Убеждавам се, че този сайт няма за цел да подкрепя обществото, а по-скоро да доказва колко е скапано всичко. Ще отговоря на почти всички поставени въпроси:
@Ipolit: Нищо не искаме. Предлагаме свободен продукт за складово стопанство, създаден от българи. А най-малко искаме конфронтация. Съжалявам за този един час загубено време и съветвам в бъдеще да се цени всяка секунда от Вашето безценно време. Дискът, които сте направили с нищо не е по-добър от този, които ние сме направили преди 2 години. Няма смисъл да преоткриваме колелото, както сте написали, времето е ценно.
@dvasilev: С повечето от нещата не съм съгласен.
1. Например sip communicator е далече от български проект. В екипа има едва 3-4 българи, вижте:
http://www.sip-communicator.org/index.php/Development/TeamAndContributors, самият проект е стартиран и подкрепян от френски университет, дори сайта е регистриран във Франция. Вярно е, че лидерът е българин и явно кадърно момче. Не е малко, но с това приключва българската следа. По същия начин можем да кажем, че HP е българска компания, нали в Европа се управлява от Саша Безуханова?
2. За параноята и защитата, Microinvest има над 10 000 работни места с база Access, където всичко е в един файл, но въпреки това е най-масовата и популярна фирма в България. Затова конспирации за променяне на базата под MySQL са слабо вероятни, особено за мънички клиенти, които са основния таргет.
3. Без LiveCD никой няма да пробва такова нещо. Поставят си един Windows и забравят за Open Source. Замисляли ли сте се защо Ubuntu и другите дистрибуции правят LiveCD?
4. Този проект е стартиран и рестартиран 3 пъти. Правени са хранилища, сървъри, но докато не стегнахме кода и екипа в една структура - нищо не стана. Спомняте ли си Цветан, Kennedy, Никола, Димчо, Боян и Георги през далечната 2002 година? Това бяха първите хора, които тръгнаха да пишат в общ CVN и много бързо излязоха разногласия, които умъртвиха проекта. Едва написаха основната форма.
@ROKO__ Аз продължавам да твърдя, че си злобен и комплексар. Докажи, че си професионалист, като направиш Ръководство. Иначе си оставаш просто дразнител. Освен това прочетох цялата тема. Нямаш нито едно реално и разумно предложение, докато другите имат. Имаш основно "Алчно племе", "Крадци", "Нали ви казах" и други в този стил.
@tyuio Ние знаем, че има много още да се прави. Затова и публикувахме новината тук. Оказва се, че всеки се вайка за загубеното време, защо един не каза: "Ето Ви скрипт за deb или rpm пакети, направил съм го и се гордея с него". Или дори едно реално ръководство за MySQL, което да е полезно на всички. Или предложения за функции или дори код.
Честно казано аз вече съжалявам, че се обърнах в този форум. Може би той ще си съществува по-добре самостоятелно, без хората да объркват "Линукс за българи" с "някакъв си български проект". Все пак негативните емоции от нещо свободно и безплатно са повече от позитивите.