта.
А повечето потребители дори и идея си нямат за рисковете и като им изгърми машината "ама как така защо така?".
« Последна редакция: Sep 30, 2009, 10:18 от pikimos »
Активен