Автор Тема: Българина е много прост ...!!!  (Прочетена 6815 пъти)

ntrance

• Напреднали
  • Публикации: 696
    • Профил
Така давам пример , имаме чисто нова гранд витара  купена миналата година модела и е 2008  , на лизинг... е колата .
Та днес ми звънят и ми казват  годподине  трябва да платите скоро данака на колата . :) и аз викам ми хубо колко пари е  и те идиотите ми казват 430 лева :) . Аз си помислих че ме мяткат нещо . Колата е 1.9 D  130 конски сили :) . Но данъка е толкоз сега давам пример .

Кола произведена преди 15 години  2.5д 200 коня данък 150 лева ,  а мойта 2008  . 1.9д 130 коня 430 лв . Е кажете ми вие каде е логиката .. ?????
Активен

Georgy

• Напреднали
  • Публикации: 208
    • Профил
Re: Българина е много прост ...!!!
« Отговор #1 -: Sep 30, 2009, 17:54 »
Къде го провери това и за кой град става дума?!
« Последна редакция: Sep 30, 2009, 17:56 от Georgy »
Активен

Помагам с каквото мога :)
<^><^><^><^><^><^><^><^><^>
Моята занимавка е Gentoooo :)

wardog

• Напреднали
  • Публикации: 21
    • Профил
« Отговор #2 -: Sep 30, 2009, 18:09 »
Логиката сигурно е "Можеш да си позволиш нова кола - можеш да плащаш повече данъци."  ???
Активен

tonitochev

• Напреднали
  • Публикации: 699
  • Distribution: Kubuntu and Xubuntu
  • Window Manager: KDE 4
    • Профил
« Отговор #3 -: Sep 30, 2009, 18:15 »
Тоя казус какво общо има с тематиката на форума??
Със сигурност в КАТ ще намериш някаква документация, таблица някак ва как се определя данъка - какъв процент от цената на колата или кубатура. Не знам, щото нямам кола и нямам намерение да имам.
При всички случаи има официална информация някъде как се определя данъка на колата. Така че, който има кола, да си му мисли. И не е оправдание, че не знаеш. Така е, като имаш кола, си е твоя работа да си я мислиш, а не да ореваваш форума.
Аман от "на гол гъз чифте пищовщина".
Активен

Debian
 http://debian-az-propaganda.blogspot.com/
вестник за GNU/Linux  http://vestnik.hbcom.info/news.php
 http://tonitochev.net16.net/

Georgy

• Напреднали
  • Публикации: 208
    • Профил
« Отговор #4 -: Sep 30, 2009, 18:26 »
Тоя казус какво общо има с тематиката на форума??
Със сигурност в КАТ ще намериш някаква документация, таблица някак ва как се определя данъка - какъв процент от цената на колата или кубатура. Не знам, щото нямам кола и нямам намерение да имам.
При всички случаи има официална информация някъде как се определя данъка на колата. Така че, който има кола, да си му мисли. И не е оправдание, че не знаеш. Така е, като имаш кола, си е твоя работа да си я мислиш, а не да ореваваш форума.
Аман от "на гол гъз чифте пищовщина".

А ти би ли ми отговорил на въпроса: Какво общо имат повечето от темите от този раздел с тематиката на форума?!
 :P [_]3

На следния адрес има калкулатор за данъка на мпс-тата: http://www.pariteni.bg/Calcs/13/1ff1de774005f8da18.html
Активен

Помагам с каквото мога :)
<^><^><^><^><^><^><^><^><^>
Моята занимавка е Gentoooo :)

ntrance

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Sep 30, 2009, 20:03 »
@tonitochev  , темата е общ форум , поглени правилата на форума  имам право  и не го уревавам  просто ми направи впечетление ... ае както и да е таркайте я темата , щом не ви е интересна и прията ок.
А относто това че щом може си го позволиш ,  това не е така ...  и не е само това .. както и да е
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #6 -: Sep 30, 2009, 20:06 »
ntrance мисля си, че се получи някакво объркване заради разделите. Отначало темата беше в Игри за Линукс и предполагам Тони Точев това е визирал. Следващия пост пък беше след преместването й тук и предполагам Георги затова изказва такова учудване.  ;D ;D ;D
Активен

ntrance

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #7 -: Sep 30, 2009, 20:10 »
Като че ли я ударих в общ форум.... Но както и да е .... Но е факт   ,че по някои път .. Сега прочетох  на запада като си купиш нова кола 2-3 години нямаш данък или е много минамелен до 5-тата година пак при нас ние еб.. както си искат , и пак шибаната даржава нямали пари.... Ми как ще има като малоумници мислят тия закони  и ние  плащатаме като араби , но утре ще ида аз в даначното ще ги уморя ...  Докато не ми дадът разумен отговор
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #8 -: Sep 30, 2009, 20:26 »
ntrance, няма да се плашиш, така е и с много други работи у нас.   :D  :'(  :D  :'(

Активен

Без правила няма игра

ntrance

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #9 -: Sep 30, 2009, 20:33 »
O аз знам  , но също така  и без това имам път до софия в края на седмицата ще ходя и там да ги псувам  в крайна сметка  поне да това ще ми помогна да забравя  че съм дал толкоз пари :Д : >:D >:D >:D >:D  като им метна  няколко варненски майни :
)?
Активен

mikis

• Напреднали
  • Публикации: 746
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #10 -: Sep 30, 2009, 20:36 »
Ами пиши до съответните институции, може и до омбудсмана, дай им примерите "от на запад", пиши до медиите, вдигни пара и т.н., и т.н. ...
Нали се сещаш, че този форум не е правилното място да си излееш болката. ;)
Все едно да пратиш бъг репорт на Debian bug tracking system за проблем със софтуер на Майкрософт.
Активен

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
« Отговор #11 -: Sep 30, 2009, 20:54 »
Не мисля,че е много логично за нов автомобил да се плащат такива големи данъци.Нали идеята  да караме нови коли и да пазим природата чиста?Така всеки дори и да има възможност ще си предпочете 20 годишната таратайка,защото данъците са и малки.Аз не съм съгласен дори и да имам парите да плащам такива данъци и то за НОВ автомобил.
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #12 -: Sep 30, 2009, 21:13 »
//офтопик
Като че ли я ударих в общ форум.... Но както и да е ....
Общ форум има 2 броя - единия в "Игри за Линукс", другия в "Програмиране". Беше в 1вия... ама в нито единия от 2та не й е мястото :)
Активен

ntrance

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #13 -: Sep 30, 2009, 21:50 »
:) Не съм прочел правилно ... Моя грешка
Активен

A4o

• Напреднали
  • Публикации: 37
    • Профил
« Отговор #14 -: Sep 30, 2009, 23:17 »
Не че е по темата, ама мойта кола е 89 година и данъка й ми казаха че е към 140 лева - 2000кубика. Е ква па е логиката да плащам толкова пари, като колата ми струва 1500 лева и я карам на газ? И без никой да се обижда - мойта таратайка със сигурност повече щади природата от много нови коли, особено нафтите...
Активен