Здравейте.
Тази тема я отварям под формата на анкета без да е с анкетна опция, понеже няма да мога да направя достатъчно вероятни отговори

Продиктувана е от следния казус:
Доста често ползвам виртуални машини на моя домашен комп и реших да си сложа още малко рам защото взе да се задъхва.
Ок при мен вече всичко е спокойно и съм доволен.
Зададох си този въпрос, защото погледнах машините на хората околомен с какво са и какво ползват и то не само под Линукс а и под уин.
Държа да отбележа че в отговора не се вкшчват много тежки игри или специфичен тежък софтуер.
Наглудението ми е че 805 от хората не използват своите 4 гиги рам изобщо както и да речем 2.6 двуядрения си процесот както и скъпата си Енвидия, или Ати изобщо.
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Ползвам предимно Убунту, с леки ефекти и две виртуални машини Куеми и Виртуалбокс друго тежко не се сещам освен някаква жаба за разни приложения.
Въпроса ми е, нужен ли е целия този глад за силен хардуер особенно за Линукс и *БСД а дори и за не геймърски или специфични програми на Уин?
Дайте примери от вашия опит или със самите вас!