Това е същото като с ракията. Цената е горе-долу една, но поне си малко по сигурен че няма да ослепееш.
Тук вече не си прав. Домашната ракия по правило е пълна със сума ти вредни алкохоли, които ги няма в заводската. Ако е добре направена практическа опасност за здравето няма, но все пак е добре да си наясно с това. Естествено под заводска ракия нямам в предвид, произведена в някакъв гараж в някое село, а произведена от някой от големите винпроми, които си имат контрол над качеството.
Имай в предвид, че при все, че пиша това, варя ракия и пия само домашна ракия. Просто се ограничавам до ракия произведена от мен и от хора, които познавам. И при все, че пия ракия знам като факт, че в една домашна ракия винаги ще има много повече вредни алкохоли, които един индустриален процес на производство премахва и, който е под контрола над държавата. Естествено ментетата, произведени в разни гаражи, които не са минали никакъв контрол и нямат сертификати за качество не влизат в тази група. Ако не друго това е по - скоро домашен, от колкото заводски алкохол.
Иначе от българските алкохоли, аз лично харесвам брендито. Имаме традиции в тази област и за парите, които плащаш (например 15-20лв за бутилка Плиска 1300 Х.О на винекс Преслав) качеството е много добро.